Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του Συλλόγου εργαζομένων για την προσπάθεια εκχώρησης του τηλεφωνικού κέντρου του Δήμου σε ιδιωτική εταιρεία


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Χαλάνδρι 18/12/2018 

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου, με αφορμή θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 19 Δεκεμβρίου 2018 με τίτλο: «Υπηρεσίες διαχείρισης τηλεφωνικών κλήσεων – Γραμμή Δημότη», θέλει να καταγγείλει την Διοίκηση για την προσπάθεια εκχώρησης. 

Συγκεκριμένα: 

-Η ανάδοχος εταιρεία θα χρησιμοποιεί για την καταχώρηση των αιτημάτων μέσω των τηλεφωνικών κλήσεων την ήδη υπάρχουσα πλατφόρμα “Αναφορές Δημοτών” , μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Δήμου. Μια πλατφόρμα η οποία προσφάτως αγοράστηκε και “κατασκευάστηκε”, μέσω της οποίας οι δημότες οποιαδήποτε στιγμή μπορούν να καταγράψουν αιτήματα- παράπονα. Δεν είναι κατανοητή η αναγκαιότητα να πληρωθούν επιπλέον 24.800,00€ σε ιδιωτική εταιρεία για την καταγραφή των τηλεφωνικών κλήσεων χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα του Δήμου., επικαλούμενοι την έλλειψη τεχνολογικού εξοπλισμού και εξειδικευμένου προσωπικού. 

Από τον προσφάτως κατατεθέντα προυπολογισμό, προκύπτει ότι το ταμειακό υπόλοιπο του Δήμου ανέρχεται περίπου στο ποσό των 17.000.000,00€, προερχόμενο κατά το μεγαλύτερο ποσοστό από τους Δημότες. Ως εκ τούτου υπάρχει η δυνατότητα αγοράς του σχετικού τεχνολογικού εξοπλισμού από το Δήμο. Ποια εξειδικευμένη γνώση απαιτείται για την ανταπόκριση στις τηλεφωνικές κλήσεις των δημοτών και στη συνέχεια στην καταγραφή των αιτημάτων τους? Ήδη υπάρχει γραμμή του δημότη και γίνεται καταγραφή αιτημάτων. Εξάλλου οι υπάλληλοι συχνά πυκνά λαμβάνουν γνώση και εκπαιδεύονται για τη χρήση και την εφαρμογή νέων πληροφοριακών και άλλων συστημάτων, όπως η πλατφόρμα “Αναφορές δημοτών”, η εφαρμογή ηλεκτρονικού πρωτοκόλλου κλπ , ανταποκρινόμενοι άμεσα και αποτελεσματικά. 

Όσον αφορά τα περί μη διευρυμένου ωραρίου για την τηλεφωνική εξυπηρέτηση να τονίσουμε ότι δεν είναι απαιτητό, αφού μετά το πέρας του ωραρίου των υπηρεσιών, γίνεται εκτροπή του τηλεφωνικού κέντρου στο φυλάκιο του αμαξοστασίου όπου πάντα υπάρχει υπάλληλος, και επιπλέον υπάρχει στη διάθεση των δημοτών 24 ώρες το 24ωρο η πλατφόρμα του Δήμου. 

Το ζήτημα των ιδιωτικοποιήσεων μας αφορά όλους. Δημότες και εργαζόμενους. 

Ζητάμε από το Δημοτικό Συμβούλιο να μην επιτρέψει παραπάνω ιδιωτικοποιήσεις στις παρεχόμενες υπηρεσίες του Δήμου. Απαιτούμε προσλήψεις Μόνιμου Προσωπικού για το σύνολο των υπηρεσιών του Δήμου και τη βελτίωση των δομών διασφαλίζοντας το δημόσιο χαρακτήρα τους. 

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ