Τρίτη 16 Μαΐου 2023

ΑΠΕΡΓΙΑ - ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

 Αριθμ. Πρωτ.  25

Χαλάνδρι, 27/4/2023

Η «νέα» αξιολόγηση - στοχοθεσία του  ν.4940/2022 είναι ένας ακόμη αντιδραστικός μηχανισμός που στοχεύει στη «διάσπαση», στη χειραγώγηση και στην υποταγή των δημόσιων υπαλλήλων. 

ü  Γιατί είναι ένα δαιδαλώδες σύστημα με κριτήρια υποκειμενικά και μη μετρήσιμα, που προσπερνά την τραγική υποστελέχωση των υπηρεσιών και την έλλειψη εξοπλισμού και μέσων, με ρυθμίσεις που μεταθέτουν ευθύνες που δεν τους αναλογούν σε προϊσταμένους και υπαλλήλους και μάλιστα με τιμωρητικό χαρακτήρα (άρθρο 10 παρ. 2, άρθρο 12 παρ. 2, άρθρα 14 & 15). 

ü  Γιατί η άμεση σύνδεση της αξιολόγησης με τη μισθολογική εξέλιξη και το βαθμό επίτευξης στόχων που προωθείται μέσα από το λεγόμενο «σύστημα κινήτρων και ανταμοιβής», θα οδηγήσει στη συρρίκνωση μισθών και συντάξεων και στην εξέλιξη μόνο των αρεστών, παρ΄ όλο που στο όποιο παραγόμενο αποτέλεσμα μιας υπηρεσίας συμβάλουν όλοι οι «κρίκοι».

ü  Γιατί η στοχοθεσία που τίθεται ως βάση αξιολόγησης δεν καθορίζεται από τις ανάγκες του λαού για φτηνές και ποιοτικές υπηρεσίες, για ολόπλευρη μόρφωση, υγεία, κοινωνικές παροχές, αλλά από τις ανάγκες του κεφαλαίου για εμπορευματοποίηση, ιδιωτικοποίηση κοινωνικών δομών και υπηρεσιών και ενίσχυση της λειτουργίας τους με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, για ένα κράτος στρατηγείο που θα υπηρετεί με κάθε τρόπο την κερδοφορία των ομίλων.

        Άλλωστε για ποιά στοχοθεσία-αξιολόγηση μιλούν στους υπαλλήλους των Δήμων, όταν δεν μας παρέχουν τα μέσα για να κάνουμε τη δουλειά μας, όταν το 50% των οργανικών θέσεων είναι κενές, και οι ανάγκες καλύπτονται με συμβασιούχους που πριν εκπαιδευτούν και μάθουν τη δουλειά έχουν ήδη φύγει, όταν εμείς με τους καθηλωμένους για πάνω από δέκα χρόνια μισθούς, βάζουμε πλάτη για να καμώνονται οι διοικούντες τους αποτελεσματικούς, τη στιγμή που οι υπηρεσίες λειτουργούν στο όριο, χάρις στο φιλότιμο των εργαζομένων.

        Αν και η κυβέρνηση, δε διστάζει να σύρει στα δικαστήρια την ΑΔΕΔΥ και την Ομοσπονδία μας, αμφισβητώντας ουσιαστικά το δικαίωμα των δημοσίων υπαλλήλων να απεργούν, έχουμε τη δύναμη να αφήσουμε και αυτή την αντιδραστική αξιολόγηση στα χαρτιά!

        Συμμετέχουμε στην απεργία – αποχή από τις διαδικασίες της «στοχοθεσίας – αξιολόγησης», που προκηρύσσουν τα συνδικαλιστικά μας όργανα (ΑΔΕΔΥ, ΠΟΕ-ΟΤΑ), συμπληρώνοντας και καταθέτοντας το συνημμένο έντυπο στο πρωτόκολλο του Δήμου μας.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ «ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ» ΑΠΌ ΤΗΝ ΝΕΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ – ΣΤΟΧΟΘΕΣΙΑ ΤΟΥ ν.4940/2022. ΠΟΥ ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΑΣ ΟΡΓΑΝΑ (ΑΔΕΔΥ, ΠΟΕ-ΟΤΑ).