ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΜΙΣΘΟΥ


Χαλάνδρι, 22-4-2024
Αρ. Πρωτοκόλλου: 11

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το Γ.Λ.Κ. στις 12/04/2024 με το υπ΄ αριθ. πρωτ. οικ.2/48026/ΔΕΠ έγγραφό του προς το Δήμο Κισσάμου, ανακαλεί προγενέστερο έγγραφό προς τον ίδιο Δήμο με το οποίο, ευτυχώς ελάχιστοι Δήμοι, βιάστηκαν να προβούν στην περικοπή των αυξήσεων στο μισθό των συμβασιούχων – παρατασιούχων.

Ένα έγγραφο που επιβεβαιώνει πλήρως την τοποθέτησή μας και αποτελεί απάντηση σε όσους προσπάθησαν με κακόβουλες διαθέσεις να παρερμηνεύσουν και να απαξιώσουν την προσπάθεια μας.

Να επισημάνουμε ότι ένας από τους σκοπούς του σωματείου είναι η προάσπιση των όρων και των προϋποθέσεων εργασιακής διαβίωσης καθώς και η υπεράσπιση της ανθρώπινης, κοινωνικής και πολιτικής αξιοπρέπειας και προσωπικότητας των εργαζόμενων.

Το σωματείο θα αντισταθεί σε κάθε προσπάθεια, από όπου κι αν προέρχεται, σε ενέργειες, εντολές και διαδικασίες οι οποίες αντίκειται στα παραπάνω και υπερασπίζεται τους συναδέλφους, όπως ορίζει και το καταστατικό του συλλόγου.

Μετά από το ανωτέρω έγγραφο, ευελπιστούμε ότι με την ίδια ταχύτητα με την οποία έγινε η περικοπή θα γίνει και η επιστροφή των παρακρατηθέντων ποσών και η κανονική καταβολή της μισθολογικής εξέλιξης των συμβασιούχων-παρατασιούχων μέχρι τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, χωρίς να προτρέχουμε να προδικάσουμε την απόφασή του, προκειμένου να «ευλογήσουμε» την περικοπή.