Σάββατο 28 Απριλίου 2018

Α.Δ.Ε.Δ.Υ.: Συνέχιση της απεργίας – αποχής και το 2018

Δελτίο Τύπου
Συνέχιση της απεργίας – αποχής και το 2018
Συνάδελφοι,
Μετά και τη νέα απάντηση (24-04-2018) της Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης στην από 17/04/2018 επιστολή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με την οποία ζητούσαμε νομοθετικές ρυθμίσεις για συγκεκριμένα ζητήματα με πρώτο την κατάργηση της τροπολογίας του άρθρου 24Α του Ν. 4369/2016, η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. που συνεδρίασε σήμερα, Πέμπτη 26 Απριλίου 2018, αποφάσισε τα εξής:

1.        Η απάντηση της κ. Γεροβασίλη αποτελεί επί της ουσίας εμπαιγμό των Δημοσίων Υπαλλήλων, αφού ούτε καν την κατάπτυστη τροπολογία του άρθρου 24Α του Ν. 4369/2016 δεν δεσμεύεται ότι θα καταργήσει. Και ενώ υποτίθεται ότι ο «διάλογος» με την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. είναι «ενεργός», η υπουργός κατέθεσε στις 24/04/2018 τροπολογία στη Βουλή, στο νομοσχέδιο για το ξεπούλημα της ΔΕΗ, με την οποία καθιερώνει την ηλεκτρονική αξιολόγηση.
2.        Η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης με την απεργοκτόνα τροπολογία της τιμωρεί, αυτές τις ημέρες, δεκάδες συναδέλφους μας  αποκλείοντάς τους από τη διαδικασία επιλογής Γενικών Διευθυντών, επειδή πήραν μέρος στην απεργία – αποχή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
3.        Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., όπως έχει δεσμευθεί, θα στηρίξει σε συνεργασία με τις Ομοσπονδίες τόσο συνδικαλιστικά όσο και νομικά όλους τους συναδέλφους που θα αποκλειστούν από τις κρίσεις, λόγω της συμμετοχής τους στην απεργία – αποχή. Ήδη έχουν κατατεθεί προσφυγές στο ΣτΕ, με τη νομική στήριξη της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., για λήψη ασφαλιστικών μέτρων, οι οποίες εκδικάζονται αυτές τις μέρες. Επισημαίνουμε ότι στις 13/03/2018 κερδίσαμε στο Εφετείο Ιωαννίνων τα πρώτα ασφαλιστικά μέτρα.
4.        Υλοποιώντας την απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της 3ης του Φλεβάρη επαναπροκηρύσσουμε την απεργία – αποχή και στον νέο κύκλο αξιολόγησης, για το 2018, και θα λάβουμε όλα τα αναγκαία μέτρα,  μαζί με τις Ομοσπονδίες και τους Συλλόγους, έτσι ώστε και αυτή η αξιολόγηση να ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ.
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.