Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Υπηρεσία Καθαριότηττας, αποχή από την εργασία την Κυριακή 24.3 και νέες κινητοποιήσεις

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΔΗΜΟΥ  ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Χαλάνδρι, 22.3.2013

Αγαπητοί δημότες,

Πριν  δυο εβδομάδες οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Χαλανδρίου προχωρήσαμε σε κινητοποιήσεις διεκδικώντας να πληρωθούμε για τα νυχτερινά, τις υπερωρίες και τις Κυριακές που έχουμε εργαστεί τους μήνες Νοέμβρη – Δεκέμβρη 2012 και Γενάρη - Φλεβάρη 2013.

Η εργασία μας πέραν του κανονικού ωραρίου  και  ιδιαίτερα η εργασία των νυχτερινών,  των Κυριακών και απογευματινών υπερωριών, όλες τις ημέρες της εβδομάδας, δεν είναι δική μας επιλογή, αλλά γίνεται βάση των μεγάλων αναγκών καθαριότητας  που αντιμετωπίζει το Χαλάνδρι  και εξαιτίας της  μεγάλης έλλειψης  σε  προσωπικό, που αντιμετωπίζουμε, από την εφαρμογή των μνημονιακής πολιτικής, που απαγορεύει τις προσλήψεις.

Η εργασία λοιπόν αυτή που εκ των συνθηκών μας επιβάλλεται και είναι απαραίτητη για την εύρυθμη λειτουργία και την αξιοπρεπή εικόνα της πόλης μας, είναι νομοθετικά κατοχυρωμένη και πρέπει να αμείβεται ανάλογα.

Μετά την πρώτη κινητοποίησή μας, η διοίκηση του Δήμου παρά τις δεσμεύσεις της ότι θα ανταποκριθεί έστω και καθυστερημένα στην υποχρέωσή της να πληρωθούν τα καθυστερούμενα  τόσων μηνών μέσα σε συγκεκριμένες ημερομηνίες, τήρησε  τις υποσχέσεις της μερικώς. Θα πληρωθούν δηλαδή τα νυχτερινά Νοέμβρη – Δεκέμβρη 2012 και Γενάρη 2013 στους μόνιμους και τους αορίστου χρόνου εργαζόμενους, αλλά δεν δίνεται τίποτα στους συμβασιούχους.
Δεν καλύπτονται οι αμοιβές μας για τις Κυριακές και τις υπερωρίες που έχουμε εργασθεί.

Έτσι τώρα  είμαστε πάλι αναγκασμένοι να προχωρήσουμε σε νέα αποχή από την εργασία μας την Κυριακή 24.3 και σε νέες κινητοποιήσεις μέχρις ότου διαπιστώσουμε ότι η δημοτική αρχή θα  τηρήσει πλήρως τις δεσμεύσεις της.

Το Δ.Σ.
του Συλλόγου