Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του Συλλόγου εργαζομένων Δ. Χαλανδρίου - ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσα/Συνάδελφε

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου σε καλεί να πάρεις μέρος στη ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ που θα γίνει Τετάρτη 9 Ιουνίου & ώρα 2.00ΜΜ στο ανοιχτό θεατράκι Ιωαννίνων & Τυμφρηστού δίπλα στο ΦΟΤ (ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ) για να κουβεντιάσουμε για την μαζική συμμέτοχή στην Πανεργατική Απεργία στις 10 Ιουνίου.
ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ!!

Η προπαγάνδα τους δεν είναι αρκετή για να μας πείσουν, δεν μπορούν να κρύψουν την αλήθεια για το νομοσχέδιο. Είναι γεγονός ότι όλοι τους μας θέλουν να είμαστε ευέλικτοι, διαθέσιμοι ανά πάσα ώρα και στιγμή. Μας θέλουν αδύναμους μακριά από τα σωματεία ώστε να μην διεκδικούμε να μην παλεύουμε για μια καλύτερη ζωή για εμάς και τα παιδιά μας.

ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!!

Η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της προσπαθούν να μας πείσουν με φαιδρότητες ότι νομοσχέδιο είναι πολύ καλό και ότι δεν αφορά το δημόσιο τομέα αλλά τον ιδιωτικό. Λένε ψέματα. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η διευθέτηση του χρόνου εργασίας στους χώρους μας έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια. Και εδώ έχουν ευθύνη όλες οι κυβερνήσεις. Για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας μέχρι και σήμερα έχουν περάσει 8 νόμοι από όλες τις κυβερνήσεις. Απλά η κυβέρνηση με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο έρχεται να συνοψίσει και όλα τα προηγούμενα. Δεν μένουν μόνο εκεί. Επιφέρουν χτύπημα στις συνδικαλιστικές ελευθερίες, στο δικαίωμα των εργαζομένων να συζητούν συλλογικά και να αποφασίζουν, μέσα από τις γενικές συνελεύσεις των σωματείων τους. Βάζουν και πρόσθετες δυσκολίες στην κήρυξη της απεργίας. Γνωρίζουμε πολύ καλά πόσα ρεπό χρωστάνε οι δήμαρχοι στους εργαζόμενους στις τεχνικές υπηρεσίες και στις υπηρεσίες καθαριότητας, ειδικά στους συναδέλφους με ελαστικές μορφές εργασίας; Πόσες φορές δεν έχουμε ακούσει για εργαζόμενους στους δήμους που δουλεύουν με σπαστά ωράρια; Δεν έχει ανοίξει η όρεξη για επέκταση της λειτουργίας των παιδικών σταθμών απογεύματα και Σάββατα; Σήμερα μέσα από την τηλεργασία η κυβέρνηση παρέα με τους δημάρχους, πάνε να σπάσουν το 8ωρο, να δουλεύουμε όσες ώρες θέλουν και όποτε θέλουν.

Το συγκεκριμένο έκτρωμα μας αφορά όλους. Αφορά τους συμβασιούχους και όλους τους εργαζόμενους με ελαστικές μορφές εργασίας γιατί αύριο μεγάλο μέρος αυτών θα πάνε να δουλέψουν στον ιδιωτικό τομέα.

Μας αφορά όλους γιατί έχουμε και παιδιά που αύριο θα πάνε να δουλέψουν και κανένας μας δεν θέλει τα παιδιά μας να είναι δούλοι.

Απέναντι στον εργασιακό μεσαίωνα που μας ετοιμάζουν κυβέρνηση, δήμαρχοι και περιφερειάρχης αντιτάσσουμε το δικό μας σχέδιο.

Απαιτούμε τώρα αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού, μείωση του εργάσιμου χρόνου, 7ώρο – 5νθήμερο - 35ώρο, κατάργηση όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας με ταυτόχρονη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Γνωρίζουμε ότι αυτό είναι εφικτό. Σήμερα με την τεράστια αύξηση της τεχνολογίας μπορούμε να έχουμε μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα και με μισθούς που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι χωρίς εμάς καμιά υπηρεσία δεν μπορεί να λειτουργήσει.

Γνωρίζουμε επίσης ότι για να κατοχυρωθεί το 8ώρο έχουν χυθεί ποταμοί αίματος από τις προηγούμενες γενιές, δεν θα τους το αφήσουμε να μας γυρίσουν 100 χρόνια πίσω.

ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΣΑΝ ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ 21ΟΥ ΑΙΩΝΑ!!

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στο δήμο Χαλανδρίου να πάρουν μαζικά μέρος στην Γενική Συνέλευση για να συζητήσουμε πως θα αποτρέψουμε την κατάθεση του νόμου που πάει τη ζωή μας πίσω.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ