Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων κατά των Δημοτικών Αρχών που δρομολογούν ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών

Καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων κατά των Δημοτικών Αρχών που δρομολογούν ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων καταγγέλλει τις αποφάσεις Δημοτικών Αρχών  με τις οποίες δρομολογούνται ιδιωτικοποιήσεις του μεγαλύτερου μέρους των υπηρεσιών καθαριότητας. Τέτοιου είδους αποφάσεις κοινωνικά και οικονομικά απαράδεκτες, θα έχουν σοβαρές επιπτώσεις όχι μόνο στους εργαζόμενους αλλά και στους δημότες. Κάποιοι από τους συναδέλουφους της υπηρεσίας καθαριότητας θα μείνουν άνεργοι. Οι δημότες θα χρεώνονται αυξημένα δημοτικά τέλη και θα τους παρέχονται υποδεέστερες υπηρεσίες.

Η διοίκηση του κάθε  Δήμου έχει υποχρέωση να  παρέχει στους δημότες υπηρεσίες  χωρίς να επιδιώκει κανένα οικονομικό όφελος. Να προστατεύει και να στηρίζει τους εργαζόμενούς του.Με πρόσχημα την έλλειψη προσωπικού και χρημάτων, προωθούνται και εφαρμόζονται ιδιωτικοποιήσεις  υπηρεσιών  και ελευθερώνεται η εφαρμογή απαράδεκτων σχέσεων εργασίας.

Καλούμε τις Δημοτικές Αρχές να ανακαλέσουν τις αποφάσεις για ιδιωτικοποιήσεις των υπηρεσιών καθαριότητας. Να διεκδικήσουν χρήματα από το κράτος για να διατηρήσουν  το δημόσιο χαρακτήρα οποιονδήποτε δομών που έχουν σχέση  με την καθαριότητα, την υγεία, την κοινωνική πρόνοια, την παιδεία. Να διεκδικούν  προς όφελος των Δημοτών και  των εργαζομένων και  όχι σε όφελος κάποιων επιχειρήσεων και των κερδών τους. Να σταματήσει η απαξίωση του ανθρώπινου δυναμικού και να διασφαλστούν οι  θέσεις εργασίας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων