Μια οφειλόμενη Απάντηση Εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου στα λεγόμενα της Δημοτικής Αρχής στο Aftodioikisi.gr


Χαλάνδρι, 07/08/2024
Αρ. Πρωτοκόλλου: 25

Θέμα: Μια οφειλόμενη Απάντηση Εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου στα λεγόμενα της Δημοτικής Αρχής στο Aftodioikisi.gr

Ο σύλλογος εργαζομένων του Δήμου Χαλανδρίου έλαβε απαντητική επιστολή, των εργαζομένων με ασφαλιστικά μέτρα, στα λεγόμενα της Δημοτικής Αρχής στο Aftodioikisi.gr, με αφορμή την πρόθεση αίτησής ανάκλησης ασφαλιστικών μέτρων.

Παραθέτουμε αυτούσια την επιστολή:

Απάντηση Εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου στα λεγόμενα της Δημοτικής Αρχής στο Aftodioikisi.gr

Με ιδιαίτερη προσοχή διαβάσαμε την απάντηση της Δημοτικής Αρχής Χαλανδρίου στο site aftodioikisi.gr στα όσα καταγγείλαμε. Ενώ οι αναφορές σε υποτιθέμενες νομοθετικές ρυθμίσεις που υποχρεώνουν τους Δήμους να ασκούν ένδικα μέσα κατά θετικών δικαστικών αποφάσεων δημιουργούν ένα κάλυμμα νομιμότητας, η πραγματικότητα είναι διαφορετική.

Συγκεκριμένα, η υποχρέωση άσκησης ένδικων μέσων ισχύει μόνο για αγωγές και όχι για ασφαλιστικά μέτρα. Η αναφορά αυτή στοχεύει προφανώς στο να παραπλανήσει και να δικαιολογήσει την επιλεκτική στόχευση των εργαζομένων με ασφαλιστικά μέτρα, μια πρωτοφανή στα χρονικά του Δήμου ενέργεια που μαρτυρεί καθαρή εκδικητικότητα. Ειδικά εφόσον δεν έχει κατατεθεί παρόμοια αίτηση ανάκλησης για άλλους εργαζόμενους με ασφαλιστικά μέτρα, γίνεται φανερό ότι οι ενέργειες αυτές είναι εκφοβιστικές και διακριτικές.

Επιπλέον, στην απάντηση του Δήμου αναφέρεται ότι η απαίτηση για μόνιμη πρόσληψη κάθε συμβασιούχου είναι ανεδαφική. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια των συναντήσεών μας, ο κ. Δήμαρχος είχε αναγνωρίσει την ανάγκη για τις υπηρεσίες μας και μας διαβεβαίωσε ότι αν κερδίσουμε την αγωγή, δεν θα ασκήσει έφεση, όπως άλλωστε προβλέπει και ο νόμος Βορίδη.

Αναφορικά με το ζήτημα της «διπλής μισθοδοσίας», είναι σημαντικό να τονιστεί ότι στα τρία υπάρχοντα αθλητικά κέντρα, καθώς και σε ένα τέταρτο που πρόκειται να ανοίξει, υπηρετούν μόνο δύο νοσηλεύτριες, ως μόνιμο προσωπικό. Αυτή η ανεπάρκεια προσωπικού είναι εμφανής, καθώς στην ομάδα μας περιλαμβάνονται δύο νοσηλευτές, οι οποίοι καλύπτουν μόλις και μετά βίας τις βασικές ανάγκες για την ασφάλεια των αθλούμενων πολιτών, ειδικά των ηλικιωμένων και των ΑμεΑ. Η παρουσία νοσηλευτών είναι κρίσιμη για την πρόληψη, την άμεση φροντίδα και ακόμη και τη σωτηρία ζωών. Επιπλέον, οι τρεις φύλακες είναι απαραίτητοι για την εύρυθμη λειτουργία των εγκαταστάσεων. Η ανάγκη για πρόσθετο προσωπικό είναι τόσο εμφανής που ακόμη και εργαζόμενοι από την καθαριότητα έχουν αποσπαστεί ως φύλακες. Αυτό αποδεικνύει την κρίσιμη σημασία της παρουσίας μας, κάτι που δεν μπορεί να αγνοηθεί με αοριστολογίες περί «οικονομικών δυσκολιών». Η ασφάλεια και η φροντίδα των πολιτών δεν μπορούν να αποτελούν πεδίο μικροπολιτικής και οικονομικών εξοικονομήσεων.

Είναι ξεκάθαρο ότι η δημοτική αρχή επιλέγει να χρησιμοποιήσει τους εργαζόμενους ως εύκολο στόχο για την κάλυψη των δικών της διαχειριστικών και οικονομικών αδυναμιών, ενώ παράλληλα επιχειρεί να μας φιμώσει με απειλές και διακρίσεις. Η δικαιοσύνη και η ίση μεταχείριση είναι θεμελιώδεις αξίες που πρέπει να διαφυλάσσονται από όλους, ιδιαίτερα από τους δημόσιους φορείς. Αντί να καταφεύγει σε εκδικητικές πρακτικές, ο Δήμος θα έπρεπε να στηρίξει τους εργαζόμενους που προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες και να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στην κοινότητα που εξυπηρετούμε.

Καλούμε την δημοτική αρχή να εγκαταλείψει αυτές τις ανήθικες και άδικες τακτικές και να συμμορφωθεί πλήρως με την απόφαση 1619/2022, διασφαλίζοντας την αξιοπρέπεια και τα δικαιώματά μας. Η συνέχιση της υπηρεσίας μας είναι προς το συμφέρον όλων και η ανάκληση της πρόθεσης για αίτηση ανάκλησης είναι το ελάχιστο που μπορεί να γίνει για να αποκατασταθεί η αδικία που έχουμε υποστεί.

Με εκτίμηση και αποφασιστικότητα
(ακολουθούν τα ονόματα των εργαζομένων)

Η δημοτική αρχή άλλη μία φορά επί της ουσίας δεν απάντησε.

Ο Σύλλογος εργαζόμενων του Δήμου Χαλανδρίου στηρίζει τους εργαζόμενους στα δίκαια αιτήματά τους!!!

Καταδικάζουμε απερίφραστα πρωτοφανείς στα χρονικά του Δήμου ενέργειες εις βάρος των εργαζομένων.

Είναι ενέργειες εκφοβισμού, απαξίωσης και διάκρισης των εργαζομένων.

Ζητάμε την άμεση ανάκληση της πρόθεσης για αίτηση ανάκλησης των ασφαλιστικών μέτρων και την πλήρη συμμόρφωση με την απόφαση 1619/2022