Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

Ανακοίνωση του Συλλόγου εργαζομένων με αφορμή ανάρτηση του Δημάρχου στο facebook


ΧΑΛΑΝΔΡΙ 07-06-2018 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Με αφορμή την ανακοίνωση του Δημάρχου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook), την ημέρα εκδίκασης ασφαλιστικών μέτρων των συμβασιούχων στην καθαριότητα στις 29/5/2018 και στην οποία εμμέσως πλην σαφώς έγινε μομφή κατά του σωματείου για τη μη παρουσία μας εκεί, θέλουμε να επισημάνουμε τα εξής: 

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Δήμαρχος επιχειρεί να συκοφαντήσει το σωματείο εργαζομένων και όχι μόνο (κατά καιρούς έχει χαρακτηρίσει με απρεπείς εκφράσεις υπαλλήλους του Δήμου), χρησιμοποιώντας το facebook. 

Το σωματείο εργαζομένων, ήταν είναι και θα είναι παρών, οπότε του ζητηθεί, υποστηρίζοντας πάντα το δίκαιο όλων των εργαζομένων χωρίς κανέναν ενδοιασμό.Στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν ζητήθηκε η βοήθεια του σωματείου. 

Να του θυμίσουμε λοιπόν, γιατί προφανώς θυμάται επιλεκτικά, ότι: 

-Αυτό το σωματείο προκήρυξε στάση εργασίας για να παρασταθεί στο δικαστήριο τόσο στην συνάδελφο Στέλλα Μπακόλα, όσο και στον ίδιο το Δήμαρχο για δική τους δικαστική υπόθεση σε ένδειξη συμπαράστασης. 

-Το σωματείο εργαζομένων, υπερασπιζόμενο την μονιμότητα στην εργασία και τον Δημόσιο χαρακτήρα των Υπηρεσιών, ήταν εκείνο που σε καθημερινή βάση ήταν στο πλάι των συμβασιούχων την περίοδο των κινητοποιήσεων για την πρόσληψή τους και εκείνο που ήταν σε καθημερινή βάση στους δρόμους διεκδικώντας την μόνιμη εργασία των συναδέλφων. 

-Ήταν εκείνο που εμπόδισε μαζί με Δημοτικούς σύμβουλους της Αντιπολίτευσης τη μη πρόσληψη των διμήνων, που στην ουσία οδηγούσε σε απόλυση των συναδέλφων – συμβασιούχων της καθαριότητας, τη στιγμή που με απεργιακές κινητοποιήσεις διεκδικούσαν το δικαίωμά τους στην εργασία. Να θυμίσουμε ότι πρώτη η Κυβέρνηση προσπάθησε να χρησιμοποιήσει τα Δίμηνα σαν απεργοσπαστικό μηχανισμό ενάντια στις κινητοποιήσεις τους. 

-Το σωματείο, στην συντριπτική του πλειοψηφία, ήταν εκείνο που έδωσε ‘μάχη’ στο Δημοτικό Συμβούλιο για την επαναπρόσληψη πέντε (5) συμβασιούχων, των οποίων δεν ανανεώθηκε η σύμβαση, σε δύο συνεδριάσεις και να του θυμίσουμε ότι, πέρα από το διασυρμό που επιχειρήθηκε από τη διοίκηση εις βάρος των συναδέλφων, γνωστή τακτική και συνηθισμένη από την πλευρά της διοίκησης, προκειμένου να δικαιολογήσει την απόφαση αυτή, καθώς ο Δήμαρχος, λίγες μέρες νωρίτερα, είχε υποσχεθεί την επαναπρόσληψη ΟΛΩΝ των συμβασιούχων. Η επαναπρόσληψη δεν επιτεύχθηκε για μία ψήφο. Φυσικά η παράταξη της διοίκησης ψήφισε αρνητικά και βρήκε αρωγό σε αυτό δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης, τόσους όσους του χρειάζονταν για την απόφαση αυτή. 

Και βέβαια να θυμίσουμε ότι και οι υποσχέσεις της Κυβέρνησης για την μονιμοποίηση των συμβασιούχων της καθαριότητας δεν είχαν και αυτές κανένα αντίκρισμα . Εκείνο που απομένει να γνωρίζουν οι εργαζόμενοι είναι ότι την λύση στα προβλήματα τους δεν θα την δώσει κανείς άλλος παρά μόνο ο αγώνας τους μέσα από τους συλλόγους και τα σωματεία. 

-Το σωματείο, στην συντριπτική του πλειοψηφία, ήταν εκείνο που πάλι βγήκε μπροστά, με παράσταση στο δημοτικό συμβούλιο, για την άδικη και μη ηθική απόλυση συναδέλφου-συμβασιούχου, ο όποιος είχε προσληφθεί για την υλοποίηση του προγράμματος W4think, διεκδικώντας την επαναπρόσλήψή του. Άλλη μία φορά η Διοίκηση και ο Δήμαρχος, συκοφάντησαν τον εργαζόμενο παραβλέποντας, διαστρεβλώνοντας και αποκρύπτοντας μέρος των γεγονότων. Και φυσικά πάλι η επαναπρόσληψη δεν έγινε δεκτή, με τη ψήφο της Προέδρου, και με τη μη ψήφιση από την παράταξη της Διοίκησης. 

-Το σωματείο έχει σταθεί δίπλα σε όποιον εργαζόμενο το έχει ζητήσει και έχει πάρει θέση καταγγέλλοντας απαράδεκτες συμπεριφορές εις βάρος των εργαζομένων, κυρίως στο χώρο της καθαριότητας. 

Είμαστε ανοικτοί σε οποιοδήποτε διάλογο και πολιτική αντιπαράθεση. Μια αντιπαράθεση όμως πρόσωπο με πρόσωπο, ανοικτή προς όλους και φυσικά όχι μέσω facebook, που παίρνει τη μορφή ενός κακού κουτσομπολιού. 

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ