Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 16-3-2023

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 11.30 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Αυτό το έγκλημα δεν πρέπει να παραγραφεί, δεν θα το αφήσουμε να ξεχαστεί.

Συνεχίζουμε στο δρόμο που μας έδειξαν οι μεγάλες κινητοποιήσεις  σε όλη την Ελλάδα συμμετέχουμε όλοι στην Πανεργατική απεργία την Πέμπτη 16 Μαρτίου 11.30 στα προπύλαια.

Γιατί, δεν θέλουμε το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη να παραγραφεί  και να ξεχαστεί.

Γιατί, για το κράτος  οι ανάγκες , η προστασία και η ασφάλεια του λαού και των παιδιών του θεωρούνται κόστος και σαν τέτοιο παραμερίζεται από τις «αντοχές» της οικονομίας.

Γιατί η πολιτική της «απελευθέρωσης»  του σιδηρόδρομου που ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις μέχρι τώρα, αντιμετωπίζει τις σιδηροδρομικές μεταφορές ως πεδίο κερδοφορίας και αυτό σημαίνει πως αυτόματα η ασφάλεια των επιβατών μετατρέπεται σε κόστος.

Γιατί  το έγκλημα στα Τέμπη δεν είναι η εξαίρεση στον κανόνα. Στο δικό μας το χώρο, στους Δήμους δηλαδή, το μαρτυρούν οι 65 νεκροί εργάτες τα τελευταία χρόνια, οι 100άδες σακατεμένοι, οι επαγγελματικές ασθένειες που θερίζουν.

Γιατί η λειτουργία των δήμων με ιδιωτικά  κριτήρια, τα κάθε λογής αντίτιμα, τα τροφεία, οι αναπτυξιακοί οργανισμοί, οι συμπράξεις Δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, οι εργολαβίες, οι ιδιωτικοποιήσεις, η γενίκευση των ελαστικών σχέσεων εργασίας  αποδεικνύουν πως κράτος και επιχειρήσεις αλληλοστηρίζονται και πως για την επίτευξη της κερδοφορίας και για τις επενδύσεις θα θυσιάζονται όλο και περισσότερο οι ανάγκες, η ασφάλεια, η υγεία, ακόμα και η ζωή των εργαζομένων.

 

Διεκδικούμε:

-  Να έρθουν στην επιφάνεια οι πραγματικοί ένοχοι του εγκλήματος των Τεμπών και να αποδοθούν οι ευθύνες σε όλους τους υπαίτιους.

- Μόνιμη  και σταθερή δουλειά για όλους. Μονιμοποίηση τώρα όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Πλήρη στελέχωση των υπηρεσιών με εξιδεικευμένο προσωπικό.

-  Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Μέσα ατομικής προστασίας και υλικοτεχνικής υποδομής. Συντήρηση  και πιστοποίηση οχημάτων και μηχανημάτων. Ασφαλή μεταφορά των εργαζομένων.

Συμμετέχουμε στην απεργία για τη ζωή που μας αξίζει, ζωή με δικαιώματα και ένα καλύτερο μέλλον για μας και τα παιδιά μας.