Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

Α.Δ.Ε.Δ.Υ.: Συνεχίζουμε την απεργία – αποχή από την αξιολόγηση (Υποδείγματα δηλώσεων συμμετοχής στην προκηρυγμένη Απεργία-Αποχή από τις διαδικασίες της αξιολόγησης)


Συνεχίζουμε την Απεργία – Αποχή
από την αξιολόγηση και στον β΄ κύκλο (2018)
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., στη συνεδρίασή του στις 14 Μαΐου 2018, ομόφωνα αποφάσισε τη συνέχιση της απεργίας – αποχής από όλες τις διαδικασίες αξιολόγησης και στον β΄ κύκλο αξιολόγησης (ηλεκτρονική αξιολόγηση), αφού η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, δεν απάντησε, επί της ουσίας, σε καμιά από τις θέσεις που η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κατέθεσε με τα υπομνήματά της.
Στο πλαίσιο της παραπάνω απόφασης η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εξέδωσε και απέστειλε στις 17/5/2018 προς Υπουργεία, Περιφέρειες, Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, ΚΕΔΕ κλπ ΕΞΩΔΙΚΟ για την προκήρυξη «απεργίας-αποχής από κάθε διαδικασία ή ενέργεια, που συνδέεται με την διαδικασία αξιολογήσεως, παρέχοντας με τον τρόπο αυτό πλήρη κάλυψη στο σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων και εργαζομένων ιδιωτικού δικαίου».
Το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης με την υπ’ αριθ. ΔΑΠΔΕΠ/Φ.2 /35/οικ.18485/24-5-2018 Απόφασή του (ΦΕΚ Β’ 1882) και την σχετική του εγκύκλιο θέτει νέες προθεσμίες για την διενέργεια της ηλεκτρονικής, πλέον, αξιολόγησης, έτους 2017.
Ύστερα από τα παραπάνω, η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί:
Α. Όλους τους συναδέλφους :
  • Να καταθέσουν στα Σωματεία τους τις δηλώσεις συμμετοχής τους στην απεργία – αποχή.
  • Να συνεχίσουν με μεγαλύτερη ένταση την συμμετοχή τους στην Απεργία – Αποχή από την αξιολόγηση. Να μην βάλει κανείς πάνω από τα συμφέροντα των συναδέλφων και του συνδικαλιστικού κινήματος προσωπικές του επιδιώξεις και φιλοδοξίες. 
Β. Όλους τους προϊσταμένους να σταθούν στο πλευρό των συναδέλφων,  να μην δεχτούν να αποτελέσουν απεργοσπαστικό μηχανισμό.
Γ. Τα Δ.Σ. όλων των πρωτοβάθμιων Συλλόγων
  • Να πάρουν όλα τα μέτρα οργάνωσης της συνέχισης της Απεργίας-Αποχής, με Γενικές Συνελεύσεις, συγκεντρώσεις, περιοδείες, συσκέψεις προϊσταμένων κλπ.
  • Να εκφράσουν με κάθε τρόπο την αντίθεσή τους στην αντιδραστική αξιολόγηση και στην αντεργατική πολιτική.
Επιπλέον, σας ενημερώνουμε για τα εξής:

Στο κάλεσμα της Υπουργού προς τις Δ/νσεις Διοικητικού/Προσωπικού, προκειμένου να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες για την έναρξη της συμπλήρωσης των εκθέσεων αξιολόγησης εκτός όλων των παραπάνω προσθέτουμε τα εξής:
Δεν είναι υποχρεωμένος κανένας εργαζόμενος να συμπληρώσει προσωπικά του δεδομένα, όπως το ΑΦΜ, σε καμία κατάσταση, σε καμία ηλεκτρονική πλατφόρμα και σε αυτήν την κατεύθυνση καλούμε τους συναδέλφους να αρνηθούν την συμπλήρωση των προσωπικών τους στοιχείων, εάν αυτό ζητηθεί, συμπληρώνοντας την παρακάτω «δήλωση συμμετοχής στην Απεργία – Αποχής».
Δεν έχει δικαίωμα κανείς να επεξεργαστεί (συλλογή, καταχώρηση, αποθήκευση κλπ) προσωπικά δεδομένα (παρ. 2 αρ. 4 του Γενικού Κανονισμού Προσωπικών Δεδομένων) ενός εργαζόμενου, όπως το ΑΦΜ, χωρίς τη συγκατάθεσή του, να «καταρτίζει το προφίλ» του (παρ. 4 αρ. 4 του ΓΚΠΔ: οποιαδήποτε μορφή αυτοματοποιημένης επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που συνίσταται στη χρήση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα για την αξιολόγηση ορισμένων προσωπικών πτυχών ενός φυσικού προσώπου, ιδίως για την ανάλυση ή την πρόβλεψη πτυχών που αφορούν την απόδοση στην εργασία) χωρίς να τηρεί βασικές προβλεπόμενες αρχές και διαδικασίες. Σ’ αυτήν την κατεύθυνση καλούμε τους συναδέλφους να αρνηθούν να συμβάλουν εκ της θέσεως τους στην συμπλήρωση των προσωπικών στοιχείων των εργαζομένων, εάν αυτό ζητηθεί, συμπληρώνοντας την παρακάτω «δήλωση συμμετοχής στην Απεργία – Αποχή» .
Ταυτόχρονα όπως προκύπτει από τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων, που τέθηκε σε ισχύ από τις 25/5/2018 η ανάθεση που έκανε στις 20/4/2018 το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης με την ΔΙΠΥΔΥ/Φ.500/28/14504 Απόφασή του στην εταιρία «01 SOLUTIONS HELLAS ΕΠΕ – ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ» για την «Υλοποίηση Συστήματος Ηλεκτρονικής Αξιολόγησης του Προσωπικού του Δημοσίου και των ΟΤΑ Α’ και Β΄ βαθμού», ως σύμβαση σε εξωτερικό – ιδιώτη συνεργάτη δεν έχει λάβει υπόψη της τις απαραίτητες προσαρμογές και κατά την άποψή μας δεν επιτρέπεται να προχωρήσει.
          (Υπόδειγμα 1): «Δήλωσης Συμμετοχής στην Προκηρυγμένη Απεργία-Αποχή από τις διαδικασίες της αξιολόγησης»:
Ο κάτωθι υπογεγραμμένος ……………….., που υπηρετώ ως……….., στην Δ/νση Διοικητικού της Π.Ε………, δηλώνω ότι συμμετέχω στην απεργία-αποχή που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ και τα άλλα συνδικαλιστικά μου όργανα (Ομοσπονδία-Σύλλογος…..) από κάθε διαδικασία ή ενέργεια, που συνδέεται με την αξιολόγηση. Ως εκ τούτου δεν δύναμαι να συμμετέχω στις προπαρασκευαστικές ενέργειες και την καταγραφή των απαιτούμενων στοιχείων στην ηλεκτρονική εφαρμογή Μητρώου Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου και να υποβάλω καμία έκθεση αξιολόγησης ως αξιολογητής ή αξιολογούμενος.
          Σημειώνεται ότι η συμμετοχή μου στην ως άνω νομίμως προκηρυχθείσα απεργιακή κινητοποίηση αποτελεί νόμιμο και συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά μου και συνεπεία αυτού δεν μπορεί να επιφέρει εις βάρος μου καμία έμμεση ή άμεση μορφή διοικητικής ή άλλης συνέπειας. Με την επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματός μου.
Ημερομηνία………………..                                             Ο δηλών»
Αντίστοιχα τα ίδια ισχύουν και για την συνέχεια, στο διάστημα μετά την προπαρασκευαστική διαδικασία, όπου
α. θα κληθούν οι αξιολογούμενοι (από 4/6/2018 έως 14/6/2018) να συμπληρώσουν τις εκθέσεις αξιολόγησης τους,
β. θα κληθούν οι  α΄ αξιολογητές (από 15/6/2018 έως 29/6/2018) να συμπληρώσουν τις εκθέσεις αξιολόγησης κατά το σκέλος που τους αφορά και
γ. όταν θα κληθούν οι β΄ αξιολογητές (από 2/7/2018 έως 13/7/2018) να ολοκληρώσουν τις εκθέσεις αξιολόγησης των υπαλλήλων.
Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις καλούνται οι συνάδελφοι να συμπληρώσουν
(Υπόδειγμα 2):    «Δήλωση Συμμετοχής στην Προκηρυγμένη Απεργία-Αποχή από τις διαδικασίες της αξιολόγησης»
 «Ο κάτωθι υπογεγραμμένος ……………….., που υπηρετώ ως……….., στην Δ/νση ………………… της Π.Ε………, δηλώνω ότι συμμετέχω στην απεργία-αποχή που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ και τα άλλα συνδικαλιστικά μου όργανα (Ομοσπονδία -Σύλλογος…..) από κάθε διαδικασία ή ενέργεια, που συνδέεται με την αξιολόγηση. Ως εκ τούτου δεν δύναμαι να υποβάλω καμία έκθεση αξιολόγησης ως …………………….. (αξιολογητής ή αξιολογούμενος ή ως αξιολογητής και αξιολογούμενος).
          Σημειώνεται ότι η συμμετοχή μου στην ως άνω νομίμως προκηρυχθείσα απεργιακή κινητοποίηση αποτελεί νόμιμο και συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά μου και συνεπεία αυτού δεν μπορεί να επιφέρει εις βάρος μου καμία έμμεση ή άμεση μορφή διοικητικής ή άλλης συνέπειας. Με την επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματός μου.
     Ημερομηνία………………..                                             Ο δηλών»
Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο μπορούμε να δώσουμε για μία ακόμη φορά μαζικά και δυναμικά την απάντησή μας,
Όλοι μαζί μπορούμε να ακυρώσουμε στην πράξη και αυτόν τον σχεδιασμό της κυβέρνησης.
Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 
         ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΙΔΑΣ                  ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΥΤΣΙΟΥΜΠΕΛΗΣ