ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
| 9/1/2012 |
ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΕΤΟΥΣ 2011
Το 2011 ήταν η χρονιά που παρουσιάστηκαν ανάγλυφα όλα τα δομικά προβλήματα του κοινωνικο-οικονομικού συστήματος στον δυτικό κόσμο. Η Ελλάδα λόγω επιπρόσθετων (πέραν των δομικών) συσσωρευμένων διαρθρωτικών και χρόνιων προβλημάτων αποτέλεσε τον αδύναμο κρίκο, όπως άλλωστε και όλος ο μεσογειακός νότος.
Απέναντι σ’ αυτήν την κατάσταση οι εργαζόμενοι, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα, βρέθηκαν πολλαπλά εκτεθειμένοι από το ίδιο το σύστημα όσο και από τις συνδικαλιστικές τους οργανώσεις. Αν σκεφτεί κανείς ότι η ΓΕΣΕΕ δεν εκπροσωπεί ούτε το 3% των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα.
Μέσα σ’ αυτό το πρωτόγνωρο για όλους σκηνικό το νέο Δ.Σ προσπάθησε, στο μέτρο του δυνατού, να σταθεί και να αντιμετωπίσει ψύχραιμα και συστηματικά τα προβλήματα που προέκυπταν σε καθημερινή σχεδόν βάση.
Ωστόσο κατάφερε, παρά τις διαφορετικές εκτιμήσεις, εμπειρίες και τους πολιτικούς προβληματισμούς του καθένα, να δημιουργεί κάθε φορά μια κοινή βάση αντιμετώπισης και πλεύσης. Κατάφερε να διαμορφώσει ένα πνεύμα συνεννόησης παρά αντιδικίας. Αδυναμίες βέβαια υπάρχουν και αποτελούν για όλους πρόκληση για να ξεπεραστούν.
Τα βασικά ζητήματα στα οποία αξίζει να σταθούμε απολογιστικά είναι τα εξής:
1. Την οργάνωση της πιο μαζικής συνέλευσης των τελευταίων ετών με αποτέλεσμα την αλλαγή και βελτίωση του καταστατικού.
2. Τη δημιουργία ιστοσελίδας και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Συλλόγου, με την συνεργασία και συνεχή υποστήριξη συναδέλφου από το Τμήμα Πληροφορικής.
3. Τη διαμόρφωση, σε συνεργασία με εργαζόμενους από τον τομέα καθαριότητας, ενός σχεδίου για την επίλυση των προβλημάτων της καθαριότητας.
4. Την παρέμβαση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των Παιδικών Σταθμών για τη δημιουργία μιας νέας προσπάθειας.
5. Την παρέμβαση στο Δήμαρχο και στο Δημοτικό Συμβούλιο για την εργασιακή επανένταξη των συμβασιούχων σε συνεργασία με τους ίδιους.
6. Την πραγματοποίηση προγράμματος επισκέψεων στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους στην Αθήνα.
7. Τη διοργάνωση γλεντιού για τους εργαζόμενους.
8. Τη συμμετοχή στο φεστιβάλ Ρεματιάς με δυο εκδηλώσεις.
9. Την οργάνωση 4ήμερης αποχής από τις υπηρεσίες, κινητοποιήσεων και κατάληψης του Δημαρχείου.
10. Την πραγματοποίηση μαζικής πορείας στο Χαλάνδρι με μοίρασμα προκηρύξεων με τις θέσεις του Συλλόγου.
11. Τη συμμετοχή μας στη Λαϊκή Συνέλευση Χαλανδρίου με μοίρασμα προκηρύξεων και ομιλία- τοποθέτηση
12. Τη συμμετοχή μας στη συγκέντρωση και πορεία που διοργάνωσαν η Ένωση Γονέων Χαλανδρίου, μαθητές και εκπαιδευτικοί.
13. Τη μαζική συμμετοχή στις πανελλαδικές απεργίες και στις πορείες στην Αθήνα με οργανωμένο μπλοκ.
14. Τη διαμόρφωση κειμένου το οποίο κατατέθηκε στην ΠΟΕ- ΟΤΑ αναφέροντας επιγραμματικά τις νέες μας διαθέσεις και προβληματισμούς για τη δράση και τον ευρύτερο αγώνα των εργαζομένων στην αυτοδιοίκηση.
15. Τις επαφές και προσπάθειες για δημιουργία συνεργασίας με σωματεία όμορων Δήμων, κάτι το οποίο πρέπει να συνεχίσουμε να προσπαθούμε. Ειδικότερα με το σωματείο των Βριλησσίων έχουμε συμφωνήσει σε κοινή προσπάθεια για την ανεύρεση και διαμόρφωση χώρου μεταφόρτωσης.
16. Τη συμβολική - οικονομική ενίσχυση των εργατών στην Χαλυβουργία.
17. Τις οικονομικές διευκολύνσεις (δάνεια) συναδέλφων με τμηματική επιστροφή των χρημάτων κυρίως σε μηνιαία βάση.
18. Την οικονομική ενίσχυση σε συναδέλφισα συμβασιούχο του Δήμου μετά από εργατικό ατύχημα.
19. Τις επαφές και συνεργασίες με συναδέλφους από διαφορετικούς τομείς (καθαριότητα, ΚΑΠΗ, Παιδ. Σταθμοί, ΚΕΠ, «Ευριπίδης», Αετοπούλειο κ.α).
20. Τη συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο για τη δημιουργία εκπτωτικού κουπονιού για τους εργαζόμενους του Δήμου το 2012, για το οποίο αναμένουμε κάποιες τελευταίες συνεννοήσεις για την απόκτησή του.
21. Τη συνεργασία με το Δήμαρχο για θέματα που αφορούν: α) την καθαριότητα, β) την υποστήριξη των τοπικών μας κινητοποιήσεων (αποχή, κατάληψη, πανό κ.λπ), γ) την καθυστέρηση σε ενημερώσεις σχετικά με την πολιτική επιστράτευση, δ) τον περιορισμό των μη παραγωγικών εξόδων και των δημοσίων σχέσεων, ε) το κλείσιμο όλων των υπηρεσιών για την πραγματοποίηση της καταστατικής συνέλευσης και στ) την διακρτική-υποτονική παρουσία των δικηγόρων του Δήμου στα δικαστήρια για θέματα συμβασιούχων.
22. Τέλος τις καθημερινές σχεδόν παρεμβάσεις σε παράγοντες της Διοίκησης καθώς και υπηρεσίες για διάφορα τρέχοντα ζητήματα.