Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

Α.Δ.Ε.Δ.Υ.: Καταγγελία για απόλυση υπαλλήλου στον Δήμο Χαλανδρίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει τη Διοίκηση του Δήμου Χαλανδρίου για αυταρχική και αντεργατική συμπεριφορά και συγκεκριμένα για την απόλυση συμβασιούχου υπαλλήλου του Δήμου.
H Διοίκηση του Δήμου Χαλανδρίου αποφάσισε αναίτια και αδικαιολόγητα να μην ανανεώσει τη σύμβαση υπαλλήλου που επί δέκα επτά (17) μήνες εργαζόταν στο χώρο της κομποστοποίησης.
Όπως καταγγέλλει μάλιστα η ΠΟΕ-ΟΤΑ και ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Χαλανδρίου ο εν λόγω συμβασιούχος υπάλληλος δέχθηκε ένα «εργασιακό bullying» λίγες ημέρες πριν λήξει η σύμβαση του, αφού του απαγορεύτηκε η είσοδος στο αμαξοστάσιο, αλλάχθηκε η κλειδαριά έτσι ώστε να μην μπορεί να πάρει τα προσωπικά του αντικείμενα και επίσης, δεν είχε καμία απολύτως ενημέρωση ότι δεν θα ανανεωθεί ξανά η σύμβαση εργασίας του με συνέπεια να βρεθεί στο δρόμο.
Σε μία περίοδο που η εργασιακή ανασφάλεια είναι τεράστια, η ανεύρεση εργασίας εξαιρετικά δύσκολη και η ανεργία στα ύψη, τέτοιου είδους συμπεριφορές είναι κατακριτέες και καταδικαστέες.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στηρίζει τις αποφάσεις και τις κινητοποιήσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ και του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Χαλανδρίου με αίτημα την ανανέωση άμεσα της σύμβασης και την επιστροφή του συγκεκριμένου υπαλλήλου στο χώρο εργασίας.
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.