Τρίτη, 12 Ιουνίου 2018

Ανακοίνωση του Συλλόγου εργαζομένων για την "αξιολόγηση"ΧΑΛΑΝΔΡΙ  08-06-2018

Μετά την αποτυχημένη προσπάθεια  της κυβέρνησης να «επιβάλλει» την αξιολόγηση, για  την εφαρμογή του τρίτου μνημονίου, κατέφυγε σε νέο τέχνασμα, αυτό της ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ, επιχειρώντας να σπάσει τη μαζική συμμετοχή στην ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ των δημοσίων και δημοτικών υπαλλήλων, αφού το  80% και  πλέον του ευρύτερου δημόσιου τομέα απείχε.
ΚΑΛΟΥΜΕ

-Όλους τους συναδέλφους να συνεχίσουν την Απεργία – Αποχή από την αξιολόγηση και να ματαιώσουμε άλλη μία φορά τα τεχνάσματα της Κυβέρνησης.

1. Η προώθηση της ηλεκτρονικής αξιολόγησης, από την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης και η ψήφιση της στη Βουλή (άρθρο 9 ν. 4553/27-4-2018), αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση δυναμώνει την επίθεσή της στους Δημοσίους και Δημοτικούς Υπαλλήλους 
2. Η κυβέρνηση αξιοποίησε το διάστημα του ψευδεπίγραφου διαλόγου Γεροβασίλη-ΑΔΕΔΥ, για να οργανώσει την επίθεσή της, προωθώντας και τα άλλα εργαλεία που διαθέτει και που συνδέονται με την λεγόμενη αξιολόγηση, όπως τα ψηφιακά οργανογράμματα, τα περιγράμματα θέσεων εργασίας, την κινητικότητα και την στοχοθεσία. 
3. Η απόφασή μας για αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης, είναι αναγκαία γιατί συνεχίζουν να υφίστανται όλοι οι αρνητικοί παράγοντες, που προσδιόριζαν το περιεχόμενο του νόμου Βερναρδάκη (ν.4369/2016) 

Συνεχίζουμε γιατί:  
  • Δεν θέλουμε να επιτρέψουμε στην κυβέρνηση, στους Δημάρχους κ.α. να δίνουν «bonus» μισθολογικά κλιμάκια σε όποιο εργαζόμενο θέλουν, να πληρώνονται διαφορετικά εργαζόμενοι στο ίδιο γραφείο, με τα ίδια προσόντα και την ίδια προϋπηρεσία. 
  • Δεν θέλουμε να επιτρέψουμε στην κυβέρνηση, στους Περιφερειάρχες, στους Δημάρχους κ.α. να προωθούν μισθολογικά και βαθμολογικά όποιον εργαζόμενο θέλουν, «βαφτίζοντας» όποιες θέσεις εργασίας θέλουν, μέσα από τα «περιγράμματα θέσεων εργασίας» ως ιδιαίτερης σημασίας!!! 
  • Δεν θέλουμε να συνυπογράψουμε την απόλυση κανενός συναδέλφου. 
  • Δεν αποδεχόμαστε την εκβιαστική και τιμωρητική τροπολογία Γεροβασίλη-Μητσοτάκη, που ποινικοποιεί την συνδικαλιστική δράση, τιμωρώντας τους συναδέλφους, που μετέχουν στην προκηρυγμένη «απεργία-αποχή» από τις διαδικασίες της αξιολόγησης, με την στέρηση του δικαιώματος τους επιλογής στις όποιες διαδικασίες «κρίσεων» θέσεων ευθύνης γίνονται. 
  • Δεν δεχόμαστε να αποτελούμε ένα χειραγωγημένο υπαλληλικό προσωπικό που θα εξειδικεύει και θα εφαρμόζει αδιαμαρτύρητα όλες τις  αποφάσεις και στοχεύσεις που είναι  ενάντια στους εργαζόμενους 

4. Η ΑΔΕΔΥ εξέδωσε και απέστειλε στις 17/5/2018 προς την ΚΕΔΕ, τους υπουργους κλπ ΕΞΩΔΙΚΟ για την προκήρυξη «απεργίας-αποχής από κάθε διαδικασία ή ενέργεια, που συνδέεται με την διαδικασία αξιολογήσεως, παρέχοντας με τον τρόπο αυτό πλήρη κάλυψη στο σύνολο των δημοσίων  και δημοτικών υπαλλήλων και εργαζομένων ιδιωτικού δικαίου». 
5. Το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης με την υπ’ αριθ. ΔΑΠΔΕΠ/Φ.2 /35/οικ.18485/24-5-2018 Απόφασή του (ΦΕΚ Β’ 1882) και την σχετική του εγκύκλιο θέτει νέες προθεσμίες για την διενέργεια της ηλεκτρονικής πλέον αξιολόγησης, έτους 2017. 
6. Στο κάλεσμα της υπουργού προς τις Δ/νσεις Διοικητικού προκειμένου να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες για την έναρξη της συμπλήρωσης των εκθέσεων αξιολόγησης εκτός όλων των παραπάνω προσθέτουμε τα εξής: 

α. Δεν είναι υποχρεωμένος κανένας εργαζόμενος να συμπληρώσει προσωπικά του δεδομένα, όπως το ΑΦΜ, σε καμία κατάσταση, σε καμία ηλεκτρονική πλατφόρμα και σε αυτήν την κατεύθυνση καλούμε τους συναδέλφους να αρνηθούν την συμπλήρωση των προσωπικών τους στοιχείων, εάν αυτό ζητηθεί, συμπληρώνοντας την παρακάτω «δήλωση αποχής».

β. Δεν έχει δικαίωμα κανείς να επεξεργαστεί (συλλογή, καταχώρηση, αποθήκευση κλπ) προσωπικά δεδομένα (παρ. 2 αρ. 4 του ΓΚΠΔ) ενός εργαζόμενου, όπως το ΑΦΜ, χωρίς τη συγκατάθεσή του, να «καταρτίζει το προφίλ» του και να το συνδέει με την απόδοση του στην εργασία.Σ’ αυτήν την κατεύθυνση καλούμε τους συναδέλφους να αρνηθούν να συμβάλουν εκ της θέσεως τους στην συμπλήρωση των προσωπικών στοιχείων των εργαζομένων, εάν αυτό ζητηθεί, συμπληρώνοντας τη «δήλωση αποχής».

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ