Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Ανοιχτή Επιστολή με αφορμή τις εκλογές στο Σύλλογο

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
με αφορμή τις εκλογές στο Σύλλογο

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Μερικές σύντομες σκέψεις σχετικά με την ανάδειξη του νέου Δ.Σ την Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013. Προσωπικά ένιωσα ιδιαίτερη τιμή που εκπροσώπησα τους συναδέλφους μου και η θητεία μου αυτή μου έδωσε σημαντική εμπειρία. Από την αρχή κατανόησα το εαυτό μου ως συμβολή σε μια μεταβατική προσπάθεια - μια γέφυρα - με το νέο που διαμορφώνεται και το οποίο βρίσκεται πολύ μακριά από τον συνδικαλισμό που γνωρίζαμε μερικά χρόνια πριν. Ο καθένας θα κρίνει αν αυτό το διάστημα ήταν θετικό ή όχι.

Κατ’ αρχήν αποτελεί ελπιδοφόρο ξεκίνημα ότι πολλοί νέοι συνάδελφοι θέτουν υποψηφιότητα. Επίσης με βάση αυτό θα έχουμε μια ανανέωση του Δ.Σ πάνω από το 70%. Οι συνάδελφοι αυτοί μπορούν να αξιοποιήσουν τα θετικά της τελευταίας περιόδου, όπως το νέο καταστατικό, την καλύτερη σχέση με την τοπική κοινωνία, τις πολλές συνευρέσεις μεταξύ μας κ.λπ.

Κατά τη γνώμη μου το σημαντικότερο ζήτημα που πρέπει διαρκώς να φροντίζουμε είναι η ενότητα και η δυναμική μας. Για να το πετύχουμε αυτό χρειάζεται Αλληλεγγύη &  Συμμετοχή. Για να αποκτήσουν όμως νόημα αυτά πρέπει να είμαστε ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ. Να είμαστε ο εαυτός μας. Να μην παραχωρούμε την δυναμική μας ως «τσόντα» σε παρασκηνιακές φιλοδοξίες και τοπικά παιχνίδια εξουσίας. Να μην χαραμίζουμε τη θέλησή μας σε όσους κατέχουν ή θέλουν να αποκτήσουν (ή να ξανά αποκτήσουν) τοπική εξουσία. Δεν πρέπει να γίνουμε μέρος ενός παρασκήνιου όταν ο ρόλος μας είναι στο προσκήνιο.

Είμαστε ένα σώμα προσώπων και όχι μια αγέλη προς αξιοποίηση. Πρέπει εμείς να διαμορφώνουμε και να ασκούμε Πολιτική και όχι να είμαστε αντικείμενα πολιτικής. Να μην διαθέτουμε το σβέρκο μας για κανενός την καρέκλα. Αν είναι να κάνουμε λάθη ας τα κάνουμε τουλάχιστον ως Ελεύθεροι Άνθρωποι και όχι ως … παραπλανημένοι.
Αν ο καθένας μας βάλει μπροστά τον καλό του εαυτό θα αναβαθμίσουμε την παρουσία μας και την αποτελεσματικότητά μας.

Προσωπικά δεσμεύομαι για κάθε βοήθεια προς τα νέα μέλη του Δ.Σ. Το ίδιο πιστεύω θα κάνουν και οι υπόλοιποι συνάδελφοι μου από το απερχόμενο Δ.Σ

Το πρώτο βήμα για μια καλή αρχή είναι να συμμετέχουμε όλοι στις εκλογές δίνοντας ώθηση και δύναμη στην κοινή μας προσπάθεια.
         
21/1/2013
με εκτίμηση
Αλέκος Βαρβέρης