Δευτέρα 22 Απριλίου 2019

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ


Αγαπητοί εργαζόμενοι του Δήμου Χαλανδρίου,



Ο Δήμαρχος Χαλανδρίου, με ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ του αίτηση, το 2015, προς τον αρμόδιο Υπουργό, ζήτησε την αλλαγή χρήσης γης στον ΧΕΥ 9 , επί της Λ. Ηρακλείτου, ώστε να λειτουργήσει στο οικόπεδο αυτό: 1) χώρος μεταφόρτωσης απορριμμάτων, 2) ΚΔΑΥ 3) Κτίριο Στέγασης Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου και 4) χώρος στάθμευσης απορριμματοφόρων

Επί υπηρεσιακής κυβέρνησης Θάνου, δυο ΜΟΛΙΣ ημέρες πριν από τις πρόωρες εκλογές της 20ης.9.2015, οι ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ  Γκόλιας και Μουσουρούλης εξέδωσαν την υπ΄αριθμό 38033/2015 Υπουργική Απόφαση, ενώ την ίδια μέρα δημοσιεύθηκε το υπ΄αριθμό 201/18.9.2015 ΦΕΚ, τα οποία επαναλάμβαναν – αποδέχονταν με απόλυτη ακρίβεια τα αιτηθέντα του δημάρχου Χαλανδρίου, προκαλώντας ευθεία και προκλητική ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ.

Η επιλογή και μόνο της συγκεκριμένης χρονικής στιγμής δείχνει πέρα από κάθε αμφιβολία την πρόθεση του Δημάρχου να ΣΥΓΚΑΛΥΨΕΙ αυτό που μεθόδευε, έτσι ώστε να μην αντιδράσουν οι κάτοικοι, και να μην εναντιωθούν εμπροθέσμως στην επιβολή αυτής της χρήσης γης.

Η χρήση γης που προβλεπόταν στο ακίνητο ήταν αυτή της γενικής κατοικίας, που ισχύει για όλα τα ακίνητα της Λεωφόρου Ηρακλείτου. Σημειωτέον ότι  η περιοχή δίπλα από την Ηρακλείτου είναι αμιγούς κατοικίας, και τα πρώτα (πολλά) σπίτια βρίσκονται σε απόσταση 25 μέτρων από τον Χ.Ε.Υ. 9, ενώ από τη μεριά της οδού Χατζηδάκη τα πρώτα σπίτια είναι σε απόσταση μόλις 8 μέτρων .

Η λειτουργία Χώρου Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, ΚΔΑΥ και συναφών δραστηριοτήτων, σε απόσταση μόλις 8 και 25 μέτρων από περιοχή αμιγούς κατοικίας, όπου βρίσκονται σπίτια και σχολεία, με εκατοντάδες μαθητές, αλλά και σε απόσταση λίγων μόνο μέτρων από επιχειρήσεις, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ιατρεία, γραφεία, σταθμό μετρό και προαστιακού, αποτελεί παραβίαση νομοθετικών διατάξεων και παραβίαση συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων μας.

Προφανέστατα,  λειτουργία του Χ.Ε.Υ.  9, όπως αυτή αναγγέλθηκε, θα προκαλέσει εξαιρετικά σημαντική όχληση σε κάθε έναν κάτοικο, επαγγελματία και εργαζόμενο, ξεχωριστά, αφού ακόμα και αν εξασφαλισθεί η τήρηση των πιο σύγχρονων προδιαγραφών και μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, οι δράσεις βιομηχανικού τύπου δεν συνάδουν με μία περιοχή όπου έχουν ανεγερθεί κατοικίες, σχολεία, ιατρεία, γραφεία και όπου οι επαγγελματίες αγωνίζονται, κατά κυριολεξία, να διατηρηθούν στην αγορά εργασίας,  εν μέσω δεινής οικονομικής κρίσης. Ως Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων Πατήματος Χαλανδρίου, φωνάζουμε με όλη μας τη δύναμη «ΟΧΙ ΣΜΑ ΚΑΙ ΚΔΑΥ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ».

Δυστυχώς, πληροφορηθήκαμε βασίμως ότι ο δήμαρχος Χαλανδρίου συγκέντρωσε τους υπαλλήλους καθαριότητας, για να τους θέσει,  εκβιαστικά διλήμματα, προσπαθώντας – ανεπιτυχώς - να καλλιεργήσει διχαστικά μηνύματα, περί του ότι οι τελευταίοι θα τεθούν σε καθεστώς ανεργίας εξαιτίας της αντίδρασης μας για τον Χ.Ε.Υ.  9, παραθέτοντας για εμάς ενώπιον τους ανεκδιήγητους χαρακτηρισμούς, όπως  «νεόπλουτοι αστοί», ενώ ήδη στις 3.3.2019, ενώπιον μεγάλου αριθμού πολιτών φροντοφώναξε, επανειλημμένως, προς εμάς ότι «Η ΦΕΟΥΔΑΡΧΙΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕ» υπονοώντας ότι εμείς είμαστε «φεουδάρχες» που λειτουργούμε σκεπτόμενοι το προσωπικό συμφέρον και όχι το γενικό καλό.

Η αλήθεια είναι ότι προερχόμαστε από όλους τους επαγγελματικούς χώρους, (εργάτες, υπάλληλοι,  τεχνίτες, επιστήμονες κλπ), όλες τις οικονομικές ομάδες και κερδίζουμε τα προς το ζην,  τίμια. Έχουμε ήδη προβεί στη δημιουργία «Επιτροπής Αγώνα Κατοίκων Πατήματος Χαλανδρίου» και έχουμε αφοσιωθεί στην ανατροπή των ανήκουστων ειλημμένων αποφάσεων, οι οποίες θα λειτουργήσουν εις βάρος της υγείας και της ποιότητας ζωής ημών και των παιδιών μας, που θα προστατεύσουμε με κάθε κόστος. Εάν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα χάσουν την εργασία τους, θα ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ η Δημοτική Αρχή, η οποία έχει υποχρέωση να απασχολήσει αξιοπρεπώς τους ανθρώπους που προσέλαβε.

Αντιλαμβανόμαστε τις δύσκολες συνθήκες εργασίας, τις οποίες βιώνετε καθημερινά στον επαγγελματικό στίβο που κληθήκατε να αγωνιστείτε, όμως θέλουμε να νιώσετε και τη δική μας αγωνία, για αυτό που σχεδιάζει η Δημοτική Αρχή, σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια, όπου ζουν τα παιδιά μας. Το πρόβλημα του ΧΕΥ 8 δεν μπορεί να λυθεί με μια παράνομη εγκατάσταση του αμαξοστασίου στον ΧΕΥ 9. Μην πιστεύετε τα όσα διαδίδει η Δημοτική Αρχή εναντίον μας. Οι πράξεις τους γίνονται με γνώμονα την προεκλογική περίοδο. Για αυτό τον λόγο δίνουν αγώνα. Τον δικό μας αγώνα τον δίνουμε για έναν πολύ ανώτερο σκοπό: την υπεράσπιση των συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων μας, που βάλλονται προκλητικά, με χρήση από τη Δημοτική Αρχή αθέμιτων μέσων.

Είμαστε μαζί σας στην προσπάθεια σας, για εξασφάλιση καλύτερων συνθηκών εργασίας, για τις οποίες δεν έχουν φροντίσει οι διοικούντες τον Δήμο Χαλανδρίου. Είναι αναφαίρετο δικαίωμα σας να επιθυμείτε την μετεγκατάσταση από τον ΧΕΥ 8 και είναι ευθύνη της Διοίκησης Χαλανδρίου και μόνο, να βρει ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ χώρο για το αμαξοστάσιο του Χαλανδρίου. Ο ΧΕΥ 9 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΧΩΡΟΣ. Αν χρησιμοποιηθεί, ως χώρος αμαξοστασίου (πόσο μάλλον ως χώρος ΣΜΑ και ΚΔΑΥ), θα γίνει ΠΑΡΑΝΟΜΑ και οι κάτοικοι θα αγωνισθούν, με νύχια και με δόντια, για να δικαιωθούν στα Δικαστήρια. Όσοι διοικούν το Δήμο Χαλανδρίου έλαβαν την εξουσία για να προσφέρουν λύσεις. Περιμένουμε, λοιπόν, από αυτούς και μόνον, ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματα του Δήμου, πέρα από τις μικροπολιτικές σκοπιμότητες που δυστυχώς έχει αποδειχθεί ότι υπηρετούν. Ήρθε ο καιρός, πια, να δοθεί η δέουσα σημασία στον άνθρωπο, στον κάτοικο και τον εργαζόμενο. Ας φροντίσουμε να καταστεί σαφές αυτό, συσπειρωμένοι.



Με εκτίμηση,

Εκ της «Επιτροπής Αγώνα Κατοίκων Πατήματος Χαλανδρίου».