Τετάρτη, 24 Μαΐου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ε.Ε. ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 23 ΜΑΙΟΥ 2017 ΜΕ ΤΟΝ ΥΠ.ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ κ. ΠΑΝΟ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ-ΠΑΡΑΤΑΣΙΟΥΧΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ Ε.Σ. ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ 48ΩΡΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ.


Αθήνα, 23 Μαΐου 2017 
Αριθμ. Πρωτ.: 431
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Η μεγαλειώδης Συγκέντρωση και Πορεία Διαμαρτυρίας σήμερα στο Υπουργείο Εσωτερικών ήταν η απάντηση των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην «προαναγγελία απόλυσης» των Συμβασιούχων Παρατασιούχων. Το μήνυμα ήταν σαφέστατο. Δεν πρόκειται να γίνει καμία απόλυση αποδεκτή ούτε, παράλληλα μπορεί να γίνει αποδοχή της κατάργησης του ειδικού συνταξιοδοτικού καθεστώτος και του επιδόματος των Β.Α.Ε. για τους εργαζόμενους που απασχολούνται στην καθαριότητα. 

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον αρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών κ. Πάνο Σκουρλέτη, απαίτησε την πολιτική δέσμευση για διασφάλιση των θέσεων εργασίας όλων των παρατασιούχων-συμβασιούχων, την παροχή εγγυήσεων ότι δεν θα παραμείνει κανείς απλήρωτος ούτε για μια μέρα και τη δέσμευση ότι θα κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση για την τακτοποίηση των εργαζομένων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. 

Επίσης, διαμήνυσε στην ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών πως η κατάργηση του ειδικού συνταξιοδοτικού καθεστώτος των Β.Α.Ε. και του επιδόματος των Β.Α.Ε. που έχει συνυπογράψει η συγκυβέρνηση στο πλαίσιο του 4ου Μνημονίου είναι αιτία πολέμου για τους εργαζόμενους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που έδωσαν πολύχρονους αγώνες για να τα κατακτήσουν. 

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Πάνος Σκουρλέτης από την πλευρά του δήλωσε πως αναμένει την έκδοση της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου και δεσμεύτηκε στην Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. πως σε κάθε ενδεχόμενο, η συγκυβέρνηση θα διασφαλίσει την παραμονή των εργαζομένων στις θέσεις εργασίας τους. 

Για το ζήτημα της κατάργησης των Β.Α.Ε. ο Υπουργός Εσωτερικών δεν έδωσε σαφή απάντηση, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά τους φόβους πως το θέμα παραμένει «ανοιχτό». Ως εκ τούτου οφείλουμε οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να είμαστε σε καθημερινή αγωνιστική επαγρύπνηση. 

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση παρά τις όποιες πολιτικές δεσμεύσεις γνωρίζουν πως μόνο ο συμμετοχικός, ενωτικός και αποφασιστικός αγώνας τους είναι η μόνη εγγύηση επίλυσης των προβλημάτων τους. Δεν εφησυχάζουμε. Βρισκόμαστε σε επαγρύπνηση προκειμένου να επιβάλλουμε το δίκιο που γνωρίζουμε πως είναι με το μέρος μας.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.