Δευτέρα, 4 Σεπτεμβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ε.Ε.ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΗΝΥΤΗΡΙΑΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017 ΣΤΙΣ 11.00 ΤΟ ΠΡΩΙ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΘΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.


Αθήνα, 4 Σεπτεμβρίου 2017 
Αριθμ. Πρωτ.: 728 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ 

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) αποφάσισε να καταθέσει αύριο ΤΡΙΤΗ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017, στις 11.00 το πρωί, στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου (Λεωφ. Αλεξάνδρας 121 – Αθήνα) μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου προκειμένου να ενεργοποιηθούν οι αρμόδιοι φορείς και τα Υπουργεία και να αναλάβουν πρωτοβουλίες με σκοπό να αντιμετωπισθούν τα συνεχή εργατικά θανατηφόρα ατυχήματα και η εγκληματική αδιαφορία των υπευθύνων φορέων στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. 

Τους τελευταίους δύο (2) μήνες είχαμε τρία θανατηφόρα ατυχήματα και πολλούς τραυματισμούς εργαζομένων, συμβασιούχων και τακτικού προσωπικού στην Τοπική Αυτοδιοίκηση εν ώρα εργασίας. 

Η μαύρη λίστα των θανάτων αυξάνεται δραματικά τα τελευταία χρόνια λόγω της τραγικής έλλειψης προσωπικού, της μη τήρησης των κανόνων Υγιεινής και Ασφάλειας όπως επίσης και της εντατικοποίησης της εργασίας. 

Όπως επανειλημμένα έχει επισημάνει η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. τόσο οι Αιρετοί όσο και τα αρμόδια Υπουργεία Εσωτερικών και Εργασίας πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους για να σταματήσει το «έγκλημα» σε υπηρεσίες όπως αυτή της καθαριότητας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. 

Ελπίζουμε ότι η απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου να εισακουσθεί και να μπει πλέον ένα τέλος στην ασυδοσία, την απραξία και την εγκληματική αδιαφορία των υπευθύνων. 

Η Ομοσπονδία θα συνεχίσει να αγωνίζεται για να προστατεύσει τα δικαιώματα των εργαζομένων της και να αποτρέψει την απαξίωση του ανθρώπινου δυναμικού για την εξυπηρέτηση ιδιοτελών συμφερόντων όπως η επιχειρούμενη εκχώρηση της διαχείρισης των απορριμμάτων σε ιδιώτες εργολάβους. 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α