Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων θα καταθέσει προς την διοίκηση του Δήμου συγκεκριμένη πρόταση για τη δημιουργία νέου Οργανισμού Εσωτερικών Υπηρεσιών

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση έναντι της τρόικας για κατάργηση Νομικών Προσώπων, των υπηρεσιών που παρέχουν και απόλυση των εργαζομένων σε αυτά, έχουν απασχολήσει τον Σύλλογo Εργαζομένων του Δήμου Χαλανδρίου από την πρώτη στιγμή.

Τα δημοσιεύματα που έχουν έρθει στο φως το τελευταίο διάστημα έχουν κάνει ευρύτερα γνωστό το θέμα των εξελίξεων που επίκεινται στα Νομικά Πρόσωπα των Δήμων, δημιουργώντας ανησυχία όχι μόνο σε όσους εργάζονται εκεί, αλλά και στους δημότες που επωφελούνται αυτών των υπηρεσιών.

Η κατάργηση των Ν.Π. του Δήμου μας δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους σε αυτά. Αφορά περισσότερο τους δημότες, αφού θα πλήξει καίρια τον τρόπο που ζουν και έχουν οργανώσει τη  ζωή τους. Η ενδεχόμενη κατάργησή τους σημαίνει και την παύση παροχής των συγκεκριμένων κοινωνικών υπηρεσιών που προσφέρονται μέσω αυτών, σε πολλές χιλιάδες συμπολιτών μας.  Σε ηλικιωμένους, σε παιδιά και βρέφη, σε αθλούμενους, σε ανθρώπους που χρήζουν ιατρικής βοήθειας, κλπ κλπ. Κυρίως θα πλήξει τους πιο αδύναμους οικονομικά.

Το υπ. Εσωτερικών με πρόσφατο έγγραφο του ζητά από τον Δήμο να αποσταλλούν τα στοιχεία του προσωπικού των Ν.Π. Η ενημέρωση δεν γίνεται για λόγους "επικαιροποίησης" των στοιχείων, αλλά για να θέσει υπό την απειλή κατάργησης τις θέσεις εργασίας και κατ' επέκταση τις υπηρεσίες που παρέχονται από τις δομές των Ν.Π.Δ.Δ. Αμέσως με επιστολή του Συλλόγου προς την Διοίκηση του Δήμου μας αρ.πρωτ. 06/2005-22.5.2013 ενημερώσαμε ότι πρέπει να αποφευχθεί η αποστολή των σχετικών στοιχείων και για τους κινδύνους που κατά την εκτίμηση μας υπάρχουν.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου εργαζομένων συνεκτιμώντας αυτές τις εξελίξεις και αφού είχαν προηγηθεί αναλυτικές συζητήσεις με τους εργαζόμενους σε κάθε Ν.Π. ξεχωριστά, στην τελευταία συνεδρίαση του (22.5), αποφάσισε ομόφωνα να καταθέσει προς την διοίκηση του Δήμου συγκεκριμένη πρόταση για δημιουργία νέου Οργανισμού Εσωτερικών Υπηρεσιών στον οποίο θα προβλέπεται η ενσωμάτωση στις υπηρεσίες του Δήμου, όλων των Ν.Π.Δ.Δ., των δομών και των υπαλλήλων που απασχολούνται σε αυτά.

Για τη σχετική πρόταση υιοθέτησε το ήδη διαμορφωμένο σχέδιο που έχουν επεξεργαστεί οι συναδέλφοι μας απο την συντακτική ομάδα της "πρΟΤΑσης".

Επίσης, αποφάσισε την πραγματοποίηση Γενικής Συνέλευσης των μελών του Συλλόγου την Τετάρτη 29.5 όπου θα συζητηθεί και θα οριστικοποιηθεί η πρόταση για τα Ν.Π. στον νέο Ο.Ε.Υ.

Ταυτόχρονα, το Δ.Σ. θα προχωρήσει στην ενημέρωση των δημοτικών παρατάξεων και των φορέων της πόλης μας και θα επιδιώξουμε την δραστήρια συμπαράστασή τους.

Σκοπός μας είναι να διασφαλίσουμε τη συνέχιση της λειτουργίας των δομών των Ν.Π.Δ.Δ. και των υπηρεσιών που παρέχονται προς τους δημότες καθώς και την κατοχύρωση των θέσεων των εργαζομένων που απασχολούνται σε αυτά.

Θεωρούμε ότι δεν μπορούν να υπάρχουν δημόσιες κοινωνικές δομές και παροχές στους δημότες χωρίς εργαζόμενους σε αυτές.

Η κατάργηση, ο περιορισμός ή η αποδυνάμωση τους, θα πλήξει πρώτα από όλα την ήδη τραγικά επιβαρυμένη κοινωνία μας και την συνοχή της.

Για το Δ.Σ.                    
Η Πρόεδρος

Σοφία Κορωναίου
Η Γραμματέας

Μαρία Κουκούμα