Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Ο Σύλλογος Εργαζομένων για την Πρωτομαγιά

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η 1η Μάη είναι Απεργία. Τιμάμε όλους όσους έδωσαν την ζωή τους, για να έχουμε δικαιώματα στη δουλειά και στη ζωή, με μισθούς που να ικανοποιούν τις ανάγκες μας, σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας, ελεύθερο χρόνο, κοινωνική ασφάλιση, για να ζήσουμε σε ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, σε ένα κόσμο ειρηνικό.

Η 1η Μάη του 2018 μας βρίσκει μπροστά σε σύνθετες εξελίξεις. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μιλάει για έξοδο από τα μνημόνια και για «δίκαιη ανάπτυξη». 

Κανείς εργαζόμενος δεν πρέπει να έχει αυταπάτες για το ποιος θα είναι ο ωφελημένος από μια τέτοια ανάπτυξη! Αυτή θα στηριχτεί στα συντρίμμια των δικαιωμάτων μας.

Μόνο ο οργανωμένος αγώνας μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για δουλειά, ζωή με δικαιώματα με βάση την εποχή μας και τις ανάγκες μας.

Είναι επιτακτική πλέον η ανάγκη της ανασύνταξης του συνδικαλιστικού κινήματος

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μας μπλέκει όλο και πιο πολύ στον καυγά των μονοπωλίων για το μοίρασμα των ενεργειακών πηγών και των δρόμων μεταφοράς τους. 
Δεν θα διστάσουν να μπλέξουν το λαό μας σε επικίνδυνους πολεμικούς σχεδιασμούς. 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ αυξήσεις σε μισθούς και μεροκάματα. Μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες των Δήμων. Καμιά απόλυση συμβασιούχου. Κανένας εργαζόμενος χωρίς ΣΣΕ, κανένας κάτω από 751 βασικό μισθό, κανένας ανασφάλιστος, μέτρα προστασίας υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Κρατική χρηματοδότηση και προσλήψεις σε παιδεία και υγεία.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την επαναφορά των μισθών στα προ μνημονίων επίπεδα.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την προάσπιση του δημοσίου χαρακτήρα των υπηρεσιών.

Ζήτω η 1η ΜΑΗ .

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στις απεργιακές κινητοποιήσεις.