Παρασκευή 7 Απριλίου 2023

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΗ

 

Αριθμ. Πρωτ.  24

Χαλάνδρι, 6/4/2023

         

 

ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ  ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΗ

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 09:00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΑΘΗΣ

 

 

        Όλοι οι εργαζόμενοι μόνιμοι και συμβασιούχοι απεργούμε στις 10 Απριλίου κόντρα σε όλους αυτούς που είναι υπεύθυνοι για τη διεύρυνση των ελαστικών μορφών εργασίας στους δήμους, κόντρα σε όλες τις κυβερνήσεις και τις δημοτικές αρχές που μας αντιμετωπίζουν σαν κόστος και θέλουν να τσακίσουν τη μόνιμη και σταθερή εργασία.

        Να σταματήσει η εργασιακή ομηρία και η ανασφάλεια όπου οι συνάδελφοι συμβασιούχοι δουλεύουν στις πιο επικίνδυνες και ανθυγιεινές εργασίες και σακατεύονται χωρίς  δικαιώματα.

        Η καθαριότητα, τα τεχνικά συνεργεία, το πράσινο, οι παιδικοί σταθμοί, οι κοινωνικές υπηρεσίες δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς τους συναδέλφους συμβασιούχους, που αύριο δεν ξέρουν αν θα είναι στη δουλειά. Χωρίς αυτούς όλες οι υπηρεσίες των δήμων θα γίνουν κάτεργα, βορά στους εργολάβους και τα αρπακτικά.

        Δεν διαχωρίζουμε τους εργαζόμενους με βάση τη σύμβαση, τα χρόνια, τη θέση. Όλοι οι συμβασιούχοι να παραμείνουν στη δουλειά.

        Μόνο ο δικός μας αγώνας μπορεί να εξασφαλίσει μια καλύτερη ζωή. Όσες φορές μονιμοποιήθηκαν μαζικά συμβασιούχοι στους δήμους ήταν αποτέλεσμα μακροχρόνιων, μαζικών και σκληρών αγώνων των εργαζομένων.

Διεκδικούμε:

ü  Καμιά απόλυση.

ü  Κατάργηση όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις με κρατική χρηματοδότηση.

ü  Κατάργηση του νόμου Βορίδη για εξάντληση των ένδικων μέσων σε εργατικές διαφορές και όλων των αντεργατικών νόμων που εμποδίζουν τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.

ü  Κανένας δήμαρχος να μην ασκήσει έφεση στις θετικές πρωτόδικες αποφάσεις. Να τις αποσύρουν τώρα όσοι τις άσκησαν.

 

Κανένας Συνάδελφος μας δεν περισσεύει, κανένας να μην απολυθεί, μόνιμη και σταθερή εργασία με δικαιώματα για όλους.