ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ Ε.Ε. ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΠΟΥ ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΦΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ Ο.Τ.Α. ΤΟΥ 13ου ΚΑΙ 14ου ΜΙΣΘΟΥ.

Αθήνα, 15 Οκτωβρίου 2024
Αριθμ. Πρωτ.: 273

Προς:

• Νέα Δημοκρατία, Πειραιώς 62, 183 46 - Μοσχάτο
• ΠΑ.ΣΟ.Κ-ΚΙΝ.ΑΛ., Χαριλάου Τρικούπη 50, 106 80 – Αθήνα
• ΣΥ.ΡΙΖ.Α-Π.Σ., Πλατεία Ελευθερίας 1, 105 53 – Αθήνα
• Κ.Κ.Ε., Λεωφόρος Ηρακλείου 145, 142 31 - Νέα Ιωνία
• Νέα Αριστερά, Πατησίων 20-22, 104 31 - Αθήνα
• Πλεύση Ελευθερίας, Βατατζή 6 & Ιπποκράτους, 114 72 - Αθήνα

Κοινοποίηση:

• Υπουργό Εσωτερικών, κ Θεόδωρο Λιβάνιο, Βασ. Σοφίας 15, 106 74 – Αθήνα
• Υπουργό Οικονομικών, κ. Κωστή Χατζηδάκη, Νίκης 5-7, 105 63 - Αθήνα

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΝΟΜΟΥ

ΓΙΑ την ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ του 13ου και 14ου Μισθού

Τα επιδόματα εορτών αναγνωρίσθηκαν για πρώτη φορά υπέρ των Δημοσίων Υπαλλήλων με τον Α.Ν.1502/1950 (Α’ 216), στο άρθρο 9, παρ.1 του οποίου οριζόταν ότι «εις τους δημοσίους πολιτικούς υπαλλήλους και υπηρέτας, τους στρατιωτικούς και τα όργανα ασφαλείας παρέχεται:
α. ο μισθός ενός μηνός επί ταις εορταίς των Χριστουγέννων.
β. ο μισθός ενός δεκαπενθημέρου επί ταις εορταίς του Πάσχα».

Με το άρθρο 74, παρ.1 του Ν.1811/1951 (Α’ 141) επαναλήφθηκε η ως άνω παρ.1 του άρθρου 9 του Α.Ν.1502/1950, ενώ με την παρ.2 του ίδιου άρθρου καθιερώθηκε και το επίδομα άδειας, με τη χορήγηση κανονικής άδειας ή την έναρξη των θερινών διακοπών.

Με την περ.1 της υποπαρ. Γ.1 της παρ. Γ του άρθρου πρώτου του Ν.4093/2012 «Έγκριση Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016 - Επείγοντα Μέτρα Εφαρμογής του ν. 4046/2012 και του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016» επήλθε κατάργηση των επιδομάτων εορτών και άδειας.

Δώδεκα (12) έτη μετά την πλήρη κατάργηση, η επαναφορά των επιδομάτων εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα και αδείας αποτελεί πάγιο αίτημα των εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ως ένα μέτρο στήριξης των αποδοχών τους, που έχουν πολλαπλά περικοπή και ως ένας τρόπος εξισορρόπησης των ανισοτήτων, που εμφανίζονται μεταξύ των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, που λαμβάνουν κανονικά τα ως άνω επιδόματα και των εργαζομένων στο Δημόσιο, που τα στερούνται. Το αίτημα καθίσταται ακόμα πιο επίκαιρο λαμβανομένου υπόψη του γεγονότος, ότι επί σειρά ετών έχουν χορηγηθεί διαδοχικές αυξήσεις του νόμιμου μισθού των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα, στους οποίους ουδέποτε διεκόπη η καταβολή των δώρων.

Την ίδια στιγμή, ο πληθωρισμός και η ακρίβεια στα βασικά είδη πρώτης ανάγκης έχει σημαντικά συρρικνώσει τα εισοδήματα των εργαζομένων του Δημοσίου. Εξάλλου, η εικόνα των βασικών δεικτών της Ελληνικής Οικονομίας, όπως παρουσιάζεται από την κυβέρνηση, δεν δικαιολογεί πλέον σε καμία περίπτωση την διατήρηση έκτακτων μέτρων, που επιβλήθηκαν στο πλαίσιο της δημοσιονομικής κρίσεως και συνδέονται άμεσα με αυτήν. Η επαναφορά, λοιπόν, των δώρων αποτελεί και πρέπει να αποτελεί μία ισχυρή ένδειξη επανόδου στην ομαλότητα και την κανονικότητα των αμοιβών των εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.).

Ως εκ τούτου η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. λαμβάνοντας υπόψη την ομόθυμη βούληση των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ανεξαρτήτως πολιτικής ή συνδικαλιστικής τοποθέτησης ή δράσης, σας καταθέτει σχετική Πρόταση Νόμου και ζητάμε όπως εισάγετε προς εισήγηση και ψήφιση στη Βουλή το πλαίσιο της Νομοθετικής Πρωτοβουλίας.

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

  Ο Πρόεδρος                        Ο Γεν. Γραμματέας


Νίκος Τράκας                     Γιάννης Τσούνης





Παράσταση διαμαρτυρίας για τις άδικες και μαζικές απολύσεις συμβασιούχων που εργάζονται στο Δήμο και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες



Χαλάνδρι 07-10-2024

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου προέβη σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο (Αγ. Γεωργίου 30) τη Δευτέρα 07-10-2024 και ώρα 09:30, για τις άδικες και μαζικές απολύσεις συμβασιούχων που εργάζονται στο Δήμο και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, οι περισσότεροι εκ των οποίων απασχολούνται πέραν των δύο (2) ετών.


Το αποτέλεσμα των μαζικών απολύσεων (με επιλεκτικές εξαιρέσεις), αφήνει τις υπηρεσίες υποστελεχωμένες δημιουργώντας προβλήματα στην οργάνωση και τη λειτουργίας τους.

Η αλλαγή στάσης της διοίκησης απέναντι στους συμβασιούχους, που τους θεωρούσε απαραίτητους και χρήσιμους για την υπηρεσία μέχρι τις εκλογές, μας βρίσκει κάθετα αντίθετους.

Το γεγονός δε, ότι από τη μία απολύει έμπειρους εργαζόμενους, χωρίς αναφορές ανεπαρκούς ικανότητας στην άσκηση καθηκόντων τους, και από την άλλη προτρέπει συμβασιούχους ( ενός 8κταμήνου) στη λήξη των συμβάσεων, να προχωρήσουν σε ασφαλιστικά και θα λάβουν την υποστήριξή του.

Οι ενέργειες αυτές προκαλούν ερωτηματικά και επιβεβαιώνουν την αναγκαιότητα για μόνιμη και σταθερή εργασία και όχι ομήρους εργαζομένους – συμβασιούχους, βορά στα συμφέροντα των εκάστοτε διοικήσεων.

Καλούμε τη διοίκηση, αντί να προβαίνει σε απολύσεις να διεκδικήσει την μονιμοποίηση των εργαζομένων.

Η συμμετοχή και η υποστήριξη όλων κρίνεται αναγκαία.

Παρατηρήσεις του Συλλόγου εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου για το νέο Ο.Ε.Υ.

 Παρατηρήσεις του Συλλόγου εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου  για το νέο Ο.Ε.Υ.


Κάντε "κλικ" στην εικόνα
για να διαβάσετε τις παρατηρήσεις του Συλλόγου


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ -ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ για την πρώτη συνάντηση του Δημάρχου με το νέο Δ.Σ. του συλλόγου.



Χαλάνδρι, 26/09/2024
Αρ. Πρωτ. : 30

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ -ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση του Δημάρχου με το νέο Δ.Σ. του συλλόγου, μετά από πρόσκληση του συλλόγου, προκειμένου να συζητήσουμε διάφορα θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους. Στην συνάντηση παρέστη και η Γενική Γραμματέας κα Βλάχου.

Δυστυχώς, με την έναρξη της συζήτησης, εισπράξαμε απαξιωτική και αδιάφορη συμπεριφορά του Δημάρχου, ορίζοντάς μας χρονικό περιορισμό στην συζήτηση, μιας ώρας, ως καταναγκαστικό έργο. Χρόνος που φυσικά δεν επαρκούσε για να συζητηθούν σοβαρά προβλήματα, όπως η χορήγηση των Μ.Α.Π, η περικοπή χορήγησης του επιδόματος Β.Α.Ε. σε κατηγορίες εργαζομένων στο αμαξοστάσιο, τον Ο.Ε.Υ., ελλείψεις προσωπικού, επιμέρους προβλήματα υπηρεσιών κλπ..

Η ώρα εξαντλήθηκε σε δύο θέματα, τα ΜΑΠ και την περικοπή του επιδόματος Β.Α.Ε..

Για το πρώτο θέμα η τοποθέτηση του Δημάρχου ήταν ότι δεν προτίθεται να καταβάλλει σε χρήμα την αποτίμηση των ΜΑΠ, που υπολείπονται ή που δε χορηγήθηκαν στους δικαιούχους και να απευθυνθούν σε δικηγόρο για να τα διεκδικήσουν. Πρωτοστάτησε μάλιστα στην επιχειρηματολογία του ισχυριζόμενος ότι για να καταβληθούν σε χρήμα θα πρέπει πρώτα να προσκομίσουν αποδείξεις αγοράς των Μ.Α.Π. με δικά τους έξοδα!!, ενώ σύμφωνα με την νομοθεσία είναι υποχρέωση του εργοδότη!! Δηλαδή σε περίοδο οικονομικής κρίσης, ακρίβειας, με μισθούς που δε φτάνουν για να βγει ο μήνας, ο Δήμαρχος Χαλανδρίου εξωθεί τους εργαζόμενους σε περαιτέρω έξοδα , προς διεκδίκηση των νομικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων τους.

Να επισημάνουμε ότι τα τελευταία τουλάχιστον πέντε χρόνια δεν έχει αποδοθεί στους δικαιούχους ένα μεγάλο μέρος των Μ.Α.Π. και κατ΄ επέκταση το αντίστοιχο χρηματικό ποσό και το οποίο έχει παραγραφεί..

Όσο για την καταχρηστική και νομικά έωλη περικοπή του επιδόματος βαρέων και ανθυγιεινών από εργαζόμενους στο αμαξοστάσιο του Δήμου, η τοποθέτηση του Δημάρχου στερείτο τεκμηριωμένων και βάσιμων επιχειρημάτων.

Επίσης του ζητήθηκε να προχωρήσει στην γραπτή εκτίμηση επαγγελματικού κινδύνου με την συνδρομή του Τεχνικού Ασφαλείας, ούτως ώστε να διαπιστωθεί εάν δικαιούνται Μ.Α.Π. και γάλα και άλλες κατηγορίες υπαλλήλων, λόγω της φύσης των αντικειμένων τους, που δεν προβλέπονται στην Κ.Υ.Α. σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Του ζητήθηκε επίσης πολλές φορές, να οριστεί εκπρόσωπος της διοίκησης, με τον οποίο θα συνομιλεί η Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας. Και για τα δύο θέματα δε λάβαμε απάντηση.

Αποχώρησε, χωρίς να προλάβουμε να αναφερθούμε σε προβλήματα των εργαζομένων όπως:

-Υποστελέχωση όλων των υπηρεσιών με αποτέλεσμα τις πολλαπλές απευθείας αναθέσεις σε ιδιώτες και σε πολλές περιπτώσεις κλήθηκαν υπάλληλοι να καλύψουν κενά, παραβλέψεις και λάθη.

-Έλλειψη οχημάτων για μεταφορά υπαλλήλων, όπως πράσινο, καθαρίστριες εσωτερικού χώρου κλπ λόγω χρήσης τους από αιρετά μέλη της διοίκησης

-Έλλειψη χώρου στέγασης των καθαριστριών του Δήμου που πότε πάνε στα υπόγεια και πότε συστεγάζονται στο γραφείο του Συλλόγου Εργαζομένων.

-Η μη μερική τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής υπηρεσίας, προκειμένου να εμφανιστούν οι δυο παιδικοί σταθμοί 7ος & 8ος, με αποτέλεσμα να ασκούνται καθήκοντα θέσεων ευθύνης, χωρίς να μπορούν να αποζημιωθούν οι αρμόδιοι υπάλληλοι και να μοριοδοτηθούν για την περαιτέρω υπηρεσιακή τους εξέλιξη . Και πολλά άλλα.

-Δεν έχουν πραγματοποιηθεί οι προβλεπόμενοι εμβολιασμοί και οι εξετάσεις στους δικαιούχους υπαλλήλους με αποτέλεσμα την έκθεσή τους σε κινδύνους που ελλοχεύουν.

-Τα γενικότερα προβλήματα στους χώρους του αμαξοστασίου, όπως η εναπόθεση απορριμμάτων , η ανάπτυξη εντόμων και τρωκτικών, τα προβλήματα της υπηρεσίας πρασίνου κ.α.

-Η μη εγκατάσταση και λειτουργία συστήματος πυρόσβεσης στο χώρο του αμαξοστασίου

-Η εναπόθεση καυστικής και λιπαντικής ύλης στο χώρο του αμαξοστασίου θέτοντας σε κίνδυνο τους υπαλλήλους.

-Για τα εργατικά ατυχήματα που είναι συνεχώς αυξανόμενα.

-Για τις μειούμενες ώρες πρόβλεψης των υπερωριών από 20ώρες /μήνα σε 10ώρες /μήνα ,εδώ και πέντε τουλάχιστον χρόνια.

-Απολύσεις συμβασιούχων. Αφού πρώτα χρησιμοποιήθηκαν προεκλογικά, στη συνέχεια του είναι περιττοί!!!

-Τα προβλήματα στην πολεοδομία.

Τα προβλήματα δεν έχουν τελειωμό!!!.

Διαμαρτυρόμαστε για την στάση του Δημάρχου, ο οποίος δεν έδειξε καμία πρόθεση για σοβαρή συζήτηση και όπως πάντα κάθετος και αδιάλλακτος απέναντι στο σωματείο των εργαζομένων. Εξάλλου δεν είναι η πρώτη φορά που δε δείχνει κατανόηση και δεν συμμερίζεται επί της ουσίας τα προβλήματα των εργαζομένων.


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ-ΑΝΑΦΟΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΥΔΟΜ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ


Χαλάνδρι, 26-09-2024
Αρ. Πρωτοκόλλου: 28

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ-ΑΝΑΦΟΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΥΔΟΜ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Ο σύλλογος εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου, καταγγέλλει την αδιαφορία της διοίκησης του Δήμου Χαλανδρίου στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι διατιθέμενοι υπάλληλοί του στην ΥΔΟΜ Αγίας Παρασκευής.

Η διοίκηση αφού πρωτίστως αδιαφόρησε για τη σύσταση Δ/νσης Πολεοδομίας, εντός της οργανωτικής δομής του Δήμου, μέχρι την καταληκτική ημερομηνία συγκρότησής της, ήτοι την 31η.12.2022, στη συνέχεια διέθεσε μόλις τέσσερις (4) Μηχανικούς του Δήμου, στην ΥΔΟΜ Αγίας Παρασκευής με παράλληλα καθήκοντα σε όλα τα τμήματα της Δ/νσης Πολεοδομίας για να καλύψουν τις ανάγκες του Δήμου Χαλανδρίου (3 μηχ/κούς τον πρώτο 1μιση χρόνο). Ενός πολύ μεγάλου Δήμου, με πληθώρα πολεοδομικών θεμάτων, πολυειδών υπηρεσιακών αντικειμένων και ογκωδέστατων υποθέσεων.

Μάλιστα, ένας εκ των υπαλλήλων ασκεί καθήκοντα προϊσταμένου τμήματος στο Δήμο, και για δύο (2) μέρες παράλληλα καθήκοντα στην ΥΔΟΜ Αγίας Παρασκευής.

Είναι προφανές ότι οι διατιθέμενοι υπάλληλοι δεν καλύπτουν τον απαιτούμενο ελάχιστο αριθμό υπαλλήλων και ειδικοτήτων όπως προβλέπονται από τις κείμενες διατάξεις, προκειμένου να στελεχωθεί και να λειτουργήσει σύμφωνα με τα προβλεπόμενα η Υπηρεσία.

Πέρα από την υποστελέχωση, η Διοίκηση επί της ουσίας «εξαιρεί» τους διατιθέμενους υπαλλήλους Μηχανικούς από την υπηρεσιακή τους εξέλιξη.

Ενδεικτικό της αδιαφορίας και της όλης αντιμετώπισης του εγχειρήματος ΥΔΟΜ, ήταν η αρχική τοποθέτηση συμβασιούχου υπαλλήλου για το τμήμα αρχείου και μετά τη λήξη της σύμβασης, μετακυλίστηκε και αυτή η αρμοδιότητα στους διατιθέμενους υπαλλήλους Μηχανικούς.

Μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια, δεν έχει γίνει αντιληπτό από τη Διοίκηση, ότι οι υπάλληλοι που γίνονται δέκτες απειλών, ύβρεων και εκβιασμών από πολίτες, Μηχανικούς, Δικηγόρους, δεν έχουν την αναμενόμενη στήριξη και προστασία.

Τουναντίον, διώκονται από τη Διοίκηση, καθώς αυτή στρέφεται κατά πράξεων που έχουν εκδώσει, βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, οι διατιθέμενοι υπάλληλοι Μηχανικοί ως όργανο της ιδίας. Στρεφόμενη η Διοίκηση ουσιαστικά κατά των δικών της πράξεων, προκύπτει ζήτημα για την παροχή νομικής στήριξης των υπαλλήλων.

Πάρα το ότι προβλέπεται, δεν παρέχεται στους υπαλλήλους που δεν έχουν δικό τους μέσο μεταφοράς, μεταφορικό μέσο του Δήμου Χαλανδρίου για τη διενέργεια αυτοψιών αυθαιρέτων και επικινδύνων, την παράσταση στα δικαστήρια, αλλά σε κάθε είδους συμβούλια και επιτροπές.

Η υποστελέχωση σε συνδυασμό με τον ογκωδέστατο φόρτο εργασίας νέων αντικειμένων και χρονιζουσών υποθέσεων, παγωμένων επί σειρά ετών, επιφέρει γιγάντωση του όγκου των υποθέσεων δυσανάλογη με τον αριθμό των υπαλλήλων, με αποτέλεσμα αναπόφευκτες καθυστερήσεις. Ειδικότερα, τους τελευταίους μήνες υπηρετούν μόλις δύο Μηχανικοί, επί της ουσίας, στην πραγματοποίηση αυτοψιών αυθαιρέτων και επικινδύνων.

Να επισημάνουμε ότι από το 2021, οι διατιθέμενοι υπάλληλοι Μηχανικοί, αν και εκτελούν αυτοψίες αυθαιρέτων και επικίνδυνων, καθόλη τη διάρκεια της διάθεσής τους στην ΥΔΟΜ Αγίας Παρασκευής δεν έχουν λάβει ποτέ, ενώ τα δικαιούνται, τα Μέτρα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ).

Στις περιπτώσεις των επικίνδυνων κτισμάτων, η Διοίκηση του Δήμου Χαλανδρίου θα έπρεπε να έχει διαθέσει στη Δ/νση Πολεοδομίας δύο (2) τουλάχιστον υπαλλήλους κλάδου Πολιτικών Μηχανικών, ένας εκ των οποίων να είναι ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών, κάτι που δεν υφίσταται.

Παρόλες τις επανειλημμένες οχλήσεις προς τη Διοίκηση, η Διοίκηση κωφεύει, αφήνοντάς τους διατιθέμενους υπαλλήλους Μηχανικούς, εκτεθειμένους σε όλα τα επίπεδα υπηρεσιακά, όταν δέχονται απειλές, ύβρεις, εκβιασμούς κ.ο.κ., και από ποικιλόμορφα συμφέροντα κατασκευαστών, δικηγόρων κ.ο.κ.

Το σωματείο εργαζομένων του Δήμου Χαλανδρίου στο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΠΟΕ-ΟΤΑ στη Θεσσαλονίκη.

Το σωματείο εργαζομένων του Δήμου Χαλανδρίου, παρών στο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΠΟΕ-ΟΤΑ στη Θεσσαλονίκη.

Είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με τον πρόεδρο της ΠΟΕ-ΟΤΑ , Νίκο Τράκα, να του εκθέσουμε τα προβλήματα των εργαζομένων στο Δήμο και έχουμε την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη στη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας!!!

Είχαμε επίσης την ευκαιρία να συναντηθούμε και με το Δήμαρχο Αθηναίων, Χάρη Δούκα, κάνοντας αναφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τοπική αυτοδιοίκηση.







Τα προβλήματα της αυτοδιοίκησης και των εργαζομένων πολλά και συνεχώς αυξανόμενα!

Διεκδικούμε και απαιτούμε :

Αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας
Ασφαλείς συνθήκες στην εργασία
Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού
Μονιμοποίηση των συμβασιούχων
Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις
Επαναφορά 13ου , 14ου μισθού

Κάτω τα χέρια από τους ΟΤΑ

Κάτω τα χέρια από τα βαρέα και ανθυγεινά

Διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιων.

Μια οφειλόμενη Απάντηση Εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου στα λεγόμενα της Δημοτικής Αρχής στο Aftodioikisi.gr


Χαλάνδρι, 07/08/2024
Αρ. Πρωτοκόλλου: 25

Θέμα: Μια οφειλόμενη Απάντηση Εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου στα λεγόμενα της Δημοτικής Αρχής στο Aftodioikisi.gr

Ο σύλλογος εργαζομένων του Δήμου Χαλανδρίου έλαβε απαντητική επιστολή, των εργαζομένων με ασφαλιστικά μέτρα, στα λεγόμενα της Δημοτικής Αρχής στο Aftodioikisi.gr, με αφορμή την πρόθεση αίτησής ανάκλησης ασφαλιστικών μέτρων.

Παραθέτουμε αυτούσια την επιστολή:

Απάντηση Εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου στα λεγόμενα της Δημοτικής Αρχής στο Aftodioikisi.gr

Με ιδιαίτερη προσοχή διαβάσαμε την απάντηση της Δημοτικής Αρχής Χαλανδρίου στο site aftodioikisi.gr στα όσα καταγγείλαμε. Ενώ οι αναφορές σε υποτιθέμενες νομοθετικές ρυθμίσεις που υποχρεώνουν τους Δήμους να ασκούν ένδικα μέσα κατά θετικών δικαστικών αποφάσεων δημιουργούν ένα κάλυμμα νομιμότητας, η πραγματικότητα είναι διαφορετική.

Συγκεκριμένα, η υποχρέωση άσκησης ένδικων μέσων ισχύει μόνο για αγωγές και όχι για ασφαλιστικά μέτρα. Η αναφορά αυτή στοχεύει προφανώς στο να παραπλανήσει και να δικαιολογήσει την επιλεκτική στόχευση των εργαζομένων με ασφαλιστικά μέτρα, μια πρωτοφανή στα χρονικά του Δήμου ενέργεια που μαρτυρεί καθαρή εκδικητικότητα. Ειδικά εφόσον δεν έχει κατατεθεί παρόμοια αίτηση ανάκλησης για άλλους εργαζόμενους με ασφαλιστικά μέτρα, γίνεται φανερό ότι οι ενέργειες αυτές είναι εκφοβιστικές και διακριτικές.

Επιπλέον, στην απάντηση του Δήμου αναφέρεται ότι η απαίτηση για μόνιμη πρόσληψη κάθε συμβασιούχου είναι ανεδαφική. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια των συναντήσεών μας, ο κ. Δήμαρχος είχε αναγνωρίσει την ανάγκη για τις υπηρεσίες μας και μας διαβεβαίωσε ότι αν κερδίσουμε την αγωγή, δεν θα ασκήσει έφεση, όπως άλλωστε προβλέπει και ο νόμος Βορίδη.

Αναφορικά με το ζήτημα της «διπλής μισθοδοσίας», είναι σημαντικό να τονιστεί ότι στα τρία υπάρχοντα αθλητικά κέντρα, καθώς και σε ένα τέταρτο που πρόκειται να ανοίξει, υπηρετούν μόνο δύο νοσηλεύτριες, ως μόνιμο προσωπικό. Αυτή η ανεπάρκεια προσωπικού είναι εμφανής, καθώς στην ομάδα μας περιλαμβάνονται δύο νοσηλευτές, οι οποίοι καλύπτουν μόλις και μετά βίας τις βασικές ανάγκες για την ασφάλεια των αθλούμενων πολιτών, ειδικά των ηλικιωμένων και των ΑμεΑ. Η παρουσία νοσηλευτών είναι κρίσιμη για την πρόληψη, την άμεση φροντίδα και ακόμη και τη σωτηρία ζωών. Επιπλέον, οι τρεις φύλακες είναι απαραίτητοι για την εύρυθμη λειτουργία των εγκαταστάσεων. Η ανάγκη για πρόσθετο προσωπικό είναι τόσο εμφανής που ακόμη και εργαζόμενοι από την καθαριότητα έχουν αποσπαστεί ως φύλακες. Αυτό αποδεικνύει την κρίσιμη σημασία της παρουσίας μας, κάτι που δεν μπορεί να αγνοηθεί με αοριστολογίες περί «οικονομικών δυσκολιών». Η ασφάλεια και η φροντίδα των πολιτών δεν μπορούν να αποτελούν πεδίο μικροπολιτικής και οικονομικών εξοικονομήσεων.

Είναι ξεκάθαρο ότι η δημοτική αρχή επιλέγει να χρησιμοποιήσει τους εργαζόμενους ως εύκολο στόχο για την κάλυψη των δικών της διαχειριστικών και οικονομικών αδυναμιών, ενώ παράλληλα επιχειρεί να μας φιμώσει με απειλές και διακρίσεις. Η δικαιοσύνη και η ίση μεταχείριση είναι θεμελιώδεις αξίες που πρέπει να διαφυλάσσονται από όλους, ιδιαίτερα από τους δημόσιους φορείς. Αντί να καταφεύγει σε εκδικητικές πρακτικές, ο Δήμος θα έπρεπε να στηρίξει τους εργαζόμενους που προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες και να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στην κοινότητα που εξυπηρετούμε.

Καλούμε την δημοτική αρχή να εγκαταλείψει αυτές τις ανήθικες και άδικες τακτικές και να συμμορφωθεί πλήρως με την απόφαση 1619/2022, διασφαλίζοντας την αξιοπρέπεια και τα δικαιώματά μας. Η συνέχιση της υπηρεσίας μας είναι προς το συμφέρον όλων και η ανάκληση της πρόθεσης για αίτηση ανάκλησης είναι το ελάχιστο που μπορεί να γίνει για να αποκατασταθεί η αδικία που έχουμε υποστεί.

Με εκτίμηση και αποφασιστικότητα
(ακολουθούν τα ονόματα των εργαζομένων)

Η δημοτική αρχή άλλη μία φορά επί της ουσίας δεν απάντησε.

Ο Σύλλογος εργαζόμενων του Δήμου Χαλανδρίου στηρίζει τους εργαζόμενους στα δίκαια αιτήματά τους!!!

Καταδικάζουμε απερίφραστα πρωτοφανείς στα χρονικά του Δήμου ενέργειες εις βάρος των εργαζομένων.

Είναι ενέργειες εκφοβισμού, απαξίωσης και διάκρισης των εργαζομένων.

Ζητάμε την άμεση ανάκληση της πρόθεσης για αίτηση ανάκλησης των ασφαλιστικών μέτρων και την πλήρη συμμόρφωση με την απόφαση 1619/2022

Καταγγελία για αίτηση ανάκλησης ασφαλιστικών από τη Δημοτική Αρχή


Χαλάνδρι, 30/07/2024
Αρ. Πρωτοκόλλου: 24


Θέμα: Καταγγελία για αίτηση ανάκλησης ασφαλιστικών από τη Δημοτική Αρχή

Ο σύλλογος εργαζομένων του Δήμου Χαλανδρίου έλαβε επιστολή διαμαρτυρίας εργαζομένων στο Δήμο με ασφαλιστικά μέτρα(1619/2020 απόφαση μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών).

Η δημοτική αρχή προβαίνει σε ενέργειες κατάθεσης αίτησης ανάκλησης της ανωτέρω απόφασης, καθαρά εκδικητικά, επειδή οι εργαζόμενοι διεκδικούν τα δικαιώματά τους ως προς ην μισθολογική τους αμοιβή, σύμφωνα με όσα ορίζονται στην ως άνω απόφαση και παρά της οχλήσεις των εργαζομένων, προφορικές και γραπτές, δεν καταβάλλονται.

Παραθέτουμε αυτούσια τη διαμαρτυρία των εργαζομένων :

Με ιδιαίτερη ανησυχία και αίσθημα αδικίας, οι πέντε, εργαζόμενοι του Δήμου Χαλανδρίου, οι οποίοι βρισκόμαστε υπό την προστασία των ασφαλιστικών μέτρων της υπ’ αρ. 1619/2022 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για την πρόθεση του Δήμου να καταθέσει αίτηση ανάκλησης της ανωτέρω απόφασης.

Η απόφαση 1619/2022 έκανε δεκτή την αίτησή μας και διέταξε τον Δήμο να αποδέχεται προσωρινά την εργασία μας με την ειδικότητα και τις αποδοχές που αντιστοιχούν στην υπηρεσιακή μας ένταξη, λαμβάνοντας υπόψη και τα λοιπά τυπικά μας προσόντα, με απειλή χρηματικής ποινής ύψους 70€ υπέρ εκάστου και για κάθε ημέρα παράβασης της υποχρέωσης αυτής. Ωστόσο, παρά την ξεκάθαρη δικαστική εντολή, ο Δήμος Χαλανδρίου δεν έχει συμμορφωθεί με την απόφαση, συνεχίζοντας να μας πληρώνει με τον κατώτατο μισθό.

Πριν από τις εκλογές, κατά τη διάρκεια συνάντησής μας, ο κ. Δήμαρχος είχε εκφράσει την κατανόηση και τη συμπαράστασή του, δηλώνοντας ότι δεν είναι δυνατόν να ζούμε με τον κατώτατο μισθό και ότι ήθελε να μας βοηθήσει, αλλά ότι αντιμετωπίζει νομικά εμπόδια. Αντίστοιχα, ο τότε Αντιδήμαρχος Αθλητισμού μας ενθάρρυνε να διεκδικούμε τα δικαιώματά μας. Παρ' όλα αυτά, μετά τις εκλογές και αφού χρησιμοποιηθήκαμε στο καλοκαιρινό καμπ του Δήμου με τον κατώτατο μισθό, έγινε γνωστό στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι σκοπεύεται η κατάθεση αίτησης ανάκλησης της απόφασης, με το επιχείρημα ότι οι συνθήκες έχουν μεταβληθεί.

Η ενέργεια αυτή αποτελεί ξεκάθαρη εκδικητική κίνηση, επειδή δεν σκύψαμε το κεφάλι και διεκδικήσαμε τα δικαιώματά μας, κάνοντας αγωγή στον Δήμο Χαλανδρίου, ωστε να διασφαλίσουμε τα τυπικά μας προσόντα, όπως αναγνωρίζονται στην απόφαση 1619/2022. Είναι ανήθικο και άδικο, καθώς πρόκειται για μια επιλογή που στόχο έχει να μας υποβιβάσει και να μας εκφοβίσει, τη στιγμή που εργαζόμενοι με ασφαλιστικά μέτρα στον ίδιο Δήμο δεν αντιμετωπίζουν την ίδια μεταχείρηση. Επιπλέον, η κίνηση αυτή έρχεται σε αντίθεση με την Οδηγία 2000/78/ΕΚ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία διασφαλίζει την ίση μεταχείριση στην απασχόληση και την εργασία, απαγορεύοντας κάθε μορφή διάκρισης μεταξύ εργαζομένων.

Επιπλέον, στην ομάδα μας περιλαμβάνονται δύο άτομα με αναπηρία 67%, εκ των οποίων ο ένας είναι καρκινοπαθής. Υπάρχει μια τρίτεκνη μητέρα, με δίδυμα παιδάκια 5 μηνών που βρίσκεται σε άδεια λοχείας, καθώς και ένας νοσηλευτής σε αθλητικό κέντρο, που εξυπηρετεί εκατοντάδες ανθρώπους καθημερινά,

πολλοί από τους οποίους είναι ηλικιωμένοι ή ΑμεΑ. Η παρουσία του νοσηλευτή είναι ζωτικής σημασίας για την ασφάλεια των πολιτών, παρέχοντας άμεση φροντίδα και ανακούφιση.

Η απόφαση αυτή δεν πλήττει μόνο εμάς προσωπικά, αλλά και το κοινό συμφέρον του Δήμου και των πολιτών του Χαλανδρίου. Σας καλούμε να επανεξετάσετε τη στάση σας και να προχωρήσετε σε ενέργειες που θα διασφαλίζουν τα δικαιώματά μας και την αξιοπρέπεια όλων των εργαζομένων. Η συνέχιση της παροχής των υπηρεσιών μας με σεβασμό στα δικαιώματά μας είναι προς το συμφέρον όλων.

Ζητούμε την άμεση ανάκληση της πρόθεσης για αίτηση ανάκλησης των ασφαλιστικών μέτρων και την πλήρη συμμόρφωση με την απόφαση 1619/2022. Η δικαιοσύνη και η διαφάνεια είναι αξίες που πρέπει να διαφυλάσσονται από όλους τους φορείς του Δήμου.

Με εκτίμηση και αποφασιστικότητα,

Οι Εργαζόμενοι του Δήμου Χαλανδρίου,

(Ακολουθούν τα ονόματα των υπαλλήλων)

Καταδικάζουμε απερίφραστα πρωτοφανείς στα χρονικά του Δήμου ενέργειες εις βάρος των εργαζομένων (αίτηση ανάκλησης ασφαλιστικών, όπου μέσα σε όλα μνημονεύει στο σκεπτικό της, γνωμοδοτήσεις του Ν.Σ.Κ. μη αποδεκτές από τον Υπουργό) επιλεκτικά, καθώς υπηρετούν και άλλοι υπάλληλοι με ασφαλιστικά. Η διαφορά είναι ότι δεν διεκδίκησαν τα μισθολογικά τους δικαιώματα.

Είναι ενέργειες εκφοβισμού, απαξίωσης και διάκρισης των εργαζομένων.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η δημοτική αρχή επιλέγει το μάρμαρο να το πληρώνουν οι εργαζόμενοι, για την εξοικονόμηση χρήματος. (Απολύσεις, μείωση της πρόβλεψης, των υπερωριών, περικοπή επιδομάτων καταχρηστικά, μη χορήγηση ΜΑΠ και κατ΄ επέκταση μη χορήγησης της αποζημίωσης σε χρήμα κ.α.

Φτάνει ο εμπαιγμός!!!

Οι υπάλληλοι δεν είμαστε υπεύθυνοι για τα αυξανόμενα δημοτικά τέλη!

Δεν είμαστε υπεύθυνοι, για το μειούμενο χρηματικό υπόλοιπο του Δήμου!

Δεν είμαστε υπεύθυνοι για την πληθώρα των απευθείας αναθέσεων, και πολλαπλών ταυτόχρονα εργολαβιών με αποτέλεσμα καθυστέρηση στην υλοποίηση, αυξάνοντας το κόστος και όχι μόνο.

Δεν είμαστε υπεύθυνοι για τους μειούμενους ΚΑΠ. Ξεχνάνε όμως να αναφέρουν ότι από τους ΚΑΠ παρακρατούνται δάνεια των Δήμων και ενίοτε ληξιπρόθεσμες οφειλές, για τα οποία δεν ευθύνονται οι υπάλληλοι.

Δεν είμαστε υπεύθυνοι για πολιτικές επιλογές μη πρόσληψης μόνιμου προσωπικού.
Φαίνεται ότι η ομηρία και η εκμετάλλευση της ανάγκης επιβίωσης αποτελεί το επιχείρημα για τις ιδιωτικοποιήσεις και τις αναπτυξιακές, βάζοντας ταφόπλακα στο δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών.

Στηρίζουμε τους εργαζόμενους στα δίκαια αιτήματά τους!!!

Ζητάμε την άμεση ανάκληση της πρόθεσης για αίτηση ανάκλησης των ασφαλιστικών μέτρων και την πλήρη συμμόρφωση με την απόφαση 1619/2022

Καταγγελία για περικοπή επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας

syllogos@halandri.gr


Χαλάνδρι, 26/07/2024
Αρ. Πρωτοκόλλου: 22

Θέμα: Καταγγελία για περικοπή επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας

Ο σύλλογος εργαζομένων του Δήμου Χαλανδρίου έλαβε γνώση ότι έγινε περικοπή του επιδόματος επικίνδυνης & ανθυγιεινής εργασίας, σε εργαζόμενους στο χώρο Σ.Μ.Α. του Δήμου.

Σε μία εποχή που βάλλονται οι εργαζόμενοι από πολιτικές επιλογές που θίγουν το δικαίωμα στην εργασία, ενισχύοντας ελαστικές σχέσεις εργασίας, απολύσεις και ιδιωτικοποιήσεις, και από έναν άκρατο πληθωρισμό, έρχεται ακόμη μία φορά η διοίκηση του Δήμου στην αυθαίρετη και καταχρηστική περικοπή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας σε υπαλλήλους που απασχολούνται σε χώρο χαρακτηρισμένο Σ.Μ.Α..

Απαιτούμε την άμεση επαναχορήγηση του επιδόματος δεδομένου ότι:

Το 2017, στάλθηκαν στον επίτροπο της Νέας Ιωνίας, τα πρώτα χρηματικά εντάλματα που εκδόθηκαν για την χορήγηση του επιδόματος στους δικαιούχους, όπου και εγκρίθηκαν, πριν ακόμη ο χώρος του αμαξοστασίου με ΤΟ Ν. 4759/2020 (φεκ 245/Α΄/2020 , χαρακτηριστεί Σ.Μ.Α..) Ως γνωστό εγκεκριμένα εντάλματα από επίτροπο δεν ξαναστέλνονται προς έγκριση.

Σύμφωνα με το άρθρο 22 του ν. 4368/2016 , αλλά και την αρ.οικ. 8402/2016 ερμηνευτική εγκύκλιο του Υπ. Εσωτερικών(ΑΔΑ:ΩΕ1Χ465ΦΘΕ-ΠΨΙ), το επίδομα χορηγείται στο προσωπικό που εργάζεται ανεξαρτήτως ειδικότητας στους χώρους υγειονομικής ταφής, στην ανακύκλωση , στα κέντρα διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών, στους σταθμούς μεταφόρτωσης και στις μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων.

Δεν υπάρχει τροποποίηση του νόμου, ούτε ερμηνευτική εγκύκλιος ή οδηγία, ή γνωμοδότηση του Ν.Σ. Κ..

Επιμέρους δε, αποφάσεις του ελεγκτικού συνεδρίου, που δε θεωρούν εντάλματα ως μη νόμιμη δαπάνη, με σκεπτικό στεγασμένων ή μη χώρων αναφέρουμε τα εξής:

Ο νομοθέτης όταν νομοθετεί είναι σαφής. Θα ανέφερε ρητά τη διάκριση στεγασμένων ή μη χώρων. Αντιθέτως αναφέρεται ρητά σε χώρους.

Επίσης απόφαση ελεγκτικού συνεδρίου δεν συνιστά νόμο και κυρίως για λόγους χρηστής διοίκησης και σε ένα κράτος δικαίου δεν μπορούν να καθοριστούν αδιακρίτως και οριζόντια ίδιες συνθήκες εργασίας, τις οποίες δεν μπορείς να γνωρίζεις, ως επιχείρημα περικοπής επιδομάτων, μισθού κλπ.

Συμπληρωματικά αναφέρουμε ότι από τον Ιούνιο του 2020 με αρ. πρωτ. 20239/24-06-2020 κοινοποιήθηκε στη Δ/νση Διαχείρισης απορριμμάτων από τη ΓΕΠ Α.Ε., η εκτίμηση επαγγελματικού

κινδύνου όπου εκεί αναφέρονται οι κίνδυνοι εργασίας όλων των κατηγοριών και ειδικοτήτων που απασχολούνται στις εγκαταστάσεις του χώρου Σ.Μ.Α. του Δήμου.

Αποτελεί μέρος της μισθοδοσίας και η παράλειψη χορήγησης , που δεν στηρίζεται σε διάταξη νόμου, αλλά σε εκτιμήσεις, και χωρίς σύννομες διαδικασίες, αποτελεί παράβαση καθήκοντος και επιφυλασσόμεθα επί παντός νομίμου δικαιώματός μας.



ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

- ΔΗΜΑΡΧΟ
- ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟ Δ/ΝΣΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ & ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ
- ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΗ Δ/ΝΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Επιστολή Διαμαρτυρίας

Με ιδιαίτερη ανησυχία και αίσθημα αδικίας, οι πέντε, εργαζόμενοι του Δήμου Χαλανδρίου, οι οποίοι βρισκόμαστε υπό την προστασία των ασφαλιστικών μέτρων της υπ’ αρ. 1619/2022 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για την πρόθεση του Δήμου να καταθέσει αίτηση ανάκλησης της ανωτέρω απόφασης.

Η απόφαση 1619/2022 έκανε δεκτή την αίτησή μας και διέταξε τον Δήμο να αποδέχεται προσωρινά την εργασία μας με την ειδικότητα και τις αποδοχές που αντιστοιχούν στην υπηρεσιακή μας ένταξη, λαμβάνοντας υπόψη και τα λοιπά τυπικά μας προσόντα, με απειλή χρηματικής ποινής ύψους 70€ υπέρ εκάστου και για κάθε ημέρα παράβασης της υποχρέωσης αυτής. Ωστόσο, παρά την ξεκάθαρη δικαστική εντολή, ο Δήμος Χαλανδρίου δεν έχει συμμορφωθεί με την απόφαση, συνεχίζοντας να μας πληρώνει με τον κατώτατο μισθό.

Πριν από τις εκλογές, κατά τη διάρκεια συνάντησής μας, ο κ. Δήμαρχος είχε εκφράσει την κατανόηση και τη συμπαράστασή του, δηλώνοντας ότι δεν είναι δυνατόν να ζούμε με τον κατώτατο μισθό και ότι ήθελε να μας βοηθήσει, αλλά ότι αντιμετωπίζει νομικά εμπόδια. Αντίστοιχα, ο τότε Αντιδήμαρχος Αθλητισμού μας ενθάρρυνε να διεκδικούμε τα δικαιώματά μας. Παρ' όλα αυτά, μετά τις εκλογές και αφού χρησιμοποιηθήκαμε στο καλοκαιρινό καμπ του Δήμου με τον κατώτατο μισθό, έγινε γνωστό στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι σκοπεύεται η κατάθεση αίτησης ανάκλησης της απόφασης, με το επιχείρημα ότι οι συνθήκες έχουν μεταβληθεί.

Η ενέργεια αυτή αποτελεί ξεκάθαρη εκδικητική κίνηση, επειδή δεν σκύψαμε το κεφάλι και διεκδικήσαμε τα δικαιώματά μας, κάνοντας αγωγή στον Δήμο Χαλανδρίου, ωστε να διασφαλίσουμε τα τυπικά μας προσόντα, όπως αναγνωρίζονται στην απόφαση 1619/2022. Είναι ανήθικο και άδικο, καθώς πρόκειται για μια επιλογή που στόχο έχει να μας υποβιβάσει και να μας εκφοβίσει, τη στιγμή που εργαζόμενοι με ασφαλιστικά μέτρα στον ίδιο Δήμο δεν αντιμετωπίζουν την ίδια μεταχείρηση. Επιπλέον, η κίνηση αυτή έρχεται σε αντίθεση με την Οδηγία 2000/78/ΕΚ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία διασφαλίζει την ίση μεταχείριση στην απασχόληση και την εργασία, απαγορεύοντας κάθε μορφή διάκρισης μεταξύ εργαζομένων.

Επιπλέον, στην ομάδα μας περιλαμβάνονται δύο άτομα με αναπηρία 67%, εκ των οποίων ο ένας είναι καρκινοπαθής. Υπάρχει μια τρίτεκνη μητέρα, με δίδυμα παιδάκια 5 μηνών που βρίσκεται σε άδεια λοχείας, καθώς και ένας νοσηλευτής σε αθλητικό κέντρο, που εξυπηρετεί εκατοντάδες ανθρώπους καθημερινά, πολλοί από τους οποίους είναι ηλικιωμένοι ή ΑμεΑ. Η παρουσία του νοσηλευτή είναι ζωτικής σημασίας για την ασφάλεια των πολιτών, παρέχοντας άμεση φροντίδα και ανακούφιση.

Η απόφαση αυτή δεν πλήττει μόνο εμάς προσωπικά, αλλά και το κοινό συμφέρον του Δήμου και των πολιτών του Χαλανδρίου. Σας καλούμε να επανεξετάσετε τη στάση σας και να προχωρήσετε σε ενέργειες που θα διασφαλίζουν τα δικαιώματά μας και την αξιοπρέπεια όλων των εργαζομένων. Η συνέχιση της παροχής των υπηρεσιών μας με σεβασμό στα δικαιώματά μας είναι προς το συμφέρον όλων.

Ζητούμε την άμεση ανάκληση της πρόθεσης για αίτηση ανάκλησης των ασφαλιστικών μέτρων και την πλήρη συμμόρφωση με την απόφαση 1619/2022. Η δικαιοσύνη και η διαφάνεια είναι αξίες που πρέπει να διαφυλάσσονται από όλους τους φορείς του Δήμου.

Με εκτίμηση και αποφασιστικότητα,

Οι Εργαζόμενοι του Δήμου Χαλανδρίου,

Ακάσογλου Γαρυφαλλιά
Μπαλτή Πελαγία
Δελλαπόρτα Αθηνά
Μόσολος Βασίλειος
Παπαγεώργιου Στέφανος


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ: Εκδρομή στην Καλαμάτα


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Σύλλογος εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου θα πραγματοποιήσει εκδρομή στην ΚΑΛΑΜΑΤΑ, Σάββατο 29-06-2024.

Δηλώσεις συμμετοχής έως και τις 19-06-2024. Η συμμετοχή είναι δωρεάν για τους εργαζόμενους του Δήμου.

Συνοδοί και παιδιά συμμετοχή 5€ ανά άτομο.


Τηλέφωνα επικοινωνίας και δηλώσεις συμμετοχής:

- Νατάσσα Κιμπιζή :6947255841

-Γιάννης Φωτόπουλος:6938651407

-Κούκα Ελένη: 6976763669

Πρόσκληση στην 2η ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου, σας καλεί στην τακτική Γενική Συνέλευση του, την Παρασκευή 14/06/2024 και ώρα 10:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων Δήμου Χαλανδρίου Παπάγου 7, με θέματα:

· Ενημέρωση για τα πεπραγμένα του Δ/Σ.

· Συζήτηση για τον Ο.Ε.Υ..

· Συζήτηση για την τροποποίηση καταστατικού του Συλλόγου.

· Καταγραφή προβλημάτων των υπηρεσιών.


Πρόσκληση στην 1η ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου, σας καλεί την Τρίτη 11/06/2024 και ώρα 16:00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλανδρίου, Γρ. Γυφτοπούλου 2 (πάνω από το κεντρικό Κ.Ε.Π. Χαλανδρίου), στην 1η τακτική γενική συνέλευση του με θέματα:

· Ενημέρωση για τα πεπραγμένα του Δ/Σ.

· Συζήτηση για τον Ο.Ε.Υ..

· Συζήτηση για την τροποποίηση καταστατικού του Συλλόγου.

· Καταγραφή προβλημάτων των υπηρεσιών.


                                            Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


                                         ΕΛΕΝΗ ΚΟΥΚΑ            ΙΩΑΝΝΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Μέτρα προστασίας υπαλλήλων για λόγους υγείας - Λειτουργία δημοσίων υπηρεσιών ενόψει του επικείμενου καύσωνα


κάντε "κλικ" στην εικόνα
για να διαβάσετε την ΕΓΚΥΚΛΙΟ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ: Πρόληψη θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων λόγω θερινής περιόδου.


Χαλάνδρι 05/06/2024
Αρ. πρωτ.: 18


Προς: Δήμαρχο

Κοιν.: 
Αντιδήμαρχοι
Δ/νσεις
Γιατρός Εργασίας
Τεχνικός Ασφαλείας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Θέμα: Πρόληψη θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων λόγω θερινής περιόδου.

Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. πρωτ.: 34666/03-06-2024 (ΑΔΑ: ΡΓ1Ν46ΝΛΔΓ-ΩΟ6) εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας για την θερμική καταπόνηση των εργαζομένων κατά την θερινή περίοδο, η διοίκηση οφείλει να λαμβάνει τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία της ασφάλειας και υγείας των εργαζομένων σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας. Σε περίπτωση δε, μη συμμόρφωσης επιβάλλονται οι προβλεπόμενες διοικητικές και ποινικές κυρώσεις.

Ως Σύλλογος Εργαζομένων ζητάμε να εφαρμοστεί στο ακέραιο η παραπάνω εγκύκλιος. Ενδεικτικά αναφέρουμε:

• Να αποφεύγεται ο προγραμματισμός εργασιών που δημιουργεί αυξημένη θερμική καταπόνηση.

• Να μην χρησιμοποιούνται οχήματα χωρίς κλιματισμό.

• Να ενημερωθούν-προστατευτούν οι εργαζόμενοι που ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου.

• Να γίνεται εφοδιασμός και διανομή δροσερού πόσιμου νερού.

• Να εφαρμοσθεί μειωμένο-θερινό ωράριο.

• Να υποδειχτούν στους εργαζόμενους σκιερά μέρη για διάλειμμα και κλιματιζόμενοι χώροι ανάπαυσης.

Για το Δ.Σ.

     Η πρόεδρος                 Ο γραμματέας

         Ελένη Κούκα          Ιωάννης Φωτόπουλος

«ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ-ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΠΟΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.»

κάντε "κλικ" στην εικόνα
για να διαβάσετε την ΕΓΚΥΚΛΙΟ

«ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΗΣ 9ης ΙΟΥΝΙΟΥ 2024 ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΥ ΑΝΑΛΟΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.»

«ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΗΣ 9ης ΙΟΥΝΙΟΥ 2024 ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΥ ΑΝΑΛΟΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.»

 
κάντε "κλικ" στην εικόνα

Παράσταση διαμαρτυρίας - Τρίτη 21-5-2024


Χαλάνδρι 16/5/2024
Αρ. πρωτ.: 15

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Αγαπητοί συνάδελφοι, σας καλούμε την Τρίτη 21 Μαΐου και ώρα 09:00, στο Δημαρχείο (Αγ. Γεωργίου 30), σε παράσταση - διαμαρτυρία για τη μη ανανέωση των συμβάσεων (απόλυση για εμάς από την στιγμή που το πρόγραμμα επιτρέπει την ανανέωση για ένα χρόνο ακόμη), υπαλλήλων του προγράμματος του ΟΑΕΔ 55-Plus(1+1).

Μια κατηγορία υπαλλήλων μακροχρόνια άνεργων. Το πρόγραμμα, έγινε προκειμένου οι άνθρωποι αυτής της ηλικίας να μπορέσουν να βγάλουν μια πενιχρή σύνταξη. Σε μια εποχή που η ανεργία είναι στα ύψη και είναι πάρα πολύ δύσκολο να βρει δουλειά κάποιος (πόσο μάλλον σε αυτή την ηλικία) τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

Επειδή σε προγενέστερη συνάντηση ο Δήμαρχος, επικαλέστηκε οικονομικούς λόγους, αναφέρουμε τα εξής:

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα επιδοτείται κατά 75% περίπου από τη ΔΥΠΑ.