ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΓΡΑΠΤΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ


Χαλάνδρι, 24-4-2024
Αρ. Πρωτοκόλλου: 13


ΠΡΟΣ: -Δήμαρχο

-Δ/νσεις του Δήμου

-Τεχνικό ασφαλείας

- Γιατρό εργασίας

- Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας Εργαζομένων


ΘΕΜΑ: ΓΡΑΠΤΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ

Με την υπ΄ αριθ. 43726/2019 Κ.Υ.Α (ΦΕΚ 2208/Β/8-06-2019), καθορίστηκε η παροχή μέσων ατομικής προστασίας σε υπαλλήλους των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού και των νομικών προσώπων αυτών και μέτρα προληπτικής ιατρικής.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ για Κ.Ε.Π.


Χαλάνδρι, 23-4-2024
Αρ. Πρωτοκόλλου: 12


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Με αφορμή την απεργία – αποχή των υπαλλήλων των Κ.Ε.Π, από τις 13-04-2024, μετά τον πρόσφατο αιφνιδιασμό τους για την υποστήριξη διαχείρισης και ενημέρωσης των διαδικασιών του Εθνικού Μητρώου Α.Μ.Κ.Α., αναφέρουμε τα εξής:

Είμαστε απόλυτα σύμφωνοι με τα αναφερόμενα στο υπ΄ αριθ. πρωτ. 106/12-04-2024 έγγραφο της Π.Ο.Ε-Ο.Τ.Α.(επισυνάπτεται), στο οποίο αναφέρονται λεπτομερώς τα προβλήματα των Κ.Ε.Π. και των υπαλλήλων διαχρονικά, στα οποία έρχεται να προστεθεί ακόμη ένα. Η διαχείριση και ενημέρωση των διαδικασιών Α.Μ.Κ.Α.. Μιας τόσο σύνθετης και απαιτητικής διαδικασίας, που διέπεται από νέο θεσμικό πλαίσιο και έρχεται να προστεθεί σε ένα ήδη ιδιαίτερο και σύνθετο νομικό πλαίσιο, όταν πρόκειται για πρώτη απόδοση Α.Μ.Κ.Α. και μάλιστα σε αλλοδαπούς πολίτες από τρίτες χώρες εκτός Ε.Ε.. Μια διαδικασία που υποστηρίζεται από μια καινούρια ηλεκτρονική πλατφόρμα, εντελώς διαφορετική και πιο περίπλοκη από την παλαιά. Χωρίς εκπαίδευση και χωρίς να λαμβάνονται υπόψη τα χρόνια προβλήματα των Κ.Ε.Π., τα οποία είναι κοινά στα περισσότερα αν όχι σε όλα.

Θεωρούμε απαράδεκτο η αρμοδιότητα διαδικασιών Α.Μ.Κ.Α. να μην υποστηρίζεται εξ΄ ολοκλήρου από τον αρμόδιο καθ΄ ύλην Φορέα που είναι οι υπηρεσίες Μητρώου των τοπικών Υποκαταστημάτων του e-E.Φ.Κ.Α.. Που όχι μόνο δεν εξυπηρετούν αλλά παραπέμπουν τους πολίτες στα Κ.Ε.Π..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΜΙΣΘΟΥ


Χαλάνδρι, 22-4-2024
Αρ. Πρωτοκόλλου: 11

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το Γ.Λ.Κ. στις 12/04/2024 με το υπ΄ αριθ. πρωτ. οικ.2/48026/ΔΕΠ έγγραφό του προς το Δήμο Κισσάμου, ανακαλεί προγενέστερο έγγραφό προς τον ίδιο Δήμο με το οποίο, ευτυχώς ελάχιστοι Δήμοι, βιάστηκαν να προβούν στην περικοπή των αυξήσεων στο μισθό των συμβασιούχων – παρατασιούχων.

Ένα έγγραφο που επιβεβαιώνει πλήρως την τοποθέτησή μας και αποτελεί απάντηση σε όσους προσπάθησαν με κακόβουλες διαθέσεις να παρερμηνεύσουν και να απαξιώσουν την προσπάθεια μας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΜΙΣΘΟΥ


Χαλάνδρι, 22-4-2024
Αρ. Πρωτοκόλλου: 11

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το Γ.Λ.Κ. στις 12/04/2024 με το υπ΄ αριθ. πρωτ. οικ.2/48026/ΔΕΠ έγγραφό του προς το Δήμο Κισσάμου, ανακαλεί προγενέστερο έγγραφό προς τον ίδιο Δήμο με το οποίο, ευτυχώς ελάχιστοι Δήμοι, βιάστηκαν να προβούν στην περικοπή των αυξήσεων στο μισθό των συμβασιούχων – παρατασιούχων.

Ένα έγγραφο που επιβεβαιώνει πλήρως την τοποθέτησή μας και αποτελεί απάντηση σε όσους προσπάθησαν με κακόβουλες διαθέσεις να παρερμηνεύσουν και να απαξιώσουν την προσπάθεια μας.

Να επισημάνουμε ότι ένας από τους σκοπούς του σωματείου είναι η προάσπιση των όρων και των προϋποθέσεων εργασιακής διαβίωσης καθώς και η υπεράσπιση της ανθρώπινης, κοινωνικής και πολιτικής αξιοπρέπειας και προσωπικότητας των εργαζόμενων.

Το σωματείο θα αντισταθεί σε κάθε προσπάθεια, από όπου κι αν προέρχεται, σε ενέργειες, εντολές και διαδικασίες οι οποίες αντίκειται στα παραπάνω και υπερασπίζεται τους συναδέλφους, όπως ορίζει και το καταστατικό του συλλόγου.

Μετά από το ανωτέρω έγγραφο, ευελπιστούμε ότι με την ίδια ταχύτητα με την οποία έγινε η περικοπή θα γίνει και η επιστροφή των παρακρατηθέντων ποσών και η κανονική καταβολή της μισθολογικής εξέλιξης των συμβασιούχων-παρατασιούχων μέχρι τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, χωρίς να προτρέχουμε να προδικάσουμε την απόφασή του, προκειμένου να «ευλογήσουμε» την περικοπή.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ: «Παροχή στοιχείων για χορήγηση Μ.Α.Π. και γάλα στους Δικαιούχους για τα Έτη 2021, 2022, 2023».


Χαλάνδρι, 16-04-2024
Αρ. Πρωτοκόλλου: 10



ΠΡΟΣ: Δήμαρχο
ΚΟΙΝ: Όλες τις Δ/νσεις του Δήμου

ΘΕΜΑ: «Παροχή στοιχείων για χορήγηση Μ.Α.Π. και γάλα στους Δικαιούχους για τα Έτη 2021, 2022, 2023».

Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε σχετικά με τον αριθμό των δικαιούχων εργαζομένων σε ΜΑΠ και γάλα, ανά κλάδο και ειδικότητα, ετών 2021, 2022, 2023.

Επίσης όπως μας ενημερώσετε για τον αριθμό των εργαζομένων, ανά κλάδο και ειδικότητα, που τους χορηγηθήκαν ΜΑΠ και γάλα, τα τυχόν είδη που δεν τους χορηγήθηκαν και πόσοι δεν πήραν καθόλου, για τα έτη που αναφέρονται ανωτέρω. 

Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε σε εύλογο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 4 του ν. 2690/1999 (Κώδικας Διοικητικής Διαδικασίας), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει. Τα στοιχεία κρίνονται απαραίτητα, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την απόδοσή τους σε χρήμα, σύμφωνα με το άρθρο 60 ν. 4735/20.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ -ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ για ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ στον Δήμο Χαλανδρίου


Χαλάνδρι, 10-04-2024
Αρ. Πρωτοκόλλου 9

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ -ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Με μεγάλη μας λύπη ενημερωθήκαμε ότι, ο Δήμαρχος Χαλανδρίου αποφάσισε να μην ανανεώσει την σύμβαση εργαζομένων που δουλεύουν στο Δήμο Χαλανδρίου με το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ 55-Plus(1+1).

Σε επίσκεψη του συλλόγου στο γραφείο του, προκειμένου να μάθουμε τους λόγους της μη ανανέωσης (απόλυσης για εμάς από την στιγμή που το πρόγραμμα επιτρέπει την ανανέωση για ένα χρόνο ακόμη), βρεθήκαμε αντιμέτωποι με έναν αδιάλλακτο δήμαρχο, με ειλημμένη την απόφασή του. Μας ενημέρωσε ότι οι λόγοι είναι οικονομικοί. Ότι πλέον θα κρατήσει αυτούς που πρέπει και ανταποκρίνονται. Και εάν ο όρος ανταπόκριση αναφέρετε στην απόδοση τότε κάνει λάθος, γιατί οι εν λόγω εργαζόμενοι, πέρα από το ότι είναι απαραίτητοι, χρήζουν εκτίμησης τόσο από την Διευθύντριά τους, όσο και από τους συναδέλφους τους. Τηρούν το ωράριο και είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους. Εκτός αν με το πρέπει και την ανταπόκριση, παραπέμπει αλλού. Ότι στο δήμο εργάζονται 900 και πλέον υπάλληλοι (μόνιμοι, ΙΔΑΧ, ΙΔΟΧ) και μας είπε ευθέως ότι θα προχωρήσει και σε άλλες απολύσεις – μη ανανέωση σύμβασης. Ότι πληρώνει πολλά σε μισθούς, υπερωρίες νυχτερινά κυρίως της καθαριότητας, κάνοντας σύγκριση με το 2014. To 2014 απασχολούνταν στην καθαριότητα 90 άτομα και σήμερα σχεδόν 300.

Του ζητήσαμε να το ξανασκεφτεί, γιατί επί της ουσίας στρέφεται ενάντια σε μια κατηγορία υπαλλήλων μακροχρόνια άνεργων. Το πρόγραμμα, έγινε προκειμένου οι άνθρωποι αυτής της ηλικίας να μπορέσουν να βγάλουν μια πενιχρή σύνταξη. Σε μια εποχή που η ανεργία είναι στα ύψη και είναι πάρα πολύ δύσκολο να βρει δουλειά κάποιος (πόσο μάλλον σε αυτή την ηλικία) τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

Ενημέρωση για Εκδηλώσεις - Δράσεις του Συλλόγου


Χαλάνδρι 8/4/2024
Αρ. πρωτ.: 8

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Επειδή αρκετοί μας θέτουν το ερώτημα, αν ο σύλλογός μας θα πραγματοποιήσει εκδηλώσεις – δράσεις κλπ, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι, υπάρχει αδυναμία κίνησης των χρημάτων του συλλόγου, λόγω αλλαγής της νομοθεσίας για τους συλλόγους- σωματεία. Βρισκόμαστε στη διαδικασία διαπραγματεύσεων με την Τράπεζα και επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς για την επίλυσή του.

Μετά την τακτοποίηση θα ενημερωθείτε με νέα ανακοίνωση για τις δράσεις που θα πραγματοποιήσουμε.








ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΥΞΗΣΗΣ


Χαλάνδρι 8/4/2024
Αρ. πρωτ.: 7

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 03-04-2024 το Δ.Σ. του συλλόγου Εργαζομένων, με αφορμή ένα απαράδεκτο απαντητικό έγγραφο του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους προς το Δήμο Κισσάμου, παρέστη στο Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να ζητήσει ψήφισμα. Ένα έγγραφο (χωρίς να γνωρίζουμε την φύση του ερωτήματος), που όχι μόνο ερμηνεύει πως οι εργαζόμενοι που απασχολούνται στους Ο.Τ.Α. με Αποφάσεις Προσωρινών Διαταγών και Ασφαλιστικών Μέτρων δεν θα λάβουν έστω και την μικρή αύξηση που δόθηκε στο βασικό μισθό από την αρχή του 2024 αλλά και όσοι την έλαβαν, αναδρομικά καλούνται να την επιστρέψουν.

Ο Δήμος μας προχώρησε άμεσα στην περικοπή της πενιχρής αύξησης των 40,00 ευρώ (καθαρό ποσό) στη μισθοδοσία του Μαρτίου, ενώ η ΠΟΕ- ΟΤΑ , είχε ενημερώσει να μη βιαστούν οι Δήμοι, καθώς βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις – συζητήσεις με τα αρμόδια Υπουργεία. Μια περικοπή που δεν κοστίζει σε κάτι η παράταση χρόνου αυτής αναμένοντας τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και δεν τίθεται θέμα παραγραφής της απαίτησης. Να ενημερώσουμε δε ότι αρκετοί Δήμοι δεν έχουν προβεί στην περικοπή.

Να επισημάνουμε το εξής: