Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

Ο Σύλλογος εργαζομένων για την "αξιολόγηση"


7-6-2017

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης με νέα εγκύκλιο θέτει (νέα) όρια τόσο για τη διανομή των φύλλων αξιολόγησης του προσωπικού, όσο και για την ολοκλήρωσή της το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017.

Είναι προφανές ότι, η υπουργός, με τελεσίγραφα προσπαθεί να κρύψει την αγωνία τη δική της και ολόκληρης της κυβέρνησης, προκειμένου να τηρηθούν οι υποσχέσεις τους προς τους δανειστές. Και είναι σαφές ότι, η «αξιολόγησή» τους καμία σχέση δεν έχει με…τη «γνώση του αντικειμένου» ή την «αποτελεσματικότητα της εργασίας που παράγεται ώστε οι υπηρεσίες στους πολίτες να είναι καλύτερες, σύγχρονες, πιο ποιοτικές κ.λπ. κ.λπ.» Σαφές, είναι, επίσης, το γεγονός ότι, η «αξιολόγησή» τους συνδέεται άμεσα με την περικοπή μισθού, αφού, μετά από 2 αρνητικές «αξιολογήσεις», αφαιρείται 1 τουλάχιστον Μισθολογικό κλιμάκιο (Ν. 4354/2015).

Ακόμη, η δήθεν «αξιολόγησή» τους συνδέεται με τις απολύσεις, αφού όσοι βαθμολογούνται από 0-24 κρίνονται ακατάλληλοι και θα βρίσκονται υπό απόλυση (Ν. 4369/2016). 

Όλα τα παραπάνω, καθώς και η «ανάγκη» για νέα οργανογράμματα στις δημόσιες υπηρεσίες και στους δήμους, οδηγούν εκ του ασφαλούς σε συγχωνεύσεις ή/και καταργήσεις τμημάτων και υπηρεσιών και σε εκχωρήσεις κάποιων υπηρεσιών σε ιδιώτες.

Εμείς, οι ίδιοι οι εργαζόμενοι επιζητούμε την αξιολόγηση. 

Ποια αξιολόγηση, όμως; 

Σίγουρα όχι αυτή που επιδιώκει να συρρικνώσει περαιτέρω τον δημόσιο τομέα, να καταργήσει τον κοινωνικό χαρακτήρα του και να απολύσει εργαζόμενους επειδή είναι…υπεράριθμοι ή περισσότεροι (ποιος το κρίνει, άραγε, αυτό;) σε ένα «σύστημα» μέσα στο σύστημά ΤΟΥΣ, όχι αυτή που συνδέει την αποδοτικότητα με την περικοπή μισθού και όχι αυτή που θα επιτρέψει την κομματική προώθηση «κάποιων» με σκοπό τον έλεγχο της δημόσιας διοίκησης και τη χειραγώγηση των εργαζομένων.

Για τους λόγους αυτούς

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ- ΑΠΟΧΗ.

και καλούμε τους συναδέλφους

να συγκεντρώνουν τα έντυπα αξιολόγησης που πιθανό να τους δοθούν 
και να τα καταθέσουν στο Σύλλογο Εργαζομένων.


Το Δ.Σ. του Συλλόγου