Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Σχετικά με το Πανελλαδικό Συλλαλητήριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ της 9ης Απριλίου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ


8/4/2011
Προς: ΠΟΕ-ΟΤΑ


Αγαπητοί συνάδελφοι,

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων, ως όφειλε, ενημέρωσε τους εργαζόμενους του Δήμου Χαλανδρίου για το Πανελλαδικό Συλλαλητήριο της 9ης Απριλίου, καλώντας τους σε συμμετοχή, διανέμοντας τα  έντυπα της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Θέλουμε ωστόσο να σας μεταφέρουμε τους προβληματισμούς μας για τις σχετικές κινητοποιήσεις.

Θεωρούμε σημαντικό τη συμμετοχή των εργαζομένων στον διεκδικητικό αγώνα, γεγονός όμως το οποίο έχει άμεση σχέση με το περιεχόμενο και το χαρακτήρα αυτού του αγώνα.

Ως προς αυτό έχουμε σοβαρές ενστάσεις για την ουσία και το ύφος του κειμένου με το οποίο καλείται τους εργαζόμενους στο συλλαλητήριο. Ουσία και ύφος η οποία παραπέμπει στα στερεότυπα ενός συνδικαλισμού που δεν έχει μέλλον. Κείμενα αυτού του τύπου με 5 ΟΧΙ και 5 ΘΕΛΩ, με γενικές απαιτήσεις και αόριστες προσδοκίες επιφέρουν σύγχυση και αποπροσανατολισμό αφήνοντας ανέγγιχτο το ζήτημα μιας στρατηγικής δηλ. το ΤΙ Θέλουμε και το ΠΩΣ το δημιουργούμε.

Οι εργαζόμενοι έχουν ανάγκη από ένα ΝΕΟ περιεχόμενο στην συνδικαλιστική τους δράση και συμμετοχή. Έχουν ανάγκη να επανακτήσουν τη συνείδηση του Εργαζόμενου- Δημιουργού και όχι του μισθωτού –υπηκόου. Να επαναπροσδιοριστούν ως υπεύθυνα και ελεύθερα υποκείμενα και όχι ως αντικείμενα κομματικών και παραταξιακών πολιτικών. Αναζητούν νέα περιεχόμενα και μορφές αγώνα τα οποία δεν θα εξαντλούνται μόνο σε συλλαλητήρια και απεργίες με τις οποίες άλλωστε ζητούν τη σωτηρία τους απ’ αυτόν που καταγγέλλουν.

Με την ευκαιρία αυτής μας της επικοινωνίας καλούμε την ΠΟΕ-ΟΤΑ τα προκαλέσει έναν ευρύ διάλογο στο οποίο να εξετασθούν όλα τα θεμελιώδη ζητήματα τα οποία συγκροτούν τη φυσιογνωμία και δράση του συνδικαλιστικού κινήματος των εργαζομένων.

Παράλληλα ο Σύλλογός μας θα προκαλέσει συζητήσεις στους εργαζόμενους και στην τοπική κοινωνία με στόχο να αναζητήσουμε όλοι μαζί ένα νέο και δημιουργικό περιεχόμενο στους αγώνες και στις προσπάθειές μας. Στις ενέργειές μας αυτές θα ενημερώνουμε την ΠΟΕ-ΟΤΑ ώστε να κρίνει και ανάλογα την περίπτωση να ορίζει εκπρόσωπό της.


ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο Γραμματέας

Γιώργος Ανδρεδάκης
Ο Πρόεδρος

Αλέκος Βαρβέρης