Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου

Χαλάνδρι 2/7/2014

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 
ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στο Δήμο Χαλανδρίου αφού διαπιστώνει ότι:

Τα τελευταία χρόνια γίνεται προσπάθεια από την πλευρά των Κυβερνήσεων συνεργασίας  (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) για την βίαιη κατάργηση των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους πολίτες και την απαξίωση των εργαζομένων σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, απολύοντας , περικόπτοντας μισθούς ,δημιουργώντας ελαστικές σχέσεις εργασίας και καταργώντας κοινωνικές δομές.  Στόχος τους είναι να γίνει το κράτος «ευέλικτο»,  μικρότερο,  και αυταρχικότερο στην κατεύθυνση της πλήρους ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης των κοινωνικών παροχών, της αύξηση των κερδών των επιχειρηματικών συμφερόντων  και του παραμερισμού  των  κοινωνικών αναγκών  των εργαζόμενων –δημοτών – πολιτών.

Με ομόφωνη απόφασή της απαιτεί:

Α)  Το σταμάτημα των απολύσεων με διάφορους προσχηματικούς τρόπους όπως: αξιολογήσεις, επανέλεγχος στοιχείων εργαζομένων με συμβάσεις αορίστου χρόνου και δυσμενείς δικαστικές αποφάσεις σε βάρος μακροχρόνια εργαζομένων σε θέσεις που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Β)  Την κατοχύρωση των δικαιωμάτων των εργαζόμενων στους Δήμους και  την  εξασφάλιση  μόνιμης και σταθερής εργασίας για να  καλύπτονται  οι  ανάγκες της αυτοδιοίκησης, δηλ. πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού για την λειτουργία των δήμων και όχι τις διαρκώς αυξανόμενες προσλήψεις με δίμηνες, τετράμηνες, πεντάμηνες, οχτάμηνες κτλ. συμβάσεις μέσω Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) και τον τελευταίο καιρό μέσω των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (ΚΟΙΝΣΕΠ).

Γ)  Την κατάργηση της αξιολόγησης του ανθρώπινου δυναμικού και των κοινωνικών δομών και υπηρεσιών που σκοπό έχουν την απόλυση και τη μείωση μισθών σε συνάρτηση με τη λεγόμενη αποδοτικότητα. Κατάργηση του νόμου 4250/2014.

και  αποφασίζει:

Α) Να προχωρήσει στην  κατάληψη του γραφείου προσωπικού,  του γραφείου του Γενικού Διευθυντή και του Γενικού Γραμματέα για την παρεμπόδιση της διαδικασίας της αξιολόγησης και της προώθησης των στοιχείων για τον επανέλεγχο των συμβάσεων των συναδέλφων με σχέσεις εργασίας Αορίστου Χρόνου, που στοχεύει στην απόλυση και άλλων εργαζομένων από τους Δήμους.

Β) Να μην συμπληρώσει κανείς τις εκθέσεις αυτό-αξιολόγησης  και  τα έντυπα της αξιολόγησης να παραδοθούν στο σωματείο.

Γ)  Να ζητήσει την επαναπρόσληψη των συναδέλφων που εργάζονταν επί σειρά ετών  με ασφαλιστικά μέτρα καλύπτοντας μόνιμες και διαρκείς ανάγκες των υπηρεσιών και  απολύθηκαν κατόπιν κυβερνητικών εντολών με δικαστικές αποφάσεις  καθώς και όσων απολύθηκαν μέσω της διαδικασίας της διαθεσιμότητας ( σχολικών φυλάκων, δημοτικών αστυνόμων).

Δ)  Να σταλεί η απόφαση στον Δήμαρχο, στο Δημοτικό Συμβούλιο και στην ΠΟΕ- ΟΤΑ και να τους ζητηθεί να πάρουν θέση  για το ζήτημα του επανελέγχου των συμβάσεων των συναδέλφων με σχέσεις εργασίας Αορίστου Χρόνου.

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ