Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020

Μοριακό τεστ για τον Covid-19 στους εργαζόμενους του Δήμου Χαλανδρίου - Δωρεάν διεξαγωγή εξέτασης.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 
ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ 
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ 
ΕΠΟΠΤΡΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ 
Δ/νση: Φιλίππου Λίτσα 29 & Αγίου Γεωργίου, Τ.Κ.:15234, Χαλάνδρι 

Χαλάνδρι, 25/05/2020 
Α.Α.: 113 

Θέμα: Μοριακό τεστ για τον Covid-19 στους εργαζόμενους του Δήμου Χαλανδρίου-δωρεάν διεξαγωγή εξέτασης. 

Ο Δήμος Χαλανδρίου με ευαισθησία ως προς την δημόσια υγεία και την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων του, θα διεξάγει σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, δωρεάν μοριακά τεστ για τον Covid-19 στους εργαζόμενούς του.

Πιο συγκεκριμένα: 

την Τετάρτη 10 Ιουνίου, την Πέμπτη 11 Ιουνίου και την Παρασκευή 12 Ιουνίου του 2020,  ο Ε.Ο.Δ.Υ. σε συνεργασία με την Ιατρό και την Επόπτρια Δημόσιας Υγείας του Δήμου,  υπό την ευγενική φιλοξενία: 

1. του Συμβουλευτικού Κέντρου Υγείας-κτήριο Δημοτικού Ιατρείου - Σ.Κ.Ε.Π.Ι., επί της οδού Αισχύλου αρ.29 

και 

2. του Ιατρείου του Κολυμβητηρίου Ν.Πέρκιζας, στην Λ.Πεντελης αρ.146 

θα προβεί κατά τις ώρες 09:00 έως 12:30 στη διεξαγωγή μοριακών διαγνωστικών τεστ, για την ανίχνευση του Covid-19. 

Τα μοριακά τεστ ανιχνεύσης Covid- 19 για τους εργαζόμενους: 

# των υπηρεσιών εξυπηρέτησης κοινού και υψηλού κινδύνου λόγω εκτελούμενης εργασίας (Όπως για παράδειγμα: όλης της Διεύθυνσης Διοίκησης Υπηρεσιών και Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού, της Οικονομικής Υπηρεσίας, του τμήματος Πληροφορικής, των αυτοτελών τμημάτων: Γραμματείας Δημάρχου και Δημοσίων Σχέσεων, Νομικής Υπηρεσίας, Δημοτικής Αστυνομίας, της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας αλλά και όσων εργαζομένων ανήκουν σε προσωρινά κλειστές δομές μας, μα προσφέρουν υπηρεσίες και έρχονται σε επαφή με κοινό), θα διεξαχθούν με σειρά προτεραιότητας προσέλευσης στο Δημοτικό μας Ιατρείο, στην οδό Αισχύλου αρ.29, τις ανωθι αναγραφόμενες ημέρες και ώρες. 

# της Διεύθυνσης Καθαριότητας, Πρασίνου αλλά και για όσους συναδέλφους έρχονται επικοινωνία με αυξημένο αριθμό συναδέλφων αλλά και κοινό, όπως εργαζόμενοι από το Κολυμβητήριο και τις Αθλητικές Εγκαταστάσεις, η διεξαγωγή των μοριακών τεστ θα γίνει με σειρά προτεραιότητας προσέλευσης, στο ιατρείο του Δημοτικού κολυμβητηρίου Χαλανδρίου, Ν.Περκιζας, στην Λ.Πεντελης αρ.146, κατά τις ως άνω αναγραφόμενες ημέρες και ώρες

Πιο επιγραμματικά: 

Μοριακά τεστ ανίχνευσης του Covid-19, στα πλαίσια της υγιεινής και ασφάλειας εργασίας και της προστασίας της Δημόσιας Υγείας. 

Διεξαγωγή: 

10, 11 και 12 Ιουνίου 2020. 

Ώρες προσέλευσης 9:30 έως 11:30. 

Συμμετέχοντες: Εργαζόμενοι και Διοίκηση του Δήμου μας, έχοντας το ΑΜΚΑ τους. 

Παράλληλη διεξαγωγή των τεστ από δύο μονάδες του ΕΟΔΥ: 

Μία στο Ιατρείο του Δημοτικού Κολυμβητήριου Ν. Πέρκιζας, Λ. Πεντέλης αρ.146 και μία στο Συμβουλευτικό Κέντρο Προληπτικής Ιατρικής (Δημοτικό Ιατρείο), οδός Αισχύλου αρ.29. 

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. 

Κρίνεται απαραίτητο ,τόσο για τη δική τους προφύλαξη, όσο και για τον περιορισμό διασποράς της νόσου, όλα τα προς εξέταση άτομα που θα προσέλθουν: 

να φορούν μάσκα, να εφαρμόζουν καλή υγιεινή των χεριών με τη χρήση αντισηπτικών και να ακολουθούν τους βασικούς κανόνες υγιεινής, οι οποίοι ορίζουν ότι πρέπει να: 

1. Διατηρούμε τα χέρια μας καθαρά, 

2. Πλένουμε επιμελώς τα χέρια μας με νερό και σαπούνι, για τουλάχιστον είκοσι (20) δευτερόλεπτα και ξεπλένουμε καλά με άφθονο νερό. 

3. Εφαρμόζουμε αντισηπτικό χεριών, σε όλες τις επιφάνειες των χεριών μας, επαλείφοντας μέχρι να στεγνώσει εντελώς, με στόχο την αποτελεσματικότητα αλλά και την μη ξήρανση του δέρματος. 

4. Επαναλαμβάνουμε την καθαριότητα των χεριών, πριν και μετά από κάθε δραστηριότητα ή επαφή με αντικείμενα ή επιφάνειες, επίφοβες εστίες μόλυνσης και διασποράς του ιού Covid-19. 

5. Δεν φέρνουμε σε επαφή τα χέρια μας με το πρόσωπο, τα μάτια ή τους βλεννογόνους μας. 

6. Κρατάμε αποστάσεις από κάθε άλλο άτομο, τουλάχιστον 1,5 μέτρου. 

7. Καλύπτουμε το βήχα και το φτέρνισμα μας με τον αγκώνα μας ή με χαρτομάντηλο που αμέσως θα πρέπει να πετάξουμε σε κάδο απορριμμάτων, όχι ανακύκλωσης. και ποτέ με την παλάμη μας, 

8. Μετά από κάθε επαφή με τους βλεννογόνους μας ή με κρίσεις άμεσα ή έμμεσα μέσω χαρτομάντιλου, καθαρίζουμε τα χέρια μας με αντισηπτικό μαντηλάκι ή με αντισηπτικό. 

Σε καλύτερη περίπτωση, πλένουμε σχολαστικά τα χέρια μας εφόσον αυτό είναι εφικτό. 

Παρακαλώ με μέριμνα των αρμοδίων προϊσταμένων να ενημερωθούν όλοι συνάδελφοι που εμπίπτουν στις ανωτέρω κατηγορίες, ώστε να δηλώσουν στη Διεύθυνσή τους την επιθυμία τους για τη διεξαγωγή του τεστ. 

Για την εύρυθμη λειτουργία και διεξαγωγή του προγράμματος αυτού, είναι απαραίτητο να σταλούν ως απάντηση στο παρόν μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από κάθε μία Διεύθυνση, συγκεντρωτικές λίστες για τα άτομα που θα εξεταστούν, ώστε να γίνει σωστά ο προγραμματισμός και η κατανομή τους ανά ημέρα. 

Παραμένω στη διάθεσή σας για κάθε σχετική πληροφορία και συνεργασία, για την υλοποίηση της συγκεκριμένης δράσης, στα πλαίσια της προαγωγής υγείας και πρόληψης ασθενειών. 

Ειρήνη Χαλάτση, 
Επόπτρια Δημόσιας Υγείας Δήμου Χαλανδρίου, 
Απόφοιτος Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας - Υγιεινολόγος MSc



Κάντε "κλικ" στην εικόνα
για να εκτυπώσετε
και να συμπληρώσετε
το Δελτίο Συμμετοχής