Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020

7 Οκτωβρίου 2020: Η Δημοκρατία (επιτέλους) νίκησε.

Χαλάνδρι 7-10-2020

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Εξαιρετικά σημαντική η σημερινή ημέρα, η οποία θα μείνει ανεξίτηλη στη μνήμη όλων.
Με μια ιστορική απόφαση το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων απεφάνθη ότι η (εγκληματική)  Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση.

Επτά (7) ολόκληρα χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και 5,5 χρόνια μετά την έναρξη της δίκης, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ομόφωνα αποφάσισε ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση, υπό τη διεύθυνση του αρχηγού της, Νίκου Μιχαλολιάκου, και άλλων έξι (6) βουλευτών, των Χρήστου Παπά, Ηλία Κασιδιάρη, Ιωάννη Λαγού, Γιώργου Γερμενή, Ηλία Παναγιώταρου και Αρτέμη Ματθαιόπουλου.
Για την ιστορία, αξίζει να αναφερθεί ότι, οι υπόλοιποι έντεκα (11) βουλευτές της τότε Κ.Ο. της Χρυσής Αυγής κρίθηκαν ένοχοι για ένταξη και συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση.

Η ελληνική Δικαιοσύνη απεφάνθη χαρακτηριστικά ότι, η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση «ενδεδυμένη με τον μανδύα πολιτικού κόμματος», αποδεχόμενη, έτσι, τη ναζιστική φύση της οργάνωσης αλλά και τα ιδεολογικά κίνητρα με τα οποία κινήθηκαν τα μέλη της. 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

η σημερινή ΙΣΤΟΡΙΚΗ - επαναλαμβάνουμε - απόφαση της ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, αποτελεί μια ηχηρή απόδειξη ότι η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ, λειτουργεί και δικαιώνει όλους όσοι αγωνίζονται και θυσιάζονται για τα ιδεώδη της.



φωτογραφίες από τον συνάδελφο 
και μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου εργαζομένων Κ. Μηλίγγο



Σύλλογος εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου