Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

Ανακοίνωση του Συλλόγου εργαζομένων για τους παιδικούς Σταθμούς του Δήμου μας.


Χαλάνδρι 26-7-2017
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στους παιδικούς σταθμούς ο σύλλογος εργαζομένων του Δήμου Χαλανδρίου θα ήθελε κατ αρχάς να χαιρετήσει τους εργαζόμενους στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς του Δήμου μας.

Γνωρίζοντας την τεράστια σημασία της προσχολικής Αγωγής οι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς την έχουν υποστηρίξει με υπευθυνότητα και συνέπεια.

Κάθε χρόνο γονείς και παιδιά ταλαιπωρούνται στην προσπάθειά τους να έχουν μια θέση στον παιδικό σταθμό, με αφάνταστη την ταλαιπωρία της οικογένειας που κάθε χρόνο καλείται να δίνει την μάχη για μια θέση στον παιδικό σταθμό, να ζει με την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα.

Οι εξαγγελίες δε του υπουργού παιδείας φέτος , δημιούργησαν περισσότερη σύγχυση, χωρίς να λύσουν κανένα πρόβλημα από την στιγμή που δεν διασφαλίζονται οι προϋποθέσεις για την υλοποίηση της 2χρονης Προσχολικής Αγωγής , με σύγχρονες και τις επιβεβλημένες για το παιδί συνθήκες.

Επειδή είναι τεράστια η σημασία της Προσχολικής Αγωγής, χρειάζεται να διεκδικήσουμε, σε κοινό μέτωπο, εργαζόμενοι, γονείς, και να υποχρεώσουμε το κράτος:

Να εξασφαλίσει με καθολικό τρόπο, δημόσια και δωρεάν φοίτηση όλων των παιδιών προσχολικής ηλικίας, από τη μικρή βρεφική έως και τη νηπιακή ηλικία.

Στα πλαίσια αυτά ο σύλλογος εργαζομένων του Δήμου Χαλανδρίου , καλεί τον Δήμο και τους κατοίκους του Δήμου Χαλανδρίου από κοινού να διεκδικήσουμε:
  • Αποκλειστικά Κρατικούς Δημόσιους Δωρεάν παιδικούς σταθμούς. Με γενναία και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Κατάργηση κάθε εισφοράς των γονιών. Δεν μπορεί να εξαρτάται η σωστή λειτουργία των σταθμών από τις χρηματοδοτήσεις του ΕΣΠΑ.
  • Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων στους Σταθμούς χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων σε παιδαγωγικό, βοηθητικό προσωπικό, με πλήρη μισθολογικά - εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους...
  • Δημιουργία νέων παιδικών σταθμών, τόσων που να καλύπτουν τις ανάγκες όλων των παιδιών. 
  • Ενιαίο, παιδαγωγικά αναβαθμισμένο και επιστημονικά θεμελιωμένο πρόγραμμα αγωγής και φροντίδας του παιδιού με βάση τις ανάγκες της κάθε ηλικίας ώστε να αναπτύσσεται σωματικά, νοητικά, και να κοινωνικοποιείται ομαλά το παιδί.
  • Ενιαίες Παιδαγωγικές σχολές, με Τμήματα προσχολικής ηλικίας που θα αποφοιτούν οι παιδαγωγοί αυτής της ηλικίας και θα έχουν τις γνώσεις και την παιδαγωγική κατάρτιση για να δουλέψουν με κάθε ηλικιακή ομάδα της προσχολικής ηλικίας.
  • Περιοδική επιστημονική, παιδαγωγική επιμόρφωση των παιδαγωγών, μέσα από τα παιδαγωγικά τμήματα προσχολικής ηλικίας, με ευθύνη του κράτους.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου