Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Ανακοίνωση αλληλεγγύης και καταγγελίας για την καταδίκη συναδέλφων

08.04.13

 «Ανακοίνωση αλληλεγγύης και καταγγελίας για την καταδίκη συναδέλφων»   
Το Δ.Σ του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου  δηλώνει την αμέριστη αλληλεγγύη του στους 3 συναδέλφους Νίκο Αδαμόπουλο, πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Νέας Ιωνίας, μέλος της Ε.Ε. της ΠΟΕ-ΟΤΑ,  Βασιλική Καραγεώργου, πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Ηρακλείου Αττικής και πρώην μέλος της Ε.Ε. της ΠΟΕ-ΟΤΑ και Νίκο Μαυρουδή, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Νέας Ιωνίας και εκλεγμένο μέλος του Υπηρεσιακού Συμβουλίου και καταγγέλλει την απόφαση του μονομελούς πλημμελειοδικείου Αθηνών, που τους καταδίκασε σε 6μηνη φυλάκιση επειδή «παραβρέθηκαν» και στήριξαν τον απεργιακό αγώνα των συναδέλφων μας στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής το 2007(!!!).

Το δικαστήριο τους καταδίκασε μετά από διαδικασία 2 ωρών, κατά την οποία δεν προέκυψε καμία αξιόποινη πράξη, (ακόμα και οι καταθέσεις αστυνομικών και άλλων μαρτύρων επέμειναν ότι δεν υπήρξε κανένα επιβαρυντικό στοιχείο) συμφωνώντας με το σκεπτικό της αγόρευσης του εισαγγελέα, ο οποίος δήλωσε πως παρόλο που δεν προκύπτουν εμφανή ενοχοποιητικά  στοιχεία «και μόνο η παρουσία των 3 συνδικαλιστών στον απεργιακό αγώνα, ασκούσε ψυχολογική βία σε αυτούς που ήθελαν να εργαστούν» προτείνοντας την καταδίκη τους!

Όλο και πιο καθαρά φαίνεται ότι ο κρατικός κατασταλτικός μηχανισμός δεν έχει στόχο να «χτυπήσει την διαφθορά στο δημόσιο» όπως λέει, αλλά να τρομοκρατήσει όποιον αγωνίζεται  για αξιοπρεπή ζωή και εργασία και εκδηλώνει έμπρακτα την αλληλεγγύη του στους αγωνιζόμενους συνανθρώπους του. Η καταδίκη των τριών συναδέλφων έχει στόχο να φιμώσει τους αγώνες, να απαγορεύσει ακόμα και την αλληλεγγύη, να καθυποτάξει κάθε φωνή αντίστασης και αγώνα, ιδιαίτερα τις πιο ενοχλητικές και μαχητικές.Η απόφαση αυτή, όπως και κάθε δίωξη εργαζομένων για τους αγώνες τους, θα  πρέπει να βρει απέναντί της την μαζική αλληλεγγύη του αγωνιζόμενου κόσμου. Γιαυτό και δηλώνουμε την διάθεσή μας να βοηθήσουμε με όποιο τρόπο μας ζητηθεί για την τελική απαλλαγή των συναδέλφων.

Ενωμένοι σπάμε την τρομοκρατία

Να σταματήσει κάθε δίωξη των 3 συνδικαλιστών
Καμία ποινικοποίηση των αγώνων

Το Δ.Σ. του συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου