Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Ενημερωτικό σημείωμα από την 1η συνάντηση του ΔΣ με το Δήμαρχο

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ


Χαλάνδρι 17/3/2011



ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
ΑΠΟ ΤΗ 1η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Το νέο Δ.Σ είχε την 1η του συνάντηση με το Δήμαρχο κ. Γ. Κουράση στις 11/3/2011.

Στη συνάντηση παρουσιάσαμε τις προτεραιότητες του Συλλόγου σε ότι αφορά το επίκαιρο θέμα του Προϋπολογισμού για το οποίο θέσαμε ως προτεραιότητα, σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, την ενίσχυση των εργαζομένων που εργάζονται στην καθαριότητα, στο πράσινο, στο νεκροταφείο και στα συνεργεία.

Πιο συγκεκριμένα προτείναμε, για τους εργαζόμενους της καθαριότητας, την αύξηση των ωρών της Κυριακής από 16 σε 30 καθώς και των νυχτερινών από 3 σε 5, γεγονός το οποίο έγινε δεκτό από το Δήμαρχο με την επισήμανση να υπάρξει ανταπόκριση των εργαζομένων. Για την πραγματοποίηση αυτών των αλλαγών απαραίτητες είναι οι ανάλογες ενέργειες από τους Προϊστάμενους Δ/νσεων και Τμημάτων. Από κοινού με το Δήμαρχο υπογραμμίστηκε οι ενέργειες αυτές να έχουν χαρακτήρα δίκαιο και να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Το ζήτημα της δίκαιης και πραγματικής απόδοσης (υπερωριών, νυχτερινών, επιφυλακών και Κυριακών) είναι σημαντικό διότι από τη μια ανταμείβει την εργασία και από την άλλη εξασφαλίζει ότι αυτή η υποστήριξη θα αντέξει στο χρόνο και δεν θα καταρρεύσει μετά από λίγους μήνες, αδικώντας διπλά αυτούς που τη δικαιούνται.

Του επισημάναμε την ανάγκη να δοθεί όλο το απαραίτητο βάρος για την επίλυση των προβλημάτων στην Δ/νση Περιβάλλοντος, για το οποίο θα επανέλθουμε με ολοκληρωμένη πρόταση για μια πιο εξειδικευμένη συζήτηση. Στο θέμα αυτό υπήρξε ταύτιση απόψεων με το Δήμαρχο, ο οποίος επανέλαβε ότι και για τη Διοίκηση αποτελεί βασική προτεραιότητα. Ωστόσο εκκρεμεί από τη Διοίκηση η κατάθεση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για το ζήτημα αυτό.
Επίσης αναφέραμε ότι το θέμα των συγχωνεύσεων των ΝΠΔΔ παρουσιάζει προβλήματα και θα πρέπει να το επανεξετάσουμε θεωρώντας τη σημερινή κατάσταση ως μεταβατική. Στο θέμα αυτό η πρότασή μας είναι να εξετασθεί σοβαρά η ένταξη στο Δήμο υπηρεσιών που προσφέρουν σήμερα τα ΝΠΔΔ.

Ο Δήμαρχος με τη σειρά του υπογράμμισε τις οικονομικές δυσκολίες και την ανάγκη για περιορισμό των εξόδων σε λογικά πλαίσια, κυρίως σε θέματα δημοσιοσχετίστικα, καθώς και ζήτησε για την φετινή χρονιά να περιοριστούν οι διεκδικήσεις στα απαραίτητα. Στο σημείο αυτό υπήρξε αλληλοκατανόηση για τη δύσκολη οικονομική περίοδο που ζούμε υπογραμμίζοντας όμως από την πλευρά μας ότι η θέση μας σ’ αυτό τον αγώνα είναι η αντιμετώπιση των δυσκολιών που βιώνουν οι εργαζόμενοι.

Στον αγώνα αυτό ο Σύλλογος θα υποστηρίξει με σοβαρότητα και αποφασιστικότητα την εργασία και τους εργαζόμενους. Για τα υπόλοιπα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν το Δήμο και τους εργαζόμενους ο Σύλλογος θα επανέλθει με τεκμηριωμένες προτάσεις και ισχυρή βούληση για να πετύχουμε θετικές εξελίξεις.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Γραμματέας

Ο Πρόεδρος



Γιώργος Ανδρεδάκης

Αλέκος Βαρβέρης