Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022

Τιμούμε την 49η επέτειο από τη λαϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου

 

Αριθμ. Πρωτ.  25

Χαλάνδρι, 15/11/2022

 

   Θέμα: Τιμούμε την 49η επέτειο από τη λαϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου 

 

Το μήνυμα της εξέγερσης του πολυτεχνείου για Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία είναι περισσότερο επίκαιρο από ποτέ.

Σήμερα που ο λαός μαστίζεται από την φτώχεια και την ακρίβεια, που αγωνιά πώς θα ζεστάνει το σπίτι του, τη στιγμή που οι ενεργειακοί κολοσσοί κολυμπάνε στα κέρδη.

Σήμερα που η Παιδεία κοστίζει πανάκριβα -τα φροντιστήρια ξεκινούν από το Δημοτικό-, το Δημόσιο Σχολείο στενάζει κάτω από την υποχρηματοδότηση, το περιεχόμενο της εκπαίδευσης και ο βομβαρδισμός των παιδιών μας με ασύνδετες πληροφορίες δεν μορφώνει, αλλά εξοντώνει.

Σήμερα που η «Ελευθερία» είναι μόνο για την κίνηση των κεφαλαίων των επιχειρηματικών ομίλων και για το φιλικό επενδυτικό περιβάλλον που θα πρέπει να διαμορφώνεται για λογαριασμό τους, ενώ ο λαός βιώνει εργασιακό «μεσαίωνα», πετσόκομμα κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων, υποκλοπές, περιορισμό του δικαιώματος του συνέρχεσθαι, διώξεις όταν διαμαρτύρεται ενάντια σε πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και ο κατάλογος δεν έχει

Όλοι κατανοούμε ότι οι εκδηλώσεις της φετινής επετείου και η πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία αποκτούν ξεχωριστή σημασία!

Ενόψει του εορτασμού, ο Σύλλογός μας θα καταθέσει στεφάνι στον χώρο του Πολυτεχνείου την Τετάρτη 16/11/2022 το απόγευμα, μαζί με Σωματεία του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.