Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Ανοιχτή επιστολή προς τους πολίτες του Χαλανδρίου

Κατατέθηκε στη Βουλή και θα ψηφιστεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα το πολυνομοσχέδιο που αλλάζει πολλές κοινωνικές παροχές προς  όλους και προς τους δημότες. Και στο Χαλάνδρι με τον τρόπο αυτό  συγχωνεύουν, καταργούν υπηρεσίες, σχολεία, νοσοκομεία. Προχωρούν με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, με νόμους, με Υπουργικές Αποφάσεις. Επεκτείνουν τις ιδιωτικοποιήσεις στους ΟΤΑ, με ΣΔΙΤ, προγραμματικές συμβάσεις, εργολαβίες, Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις, Κοινωφελή Εργασία κ.α.
Αρχικά καταργούν μέσω την  κινητικότητας  τους σχολικούς φύλακες. Εκτός  του ότι κινδυνεύουν από ζημιές τα κτίρια και το κόστος τους θα πληρώνεται από τους δημότες , οι  γονείς  θα πρέπει να ξεχάσουν το αίσθημα της ασφάλειας  για το παιχνίδι των παιδιών τους τα απογεύματα στις  αυλές των σχολείων.

Ο δήμος δεν θα έχει δημοτικούς αστυνόμους   με ότι αυτό συνεπάγεται.

Κάθε κοινωνική παροχή που έχει απομείνει μπορεί να καταργηθεί ανά πάσα στιγμή με υπουργική απόφαση. Καταργήθηκε πρόσφατα το πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι.

Συμπολίτη-συμπολίτισσα   μην μένεις απαθής.
Πάλεψε στην εργασία σου και στη γειτονιά σου για να τους αφαιρέσεις τη δυνατότητα να σε ξεγελάνε με την προπαγάνδα τους και τους ελιγμούς τους, για να τους αφαιρέσεις τη δυνατότητα να καθορίζουν τη ζωή σου τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων. Πάλεψε μαζί μας για να μην περάσει:

• το νέο πακέτο μέτρων, που έρχεται με το πολυνομοσχέδιο που επιχειρεί να δώσει ολοκληρωτικό χτύπημα σε εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις.

• καμιά απόλυση – «διαθεσιμότητα». Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.   

• να καταργηθεί η πράξη νομοθετικού περιεχομένου, που κλείνει δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμούς.

• καμιά ιδιωτικοποίηση καμιάς κοινωνικής δομής του Δήμου και δωρεάν παροχές στους πολίτες.

 ΟΧΙ στις  ιδιωτικοποιήσεις, στα χαράτσια,
           στους  μισθούς πείνας και τις απολύσεις