Παράσταση διαμαρτυρίας για τις άδικες και μαζικές απολύσεις συμβασιούχων που εργάζονται στο Δήμο και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες



Χαλάνδρι 07-10-2024

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου προέβη σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο (Αγ. Γεωργίου 30) τη Δευτέρα 07-10-2024 και ώρα 09:30, για τις άδικες και μαζικές απολύσεις συμβασιούχων που εργάζονται στο Δήμο και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, οι περισσότεροι εκ των οποίων απασχολούνται πέραν των δύο (2) ετών.


Το αποτέλεσμα των μαζικών απολύσεων (με επιλεκτικές εξαιρέσεις), αφήνει τις υπηρεσίες υποστελεχωμένες δημιουργώντας προβλήματα στην οργάνωση και τη λειτουργίας τους.

Η αλλαγή στάσης της διοίκησης απέναντι στους συμβασιούχους, που τους θεωρούσε απαραίτητους και χρήσιμους για την υπηρεσία μέχρι τις εκλογές, μας βρίσκει κάθετα αντίθετους.

Το γεγονός δε, ότι από τη μία απολύει έμπειρους εργαζόμενους, χωρίς αναφορές ανεπαρκούς ικανότητας στην άσκηση καθηκόντων τους, και από την άλλη προτρέπει συμβασιούχους ( ενός 8κταμήνου) στη λήξη των συμβάσεων, να προχωρήσουν σε ασφαλιστικά και θα λάβουν την υποστήριξή του.

Οι ενέργειες αυτές προκαλούν ερωτηματικά και επιβεβαιώνουν την αναγκαιότητα για μόνιμη και σταθερή εργασία και όχι ομήρους εργαζομένους – συμβασιούχους, βορά στα συμφέροντα των εκάστοτε διοικήσεων.

Καλούμε τη διοίκηση, αντί να προβαίνει σε απολύσεις να διεκδικήσει την μονιμοποίηση των εργαζομένων.

Η συμμετοχή και η υποστήριξη όλων κρίνεται αναγκαία.