Τρίτη 16 Μαΐου 2023

Ανακοίνωση συμπαράστασης στους εργαζόμενους στο Δήμου Ηρακλείου Αττικής

Αριθμ. Πρωτ.  30

Χαλάνδρι, 15/5/2023

       


        Ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου χαιρετίζουμε τη δυναμική παρέμβαση των συναδέλφων εργαζόμενων στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής στο Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να μην υπογραφεί Προγραμματική Σύμβαση με τον Αναπτυξιακό Οργανισμό «Εύδημος Α.Ε.»  για την ενίσχυση με προσωπικό της Τεχνικής Υπηρεσίας, του Τμήματος Προμηθειών και του Λογιστηρίου.

        Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Ηρακλείου Αττικής επρόκειτο να προσληφθούν από τον Αναπτυξιακό Οργανισμό με διαδικασίες εκτός ΑΣΕΠ έξι υπάλληλοι Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης με ένα μισθολόγιο που αντιστοιχεί σε 8 χρόνια προϋπηρεσίας για τους ΠΕ δημόσιους υπαλλήλους, που θα βαρύνεται και με ΦΠΑ 24%. Επιπλέον ο Δήμος θα χρεώνεται με 47.000,00 € το χρόνο για το συντονισμό, την οικονομική διαχείριση και τη διοικητική υποστήριξη, που επίσης θα βαρύνεται με ΦΠΑ 24%. Έτσι για υπηρεσίες έξι υπαλλήλων που θα μπορούσε να προσλάβει, θα πληρώνει τα διπλάσια σε ΦΠΑ και λοιπές χρεώσεις.

        Οι Αναπτυξιακοί Οργανισμοί αποτελούν ένα ακόμα  εργαλείο των δημοτικών και περιφερειακών αρχών, για την ιδιωτικοποίηση των δημοσίων υπηρεσιών αξιοποιώντας κονδύλια προς όφελος των  επιχειρήσεων, ενώ επιφέρουν αποφασιστικό χτύπημα στη μόνιμη και σταθερή εργασία.

        Καταγγέλλουμε το Δήμο Ηρακλείου Αττικής που με τη δικαιολογία  έλλειψης  προσωπικού θέλησε να συνάψει Προγραμματική Συμφωνία με την «ΕΥΔΗΜΟΣ Α.Ε» και καλούμε τους συναδέλφους να βρισκόμαστε σε επαγρύπνηση  γιατί η Δημοτική Αρχή Ηρακλείου μόνο προσωρινά  απέσυρε το θέμα. Είναι σίγουρο ότι θα επιμείνει και  θα το επαναφέρει σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

        Σε κανένα Δημοτικό Συμβούλιο σε κανένα Δήμο να μην περάσουν τέτοιες συμφωνίες καθώς μέσω των Αναπτυξιακών Οργανισμών – Επιχειρήσεων γίνεται προσπάθεια αναδιάρθρωσης σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο με στόχο δήμοι και περιφέρειες να λειτουργήσουν σαν μικρά επιτελικά κράτη με επιχειρηματικά κριτήρια και εργαζόμενους με ελαστικές σχέσεις εργασίας.