Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Ανακοίνωση σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης να επιστρατεύσει ΚΑΙ τους ναυτεργάτες της ΠΝΟ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
6/2/2012
Ανακοίνωση
Ο Σύλλογος εργαζομένων του Δήμου Χαλανδρίου καταδικάζει κατηγορηματικά την απόφαση της κυβέρνησης να επιστρατεύσει και τους ναυτεργάτες της ΠΝΟ.

Κοντεύει να γίνει συνήθης κυβερνητική πρακτική η επιστράτευση όποιου απεργεί. Για να εφαρμόσουν ανενόχλητοι την πολιτική της τρόικας, θέτουν σταδιακά και με συστηματικό τρόπο σε αναστολή θεμελιώδη δημοκρατικά και συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα των εργαζομένων.

 Δηλώνουμε την συμπαράσταση μας στους ναυτεργάτες και την ΠΝΟ που αγωνίζονται για τη διατήρηση των στοιχειωδών εργασιακών και μισθολογικών δικαιωμάτων τους καθώς και για ασφαλείς ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

Θεωρούμε τον αγώνα τους σαν δικό μας. 

 Μας ανησυχεί ιδιαίτερα και μας συσπειρώνει δυναμικά, ο πρόδηλος  κίνδυνος να βρεθούμε στην ίδια θέση και οι δημοτικοί υπάλληλοι, στον επόμενο απεργιακό αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας.

 Η κυβέρνηση οφείλει να ανακαλέσει την απαράδεκτη απόφαση της πολιτικής επιστράτευσης,  που εκφράζει αδιαλλαξία και σκοπό έχει να  καλλιεργήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό.

Να δώσει λύσεις με την υπογραφή ΣΣΕ και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας,  να σεβαστεί τα βασικά και θεμελιώδη δημοκρατικά και πολιτικά δικαιώματα όλων των εργαζομένων.

Δεν είναι Δημοκρατία να επιστρατεύονται οι εργαζόμενοι!
Η Πρόεδρος

Σοφία Κορωναίου
Η Γραμματέας

Μαρία Κουκούμα