Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

24ωρη πανελλαδική απεργία την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Χαλάνδρι 19/9/2012

Αγαπητοί συμπολίτες,  

Την κρισιμότητα της περιόδου που διανύουμε την γνωρίζετε όλοι. Επίσης όλοι συνειδητοποιούμε μέρα με τη μέρα ότι ζούμε σε μια φτωχή και υπερχρεωμένη χώρα. Η εφαρμογή των συγκεκριμένων μέτρων (Μνημόνιο 1 & 2) οδηγούν την οικονομία  σ΄ ένα φαύλο κύκλο και την Ελληνική κοινωνία στην εξαθλίωση.

Ωστόσο η ουσία της σημερινής χρεοκοπίας έγκειται κυρίως στο πολιτικό σύστημα και στην υποκριτική δημοκρατία που ζούμε. Ζούμε τη δημοκρατία της τρομοκρατίας και παραπληροφόρησης των ΜΜΕ και των συμφερόντων που εκπροσωπούν. Πρέπει να εργαστούμε όλοι για τον εκδημοκρατισμό των θεσμών.

Τα παραπάνω καθιστούν τις όποιες προσπάθειές μας αναποτελεσματικές και αδιέξοδες. Τα μέτρα της συνεχούς υποβάθμισης ενός στοιχειώδους βιοτικού επιπέδου δεν αποδίδουν τόσο γιατί είναι άδικα όσο και γιατί δεν απαντούν το βασικό: Δεν ανατρέπουν τη σημερινή πολιτική κατάσταση, την πολιτική διαφθορά και την κοινωνική ασφυξία που δημιουργεί. Δε δημιουργούν προοπτική για το μέλλον της χώρας , αφού δεν απαντούν στην ανάγκη για ανάπτυξη και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρα, με έμφαση στην ανάπτυξη του  πρωτογενή τομέα.

Οι εργαζόμενοι στο Δήμο Χαλανδρίου αναζητούν, μέσα σ’ αυτό το σκηνικό, έναν αγώνα που θα αφορά το σύνολο της κοινωνίας και κυρίως τους νέους ανθρώπους. Τα προβλήματα είναι ενιαία και απαιτείται ενότητα και αλληλεγγύη από το σύνολο εργαζομένων.

Σ’ αυτό τον αγώνα εντάσσουμε και την συμμετοχή μας στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012. Θέλουμε την κατανόηση και υποστήριξή σας.

OXI στα ΨΕΜΑΤΑ & στις ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
στους ΜΙΣΘΟΥΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ & στις ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ