Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Ψήφισμα του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου

Η κυβέρνηση με έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών που απέστειλε στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, τους Δήμους και Περιφέρειες της χώρας, τα Πανεπιστήμια, Επιμελητήρια και άλλους φορείς προωθεί το Πρόγραμμα της Ε.Ε. «Ευρωπαϊκή Μνήμη».

Πρόκειται για ένα κατάπτυστο, ανιστόρητο πρόγραμμα στο πλαίσιο της θεωρίας των «δύο άκρων» που εξισώνει τον κομμουνισμό με τον φασισμό, που επιχειρεί να ταυτιστεί η ναζιστική θηριωδία με τον κομμουνισμό και τις σοσιαλιστικές χώρες.

Οι πληρωμένες εκδηλώσεις με 100.000 ευρώ !!! η μία, που θέλουν να κάνουν να μην βρουν ανταπόκριση από κανέναν.

Να μη βρεθεί κανένας φορέας (Δήμος ή Περιφέρεια) που θα δεχθεί τα τριάκοντα αργύρια και να γίνει αρωγός της Ε.Ε. και της κυβέρνησης στην προσπάθεια  παραχάραξης της ιστορίας και ειδικά στην Ελλάδα που το κίνημα της αντίστασης  κατά του φασισμού-ναζισμού πλήρωσε με το μεγαλύτερο φόρο αίματος (600.000 νεκρούς) μετά τη Σοβιετική Ένωση (20 εκατομμύρια νεκροί).

Είναι αποκαλυπτικό των προθέσεων κυβέρνησης και Ε.Ε. τα όσα αναφέρονται για τα έργα που θα επιδοτήσουν, ότι θα «αντανακλούν τις αιτίες της ανάδυσης των ολοκληρωτικών καθεστώτων στη σύγχρονη ευρωπαϊκή ιστορία (ναζισμός, φασισμός, και ολοκληρωτικά κομμουνιστικά καθεστώτα)».

Με λίγα λόγια ρίχνουν χρήματα για να μπολιάσουν τα μυαλά των εργαζομένων με όλη τη συστημική προπαγάνδα, τη χαλκευμένη στα καταγώγια μυστικών υπηρεσιών τύπου CIA, για να δηλητηριάσουν τη συνείδηση του λαού, να ταυτίσουν την πανανθρώπινη θεωρία του επιστημονικού σοσιαλισμού με το γέννημα - θρέμμα του καπιταλιστικού συστήματος, τον ναζισμό - φασισμό και τις θηριωδίες του.


Κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ένωση δείχνουν πού στοχεύουν, τι πραγματικά τους ενοχλεί.
Μοιράζουν χρήματα γιατί θέλουν λαό υποταγμένο για να συνεχίζουν ανενόχλητοι να του φορτώνουν τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης.

Αλλοιώνουν την ιστορική μνήμη, παραχαράσσουν την ιστορία γιατί φοβούνται τις ριζοσπαστικές, αγωνιστικές διαθέσεις του λαού. Παίρνουν τα μέτρα τους με κάθε τρόπο για να μην απειλεί τίποτα την κυριαρχία και την εξουσία των μονοπωλίων, των τραπεζών και των επιχειρηματικών ομίλων, για να διασφαλίζεται η συνέχιση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορία τους και στην κρίση και στην ανάπτυξη.

Αποδεικνύεται πόσο κάλπικη επί της ουσίας είναι η αντίθεσή τους στη Χρυσή Αυγή και την εγκληματική της δράση, που απορρέει από τον ναζιστικό χαρακτήρα της.  

Καταδικάζουμε τη θεωρία των «δύο άκρων» και το κατάπτυστο Ευρωενωσιακό Πρόγραμμα που προωθεί το Υπουργείο Εσωτερικών.

Αποφασίζουμε να στείλουμε τη διαμαρτυρία μας παντού και να προχωρήσουμε τις επόμενες μέρες σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας με άλλα σωματεία και φορείς.-

Το Δ.Σ.  του ΣΩΜΑΤΕΊΟΥ