Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΩΡΑΡΙΟΥ



ΧΑΛΑΝΔΡΙ 26/11/2018

Με αφορμή την απόφαση της διοίκησης για την εφαρμογή της κάρτας ωραρίου, το ΔΣ του Συλλόγου εργαζομένων του Δήμου Χαλανδρίου επισημαίνει τα εξής:

Η εφαρμογή της κάρτας είναι μια τυπική μέτρηση του χρόνου προσέλευσης-αποχώρησης των υπαλλήλων.
Για την εφαρμογή της, πρωτίστως απαιτούνται δομές  και ικανοποιητικές συνθήκες εργασίας για το σύνολο των υπηρεσιών του δήμου (υπάρχουν απομακρυσμένες διευθύνσεις - λόγω έλλειψης δημαρχιακού κτιρίου -, βασικές ελλείψεις σε υποδομές πχ. Δ/νση Καθαριότητας) και η τήρηση όλων των μέτρων υγιεινής, προστασίας  και ασφάλειας των εργαζομένων.

Η εφαρμογή του μέτρου δεν βελτιώνει ούτε τις δομές των υπηρεσιών του Δήμου, ούτε μπορεί να μετρήσει την αποτελεσματική απόδοση των υπαλλήλων και των παρεχόμενων υπηρεσιών. Ό,τι έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα, έχει επιτευχθεί από τους υπαλλήλους, οι οποίοι εμπράκτως έχουν αποδείξει ότι όπου και όταν χρειάζεται ή απαιτείται, εργάζονται πάνω και πέρα από ωράρια,  δείχνοντας υπερβάλλοντα ζήλο, φιλότιμο, συνέπεια και ευαισθησία..

Η 'δικαιολογία' της προοδευτικής διοίκησης  για την τήρηση του νόμου του πρώην Υπουργού κου Μητσοτάκη, αναιρείται αυτομάτως, με την σταδιακή εφαρμογή στις υπηρεσίες και με την εξαίρεση υπηρεσιών και ειδικοτήτων από το μέτρο. Καταστρατηγείται η αρχή της ίσης μεταχείρισης των υπαλλήλων, όπως ο νόμος και το Σύνταγμα ορίζουν, δημιουργώντας αποχρώσες - ενδείξεις ότι ο σκοπός του μέτρου είναι η στοχοποίηση προσώπων και υπηρεσιών. 

Εκφράζουμε την αντίθεσή μας σε μέτρα που όχι μόνο δεν προσφέρουν τίποτα στην εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών και στην βελτίωση των δομών, αντίθετα θα δημιουργήσουν περισσότερα προβλήματα , οδηγώντας σε διακρίσεις ανάμεσα στο προσωπικό, δημιουργώντας υπαλλήλους δύο ταχυτήτων και αντιπαραθέσεις μεταξύ των υπηρεσιών.
Η τήρηση του ωραρίου είναι υποχρέωση των υπαλλήλων και ο έλεγχος  που ήδη γίνεται είναι ευθύνη των προϊσταμένων των Δ/νσεων, εκτός κι αν αμφισβητείται ο ρόλος, το κύρος και η αξιοπιστία τους.


ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ