Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Κάλεσμα των Συλλόγων Εργαζομένων του Δήμου Χαλανδρίου και του Δήμου Βριλησσίων για συντονισμό των δράσεων για την κατάργηση του ΕΟΠΥΥ, την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013, στις 18.30 στο Παλιό Δημαρχείο Χαλανδρίου (ΚΕΠ)

Και η καταστροφή   συνεχίζεται…                      

Οι Σύλλογοι Εργαζομένων των Δήμων Χαλανδρίου και Βριλησσίων εκφράζουν την ανησυχία τους για το ενδεχόμενο κατάργησης του ΕΟΠΥΥ και κλεισίματος των καταστημάτων του στις περιοχές  μας.

Πριν δυο χρόνια στα πλαίσια μιας δήθεν μνημονιακής εξυγίανσης, διέλυσαν τα ασφαλιστικά Ταμεία μας για να φτιάξουν τον ΕΟΠΥΥ. Σήμερα έρχονται να διαλύσουν και τον ΕΟΠΥΥ ως αποτυχημένο, για να τον αντικαταστήσουν με τι; Είναι φανερό ότι πειραματίζονται καταστρέφοντας τα ταμεία, τις εισφορές μας, θέτοντας σε αβεβαιότητα και κίνδυνο την υγειονομική μας περίθαλψη.

Πριν λίγους μήνες είχαμε την κατάργηση του Γενικού Νοσοκομείου Αμ. Φλέμιγκ και την συσσώρευση όλων των άμεσων και επειγόντων ιατρικών υπηρεσιών μόνο στο «Σισμανόγλειο».

Τώρα θέλουν να κλείσουν τα καταστήματα του ΕΟΠΥΥ στο Χαλάνδρι και τα Βριλήσσια, τα οποία διαθέτουν όλες τις ιατρικές ειδικότητες (24) που ετησίως εξυπηρετούν (σύμφωνα με στοιχεία) πάνω από 200.000 ασφαλισμένους, προσφέροντας αμεσότητα πρόσβασης σε εξειδικευμένη ιατρική. Επιπλέον, παρέχουν υπηρεσίες οι οποίες περιλαμβάνουν πλήρη βιοχημικό/ορμονολογικό έλεγχο, υπερηχογραφήματα, ακτινογραφίες και μέτρηση οστικής πυκνότητας.

Η κατάργηση των καταστημάτων του ΕΟΠΥΥ τι θα αποφέρει λοιπόν; Ιδιωτικοποίηση και υποβάθμιση των υπηρεσιών, ταλαιπωρία και πιο ακριβή υγειονομική περίθαλψη; 

Θεωρούμε ότι τα κίνητρα δεν είναι η εξοικονόμηση πόρων και η διάσωση των ασφαλιστικών Ταμείων, αλλά η συρρίκνωση-αποδόμηση κάθε ίχνους κοινωνικού κράτους που έχει απομείνει και η προώθηση των ιδιωτικών δομών υγείας που ανεξέλεγκτα πια θα κερδοσκοπούν σε βάρος μας. Άλλωστε ο ίδιος ο υπουργός Υγείας έχει αναλάβει ανενδοίαστα την διαφήμιση της ιδιωτικής ασφάλισης! 

Αν συνυπολογίσουμε, το χαράτσι των 25 ευρώ για την είσοδο στα νοσοκομεία, την αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων στα φάρμακα και την καθιέρωση χρέωσης 1 ευρώ ανά συνταγή, καταλαβαίνουμε σε πόσο τραγικό σημείο οδηγούν την Δημόσια Υγεία και Ασφάλιση και πόσο απελπιστικές για όλους μας θα γίνουν οι συνθήκες, εάν συνεχισθεί αυτή η πολιτική.

Σαν Σύλλογοι Εργαζομένων και ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ, καλούμε όλους τους φορείς των Δήμων μας, όλους τους ασφαλισμένους, όλους τους πολίτες να κινητοποιηθούμε και να αντιδράσουμε στην καταστροφή της πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης, στο κλείσιμο των καταστημάτων του ΕΟΠΥΥ.

Καλούμε όλους σε συνάντηση για συντονισμό των δράσεων μας την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013, στις 18.30 στο Παλιό Δημαρχείο Χαλανδρίου (ΚΕΠ), (Γυφτόπουλου 2,  Κεντρική Πλατεία Χαλανδρίου)

Θα αγωνιστούμε για αξιοπρεπή και υπό δημόσιο έλεγχο Ασφάλιση και Υγεία.

Σύλλογος Εργαζομένων
Δήμου Χαλανδρίου
Σύλλογος Εργαζομένων
Δήμου Βριλησσίων