Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
                                                                                                                                      
ΧΑΛΑΝΔΡΙ 09/01/2018

Αρ. πρωτ.: 26


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Το Δ.Σ. του συλλόγου εργαζομένων καταδικάζει απερίφραστα τις αναίτιες επιθέσεις της Διοίκησης και υπηρεσιακών παραγόντων, που σκοπό έχουν τον εκφοβισμό, τη φίμωση και τη χειραγώγηση των εργαζομένων και των μελών του ΔΣ του συλλόγου, με αποκορύφωμα την κλήση σε απολογία της Προέδρου του ΔΣ από το Γεν. Δ/ντή (ακόμη μια φορά).
Χαρακτηριστικό είναι ότι ένα από τα πειθαρχικά παραπτώματα για τα οποία εγκαλείται είναι κι αυτό της «κακόβουλης άσκησης κριτικής των πράξεων της προϊσταμένης αρχής ….» , εν προκειμένω τον Δήμαρχο, ενώ η ελευθερία της έκφρασης αποτελεί ένα από τα θεμελιώδη δικαιώματα των υπαλλήλων (άρθρο 52 του ν. 3584/2007).

Οι επαναλαμβανόμενες και μεθοδευμένες ενέργειες έρχονται να προστεθούν στις προσπάθειες που γίνονται τα τελευταία  χρόνια για  την καταστρατήγηση εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, συνταγματικά κατοχυρωμένων, τόσο στον ιδιωτικό όσο και  στο δημόσιο τομέα.

Το Δ.Σ. του συλλόγου υπερασπίζεται τα δικαιώματα και συμφέροντα όλων των εργαζομένων. Καταδικάζει όσους προσπαθούν να αποδυναμώσουν το συνδικαλιστικό κίνημα, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για απολύσεις και ιδιωτικοποιήσεις  στις υπηρεσίες του δημοσίου τομέα , καταστρατηγώντας το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών.
                        
ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ



ΚΟΙΝ.: ΠΟΕ-ΟΤΑ