Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018 ΚΑΙ ΩΡΑ 13:00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ, ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 12:00 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ

Αθήνα, 12 Ιουνίου 2018 
Αριθμ. Πρωτ.:781 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλεί όλους τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να συμμετάσχουν μαζικά, δυναμικά και αποφασιστικά στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί τελικά την ΠΕΜΠΤΗ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018, στις 13:00 το μεσημέρι, στην πλατεία Κλαυθμώνος και στην πορεία διαμαρτυρίας που θα ακολουθήσει προς τη Βουλή, ενάντια στο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα της τέταρτης αξιολόγησης που θα ψηφίζει εκείνη την ώρα η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. βάζοντας «ταφόπλακα» στα δικαιώματα των εργαζομένων και υποθηκεύοντας το μέλλον της ελληνικής κοινωνίας. 

Για την διευκόλυνση των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, προκειμένου να συμμετάσχουν όλοι στο συλλαλητήριο και να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα στην συγκυβέρνηση που συνεχίζει στην εφαρμογή της μνημονιακής πολιτικής την οποία υπαγορεύουν οι δανειστές και τα μεγάλα συμφέροντα, η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. προκηρύσσει ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ από τις 12:00 το μεσημέρι μέχρι και την λήξη του ωραρίου. 

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως σε όλο τον Δημόσιο Τομέα, διεκδικούν να μην περάσουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα της τέταρτης αξιολόγησης και του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2019-2022, αλλά και να ανατραπούν τα μέτρα που έχουν ισχύσει σε βάρος των εργαζομένων και των Ελλήνων πολιτών και τα οποία έχουν επιφέρει έκρηξη της ανεργίας, απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, ισοπέδωση μισθών και συντάξεων, γκρέμισμα κάθε ασφαλιστικού και άλλου δικαιώματος που αποκτήθηκαν με αίμα! 

Διεκδικούν επίσης να καταργηθεί ο νόμος «Κατρούγκαλου» που είναι η λαιμητόμος για το συνταξιοδοτικό, αφού με την πλήρη εφαρμογή του η κυβέρνηση στοχεύει να εξοικονομήσει 1% του ΑΕΠ ή 1,8 δισ. ευρώ. Αποτέλεσμα της εφαρμογής του θα είναι νέες περικοπές στις κύριες συντάξεις, η κατάργηση των ώριμων συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, η μείωση των επικουρικών συντάξεων και η περαιτέρω μείωση του ΕΦΑΠΑΞ. 

Η επερχόμενη δε αύξηση στον ΕΝΦΙΑ μέσω των νέων αντικειμενικών αξιών, η αύξηση της έμμεσης και άμεσης φορολογίας, οι επερχόμενες μειώσεις στο αφορολόγητο μέχρι την οριστική κατάργησή του, η κατάργηση του ειδικού καθεστώτος φορολογίας στα νησιά, είναι απόρροια της ίδιας μνημονιακής πολιτικής που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. και των μέτρων που προωθεί με το νέο πολυνομοσχέδιο. 

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αξιώνουν να καταργηθεί η προσχηματική αξιολόγηση με κριτήρια καθαρά τιμωρητικού χαρακτήρα και βεβαίως η απεργοσπαστική «ντροπολογία Γεροβασίλη», δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να ανεχθούν καμία προσπάθεια ιδιωτικοποίησης Υπηρεσιών και Αρμοδιοτήτων των Δήμων, κάτι που επιδιώκει η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. με το πρόγραμμα «Κλεισθένης» και ζητούν να υπογραφούν συλλογικές συμβάσεις εργασίας με κατώτατο μισθό τα 751 ευρώ και να γίνουν άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.