Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022

Πρόβλημα λόγω έλλειψης προσωπικού στα αθλητικά κέντρα του Δήμου Χαλανδρίου

 

Αριθμ. Πρωτ.  24

Χαλάνδρι, 6/11/2022

 

   

    Θέμα: Πρόβλημα λόγω έλλειψης προσωπικού στα αθλητικά κέντρα του Δήμου Χαλανδρίου   

 

  Προς: Δήμαρχο Χαλανδρίου

 

 Κοιν: Εργαζόμενους Δήμου Χαλανδρίου

 

 

Εδώ και αρκετό καιρό έχει προκύψει ακόμα ένα πρόβλημα από τη χρόνια υποστελέχωση και έλλειψη προσωπικού στο Δήμο Χαλανδρίου και συγκεκριμένα τα αθλητικά κέντρα. Η Δημοτική Αρχή αναθέτει τη φύλαξη του χώρου τα Σαββατοκύριακα στους γυμναστές, ναυαγοσώστες και διοικητικούς εργαζόμενους στα αθλητικά κέντρα, ως παράλληλο καθήκον, βαφτίζοντάς τους «Υπεύθυνους χώρου».

Αυτή η πρακτική καταστρατηγεί την πενθήμερη εργασία των εργαζομένων, ενώ καλούνται να «φυλάξουν» τους χώρους χωρίς να συμπεριλαμβάνεται αυτό στις αρμοδιότητες της ειδικότητας για την οποία έχουν προσληφθεί, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν με τον καταλογισμό ευθυνών που δεν τους αναλογούν.

Οι συνάδελφοι στα αθλητικά κέντρα, ποτέ δεν αρνήθηκαν να δουλέψουν, ακόμα και εκτός ωραρίου και Σαββατοκύριακα, στα προγράμματα που είναι οι ίδιοι υπεύθυνοι, για να προσφέρουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις υπηρεσίες τους προς τους δημότες.

Τόσο από τις Κυβερνήσεις όσο και από τις Δημοτικές Αρχές, είναι συνειδητή επιλογή η υποστελέχωση των Δήμων, για να προωθηθεί ο ιδιωτικός τομέας και να ιδιωτικοποιηθούν τα «φιλέτα» που είναι στην αρμοδιότητα των Δήμων.

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να λύσει το θέμα που έχει προκύψει για να καλυφθούν τα κενά  που υπάρχουν προσλαμβάνοντας άμεσα προσωπικό των απαραίτητων ειδικοτήτων (φύλακες κλπ.).

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία στις 9 Νοέμβρη και στη συγκέντρωση στις 10.30 στα Προπύλαια, διεκδικώντας αυξήσεις 20%, επαναφορά 13ου-14ου μισθού, κατάργηση των φόρων σε ενέργεια - είδη πλατιάς κατανάλωσης, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.