Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Χαλανδρίου για τις κινητοποιήσεις που έγιναν το διήμερο 11 και 12 Ιουλίου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ 

Δελτίο Τύπου


Κλιμακώθηκαν οι κινητοποιήσεις του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Χαλανδρίου το διήμερο 11 και 12/7 με συνέχιση της Κατάληψης του Δημαρχείου, καθημερινές  ΓΣ με συνεχώς διευρυνόμενη συμμετοχή εκατοντάδων συναδέλφων και δυο πολύ μεγάλες διαδηλώσεις στο κέντρο της πόλης, όπου μοιράσθηκε σε καταστήματα και δημότες ενημερωτικά φυλλάδια για τις επιπτώσεις των απολύσεων/διαθεσιμοτήτων που επιδιώκει η κυβέρνηση.

Στις εκδηλώσεις και συνελεύσεις μας συμμετείχαν και εξέφρασαν την υποστήριξή τους στον αγώνα μας,  αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με τον βουλευτή κ. Απόστολο Αλεξόπουλο, η δημοτική σύμβουλος και επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Λαϊκή Συσπείρωση Χαλανδρίου» κ. Λούλα Καρατζά  μαζί με τους δημοτικούς συμβούλους κ. Πέτρο Αναστασιάδη και κα Στέλλα Μπράτιμου,  ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Χαλάνδρι αλλάζουμε πορεία» κ. Άγγελος Νταβίας  και  ο κ. Γιώργος Χριστόπουλος εκπρόσωπος τύπου και μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ), ο οποίος αναφέρθηκε στα αντίστοιχα προβλήματα που δημιουργούνται με τις απολύσεις στον χώρο της εκπαίδευσης.

Ανακοίνωση που στηρίζει τον αγώνα του Συλλόγου εξέδωσε και η Ένωση Γονέων Μαθητών Χαλανδρίου.

Την υποστήριξή τους στις κινητοποιήσεις του Συλλόγου δήλωσαν εργαζόμενοι της ΕΡΤ με την παρουσία τους και με την προβολή των θέσεών μας  από τις συχνότητες της ΕΡΤ.

Μέλη του ΔΣ του Συλλόγου και πολλοί εργαζόμενοι συμμετείχαν επίσης και στην κινητοποίηση έξω από το ξενοδοχείο που συνεδρίαζε η ΚΕΔΕ για να αποφασίσει για την αντίδρασή της στην υποβάθμιση της Τοπική Αυτοδιοίκησης.

Το απόγευμα της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, που είχε ζητηθεί από τον Σύλλογο των εργαζομένων, με μοναδικό θέμα συζήτησης την έκδοση ψηφίσματος συμπαράστασης κατά των απολύσεων και υπέρ της απόσυρσης του πολυνομοσχεδίου. Στο Δημοτικό Συμβούλιο παρευρέθηκαν και αρκετές δεκάδες εργαζομένων.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου παρουσιάστηκαν από την πρόεδρο του Συλλόγου οι θέσεις των εργαζομένων (*παραθέτεται στο τέλος) για απόσυρση του πολυνομοσχεδίου και των απολύσεων, στις οποίες όλες οι δημοτικές παρατάξεις εξέφρασαν την υποστήριξή τους

Ο Σύλλογος εργαζομένων του Δήμου Χαλανδρίου με γνώμονα την αναγκαιότητα ενημέρωσης και συντονισμού με την ευρύτερη κοινωνία, βρίσκεται από την πρώτη μέρα σε συνεννόηση και συνεργασία με σωματεία γειτονικών δήμων και με άλλους τοπικούς φορείς.

Ο Σύλλογος εργαζομένων με ευθύνη απέναντι στους δημότες και στα πλαίσια της εξυπηρέτησης τους, παρά τις απεργιακές κινητοποιήσεις, έχει δημιουργήσει Ομάδα Εθελοντών Εργαζομένων για την αντιμετώπιση έκτακτων και σοβαρών αναγκών που παρουσιάζονται σε θέματα καθαριότητας και δημόσιας υγιεινής.

----------------------------------------------------------------------------------------------

*Ομιλία της προέδρου του Συλλόγου εργαζομένων στο Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου (12-7-2013) με θέμα: “Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με τις απολύσεις υπαλλήλων ΟΤΑ”

"" Κύριε Δήμαρχε, κ. κ. Δημοτικοί Σύμβουλοι, δημότες και συνάδελφοι,

Δυστυχώς είμαστε αναγκασμένοι να ερχόμαστε για 2η φορά μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, στο δημοτικό συμβούλιο για να σας καλέσουμε να υπερασπιστούμε μαζί τις θέσεις εργασίας συναδέλφων μας, να υπερασπιστούμε κοινωνικές δομές και υπηρεσίες προς τους δημότες.

Να αποφασίσουμε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα παραμείνει πραγματικά Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ότι ο Δήμος, ο Δήμαρχος, το Δημοτικό Συμβούλιο, οι εργαζόμενοι, οι δημότες (και όχι αναγκαία με τη σειρά που τα αναφέρω) θα οργανώνουμε και θα εξυπηρετούμε τις ανάγκες μας.

Μετά τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που επιτρέπουν τον ξαφνικό θάνατο των Νομικών Προσώπων και την αυτόματη απόλυση όσων εργάζονται σε αυτά, τώρα η κυβέρνηση προχωρά με ακόμη πιο αυταρχικό τρόπο στον ξαφνικό θάνατο ολόκληρων κλάδων εργαζομένων και στους Δήμους και στην εκπαίδευση και στα νοσοκομεία.

Απροσχημάτιστα, χωρίς κανένα σχέδιο, καμία στοιχειώδη μελέτη, με μοναδικό εντολέα τους υπαλλήλους της τρόικας διαλύει ότι της υποδείξουν. Διαλύει κοινωνικές δομές, ανθρώπους, ζωές, οικογένειες.

Μας παραμυθιάζουν ότι είμαστε σε αυτό το σημείο (της συνεχούς καθόδου) γιατί δεν εφαρμόστηκαν έγκαιρα αυτά τα μέτρα.

ΟΧΙ ! Είμαστε εδώ επειδή επί τρία χρόνια εφαρμόζονται όλα αυτά τα μέτρα. Αυτά μας φέρνουν εδώ.

Αυτά τα μέτρα έκαναν τους λίγους πλουσιότερους και τους πολλούς φτωχότερους. Αυτά διέλυσαν το Δημόσιο, αυτά διέλυσαν τα Tαμεία μας, αυτά υποβάθμισαν τα δικαιώματά μας, αυτά έκαναν την κρίση χειρότερη, αυτά έκαναν τις κυβερνήσεις εντολοδόχους των δανειστών. Δεν είναι οι εργαζόμενοι στο δημόσιο το πρόβλημα όσο και αν προσπαθούν να μας κάνουν εξιλαστήρια θύματα για την αποτυχία των δικών τους προγραμμάτων και μέτρων.

Δεν είναι το πρόβλημα οι σχολικοί φύλακες που κρατάνε ανοιχτές τις αυλές των σχολείων για να παίζουν τα παιδιά του Χαλανδρίου.

Δεν αποσβένεται η μισθοδοσία τους από το κόστος των ζημιών που θα προκαλούνταν αν έμεναν αφύλακτα τα σχολεία; 'Η μήπως θα ανατεθεί σε εταιρείες security με πολλαπλάσιο κόστος τελικά; Δεν είναι το πρόβλημα η Δημοτική Αστυνομία που οργώνει το προάστιο με σκοπό τον έλεγχο των παρανομιών.

Δεν είναι οι υπάλληλοι των Νομικών Προσώπων, των Κοινωνικών Δομών που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους Δημότες.

Αλλού είναι το πρόβλημα και όλοι πια το ξέρουμε όσο και αν για λόγους κομματικού πατριωτισμού δεν το παραδεχόμαστε.

Το πρόβλημα είναι ότι τα μέτρα των μνημονίων είναι φτιαγμένα για να χρειάζονται όλο και νέα μέτρα για να διευρύνουν το χρέος, για να διαλύουν τις δημόσιες δομές.

Εμείς σαν εργαζόμενοι θα αντισταθούμε στις απολύσεις των συναδέλφων μας αλλά ξέρουμε πολύ καλά ότι τίποτα δεν σταματάει εδώ όσο η κυβέρνηση επιλέγει να είναι πιστή στα συμφέροντα της τρόικα και όχι στα συμφέροντα του λαού μας.

Απαιτούμε να μην γίνει καμία απόλυση ή διαθεσιμότητα και να γίνει κάθε ενέργεια, συντονισμός, κοινή δράση που να δείχνει την αντίδραση σε αυτό το πολυνομοσχέδιο. Να μην σταλεί κανένα στοιχείο στο υπουργείο που να αφορά σε απολύσεις ή διαθεσιμότητες.

Ζητάμε, σε περίπτωση που ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο, να καταθέσετε τις παραιτήσεις σας.

Δεν μας φτάνει πια απλώς ένα ψήφισμα. Χρειάζονται πράξεις! ""