Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017

Ανακοίνωση με αφορμή τη διαβίβαση των εκθέσεων αξιολόγησης.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

ΧΑΛΑΝΔΡΙ 20/12/2017
Αρ. πρωτ.: 22

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με αφορμή τη διαβίβαση των εκθέσεων αξιολόγησης στους υπαλλήλους, ο σύλλογος εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου έχει από την αρχή εκφράσει την αντίθεσή του σε αυτή την εκβιαστική, αυταρχική και αντισυνταγματική τροπολογία της κυβέρνησης για την αξιολόγηση του Δημοσίου.

Αποδεικνύεται στη πράξη ότι σκοπός της αξιολόγησης δεν είναι η δημιουργία ενός καλύτερου και ποιοτικότερου κρατικού μηχανισμού, με τη βελτίωση των δομών, την πρόσληψη προσωπικού και οργανογράμματα των υπηρεσιών.

Αποδείχτηκε στην πράξη, ότι είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την εφαρμογή της 3ης αξιολόγησης του μνημονίου που στοχεύει στη συρρίκνωση του Δημοσίου Τομέα, στην περικοπή μισθών και στην εκχώρηση των υπηρεσιών στους ιδιώτες.

Αποδείχτηκε στην πράξη, το φιάσκο της κυβέρνησης και το πόσο έωλη είναι όλη η διαδικασία καθώς ένα μεγάλο ποσοστό εργαζομένων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και στην τοπική αυτοδιοίκηση συμμετέχει στη απεργία –αποχή. 

Ευθύνες έχει και η Διοίκηση για την στάση που κράτησε στο θέμα της αξιολόγησης, παρ΄όλο που γνωρίζει τους αντιλαϊκούς σκοπούς και τις επιδιώξεις που προωθεί, κάτι που αποδεικνύεται και από το γεγονός της μη ένταξης θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο για λήψη απόφασης ψηφίσματος του ΔΣ του συλλόγου, κατά της αξιολόγησης και της μη εφαρμογής της στο Δήμο, προχωρώντας στην εφαρμογή του νόμου,

Οι αξιολογήσεις δε που έγιναν στον Δήμο μας, πέρα από το ότι έγιναν με έμμεση προτροπή με mail στους συναδέλφους να προχωρήσουν στην αξιολόγηση, κάθε άλλο παρά μπορούν να χαρακτηριστούν σαν αντικειμενικές. Είναι απορίας άξιο πως αξιολογείς προϊστάμενους τμημάτων και Δ/νσεων π.χ όταν δεν έχεις επισκεφτεί ποτέ μια υπηρεσία, χωρίς να συνεργάζεσαι με τους υπαλλήλους για επίλυση προβλημάτων, χωρίς την καθημερινή επαφή και επικοινωνία με τους υπαλλήλους, χωρίς να ενημερώνεις και να κατευθύνεις; Η αξιολόγηση δεν στηρίζεται σε εξ αποστάσεως γνώμη ούτε σε συμπάθειες ή αντιπάθειες, η τεκμηρίωση δε, τόσο της αρνητικής όσο και της θετικής αξιολόγησης πρέπει να στηρίζεται σε πραγματικά γεγονότα και αντικειμενικά κριτήρια για όλους. 

Η θέση και η στάση μας απέναντι στην αξιολόγηση έχει να κάνει με το περιεχόμενο και τους σκοπούς που αυτή υπηρετεί. 

Είμαστε ενάντια σε οποιαδήποτε αξιολόγηση που είναι αντισυνταγματική, εκβιαστική, αυταρχική, θίγει συνδικαλιστικά δικαιώματα και στοχεύει στην συρρίκνωση των υπηρεσιών του δημοσίου τομέα. 

Συνεχίζουμε με “αποχή από κάθε διαδικασία της αξιολόγησης σε όλα τα επίπεδα”. 

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ