Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του Συλλόγου εργαζομένων

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ


ΧΑΛΑΝΔΡΙ 20/12/2017
Αρ. πρωτ.: 21

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με αφορμή το έγγραφο του Δημάρχου που στάλθηκε στις Δ/νσεις Διαχείρισης Απορριμμάτων & Ανακύκλωσης και Περιβάλλοντος με θέμα «Ανεπάρκεια στον συστηματικό προγραμματισμό και στη διαχείριση των ανθρώπινων πόρων της Δ/νσης Διαχείρισης Απορριμμάτων & Ανακύκλωσης» και παρόλο που το εν λόγω έγγραφο ανακλήθηκε, χωρίς όμως ουσιαστικά να παίρνει πίσω τους άδικους χαρακτηρισμούς κατά των συναδέλφων, ο σύλλογος εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου εκφράζει την αντίθεσή του σε συμπεριφορές και χαρακτηρισμούς που θίγουν την ευσυνειδησία, την αξιοπρέπεια και την επάρκεια των εργαζομένων.

Επισημαίνουμε ότι:

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Δήμαρχος Χαλανδρίου απαξιώνει τους εργαζόμενους και χρησιμοποιεί υβριστικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς και αυταρχικές μεθόδους και αγνοεί πως πέρα από τον προγραμματισμό και τη διαχείριση των ανθρώπινων πόρων από τις υπηρεσίες, υπάρχει και ο πολιτικός προϊστάμενος που φέρει την πολιτική ευθύνη και πολλές φορές παρεμβαίνει στο έργο των υπηρεσιών εμποδίζοντας την απρόσκοπτη λειτουργία τους ή και αγνοώντας τις υποδείξεις τους.
Είναι επιτακτική ανάγκη η οργάνωση της εργασίας να γίνεται με κριτήριο την ασφάλεια και την προστασία της υγείας των εργαζομένων δεδομένου ότι στην τοπική αυτοδιοίκηση το τελευταίο διάστημα έχουν οξυνθεί σοβαρά τα εργατικά ατυχήματα.

Οι εργαζόμενοι πάντα παρείχαν και θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους προς όφελος των δημοτών με ευσυνειδησία και υπευθυνότητα. Πολλές φορές δε, κατάφεραν να ανταπεξέλθουν σε δύσκολες και αντίξοες συνθήκες και καταστάσεις δείχνοντας υπερβάλλοντα ζήλο και με προσωπικό κόστος.

Εννοείται πως οι εργαζόμενοι έχουν δικαιώματα και υποχρεώσεις.

Τέτοιες μέθοδοι ενισχύουν την επίθεση που δέχονται οι δημόσιοι υπάλληλοι και ο δημόσιος τομέας με σκοπό την αποδυνάμωσή του.

Θα προστατέψουμε το δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών και θα είμαστε πάντα ενάντια σε ανάλογες συμπεριφορές.

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ