Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Ανακοίνωση-καταγγελία για τον ξυλοδαρμό που υπέστησαν οι συλληφθέντες στο Βελβεντό της Κοζάνης

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
11/2/2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ -ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Χαλανδρίου ομόφωνα υψώνει φωνή διαμαρτυρίας και κραυγή αγανάκτησης για τον άγριο ξυλοδαρμό και τα βασανιστήρια που υπέστησαν στα κρατητήρια της Βέροιας οι συλληφθέντες στο Βελβεντό της Κοζάνης.

Οι σοκαριστικές εικόνες με τα πρησμένα μάτια και τα καταματωμένα χείλη που ρετουσαρίστηκαν για να είναι αναγνωρίσιμοι, δεν μπορεί να μας αφήνουν αδιάφορους. Δεν μπορούν να μας αφήνουν σιωπηλούς.

Πιστεύουμε ότι ο βασανισμός και η διαπόμπευση των νεαρών συλληφθέντων είναι μέρος του ίδιου ψυχολογικού πολέμου που έχει εξαπολύσει η τριμερής αυταρχική κυβέρνηση της Τρόικα απέναντι στο χειμαζόμενο λαό μας.

Βρισκόμαστε μπροστά σε μια απόπειρα εκφοβισμού της νεολαίας μας και των κοινωνικών στρωμάτων που ήδη βρίσκονται αντιμέτωπα με την φτώχεια, την ανεργία, την φορολογική τρομοκρατία, την βία των ΜΑΤ σε διαδηλωτές και απεργούς για να πάψουν να αντιστέκονται.

Το Δ.Σ. καλεί όλους να μην αφήσουμε τη συνείδησή μας να συνηθίσει στο αδιανόητο, το βασανισμό δηλ. κρατουμένων που όπως φαίνεται τείνει να γίνει σύνηθες φαινόμενο στα αστυνομικά τμήματα απέναντι σε αδύναμους και ανυπεράσπιστους ανθρώπους. Να μην επιτρέψουμε την επιστροφή στον Μεσαίωνα των κολαστηρίων. Να βάλουμε φραγμό στην βαρβαρότητα και τον κοινωνικό κανιβαλισμό, γιατί αποτελεί στοιχειώδη πράξη υπεράσπισης του Ανθρώπινου Πολιτισμού και της Ανθρώπινης Υπόστασης. 

Η Πρόεδρος

Σοφία Κορωναίου
Η Γραμματέας

Μαρία Κουκούμα